خبرگزاری تسنیم: «عبدالله دوم» پادشاه اردن تل آویو را تهدید کرد که در صورت اجرای طرح الحاق بخشی از کرانه باختری رود اردن به فلسطین اشغالی، از معاهده صلح با رژیم صهیونیستی خارج خواهد شد.
شبکه خبری المیادین به نقل از منابع دیپلماتیک اعلام کرد ک پادشاه اردن به آمریکا و اسرائیل گفته که اگر طرح الحاق اجرا شود، اردن دیگر به معاهده سازش پایبند نخواهد بود.
منابع دیپلماتیک افزودند: «ایمن الصفدی» وزیر امور خارجه اردن روز پنجشنبه نامهای از پادشاه این کشور را به دست ابومازن رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین رساند و در آن بر مواضع ثابت اردن در قبال مساله فلسطین و طرح الحاق تاکید کرد.
به گفته منابع مذکور، وزیر خارجه اردن و ابومازن ضمن دیدار با یکدیگر عنوان کردند که به تماسهای خود با مقامات مصری در خصوص طرح الحاق ادامه خواهند داد.
المیادین در ادامه گزارش خود به نقل از منابع دیپلماتیک نوشت: وزیر امور خارجه اردن و رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین ابراز کردند که در صورت حضور «سامح شکری» وزیر خارجه مصر در این دیدار، پیام قویتر و محکمتری در خصوص مخالفت با طرح الحاق منتقل میشد.
ایمن الصفدی روز پنجشنبه به رام الله رفت و با رییس تشکیلات خودگردان درباره راههای مقابله با طرح الحاق کرانه باختری گفتوگو کرد. قرار بود سامح شکری وزیر خارجه مصر نیز در این دیدار حضور یابد اما غیبت او باعث نگرانی رام الله و امان شد؛ چراکه عدم حضور شکری میتواند این پیام را داشته باشد که مصر در رد طرح الحاق جدی نیست.
اردن: از برادران فلسطینی حمایت میکنیم/با تثبیت اشغالگری، صلح برقرار نخواهد شد
وزیر خارجه اردن ضمن انتقاد شدید از تلاش صهیونیستها برای اشغال مناطق گستردهای از کرانه باختری، تأکید کرد که تلآویو با این اقدام، جنگ را به جای صلح انتخاب کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «ایمن الصفدی» وزیر خارجه اردن شامگاه پنجشنبه بار دیگر از طرح رژیم صهیونیستی برای اشغال مناطق گستردهای از کرانه باختری انتقاد کرد.
الصفدی در نشست خبری مشترک با ریاض المالکی همتای فلسطینی خود گفت که طرح اشغال، «تمامی اصولی را از بین خواهد برد که فرآیند مسالمتآمیز بر آن بنا شده است».
شبکه خبری روسیا الیوم به نقل از وزیر خارجه اردن گزارش داد که طرح اشغال کرانه باختری باعث خواهد شد که تمامی ملتهای منطقه، از حق خود برای زندگی در امنیت، صلح و ثبات محروم شوند.
وی بر این باور است که جلوگیری از اجرای طرح اشغال، «حمایت از صلح است. به همین دلیل، در حال حاضر، همه تلاش ما بر ایجاد یک افق واقعی برای بازگشت به مذاکرات جدی و کارآمد برای تحقق صلح بر اساس راهکار دو دولتی متمرکز شده است».
الصفدی مسئله فلسطین را مسئله نخست این کشور دانست و گفت که «اردن تمام تلاش خود را خواهد کرد تا از برادرانمان حمایت و صلح عادلانه و فراگیر را برقرار کنیم؛ [صلحی] که منطقه را از تبعات طولانی درگیری حمایت خواهد کرد و اگر اسرائیل یک سوم از کرانه باختری اشغالی را الحاق کند، این تبعات دردناک نیز خواهد بود».
وزیر خارجه اردن با بیان اینکه رژیم صهیونیستی با طرح اشغال، به جای صلح، درگیری را انتخاب کرد، خاطر نشان کرد، با تثبیت اشغالگری، صلح حاصل نخواهد شد.
مالکی نیز با تأکید بر لزوم تلاش برای جلوگیری از اشغال کرانه باختری، گفت که این اقدام به خاطر تأثیرات و بازتابی است که بر مسئله فلسطین و صلح و امنیت در منطقه داشته است.
منابع بلندپایه دیپلماتیک هم خبر دادند که وزیر خارجه اردن پیامی از «عبدالله دوم» پادشاه این کشور به «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان انتقال داده و بر عمق روابط «امان» و رام الله تأکید کرده است.
به گفته این منابع، الصفدی گفته که عبدالله دوم به آمریکاییها و اسرائیلیها اعلام کرده است که اگر کرانه باختری اشغالی شود، اردن نیز از ادامه اجرای معاهده صلح با رژیم صهیونیستی امتناع خواهد کرد(جزئیات بیشتر).
رژیم صهیونیستی قصد دارد بیش از 30 از کرانه باختری را به اشغال خود درآورد؛ تصمیمی که مخالفتها و محکومیتهای بسیاری را به همراه داشته است، ولی صهیونیستها بدون هیچ توجهی به این اعتراضات، در حال پیشبرد اهداف و اجرای این توطئه جدید هستند.