ماهان شبکه ایرانیان

گزارش ویژه مشرق؛

آماده باش رییس‌جمهور مصر به ارتش این کشور برای ورود به خاک لیبی/ هشدار جدی السیسی به ترکیه +تصاویر

السیسی در سخنان خود خطاب به نظامیان مصری اعلام کرد که ارتش این کشور باید در آمادگی کامل رزمی بوده و برای هر گونه ماموریت درون یا بیرون از خاک مصر آماده باشد.

سرویس جهان مشرق _ در حالی که مدت کوتاهی است درگیری‌ها میان نیروهای ارتش ملی لیبی به رهبری ژنرال خلیفه حفتر و قوای دولت وفاق ملی تحت رهبری فائز السراج متوقف شده و دو طرف مشغول مذاکرات غیر رسمی برای پایان نبرد بودند، انتشار اخباری مبنی بر آماده سازی پایگاه‌های هوایی معیتیقه و الوطیه در غرب طرابلس برای ورود جنگنده‌های نیروی هوایی ترکیه به خاک لیبی خشم مقامات مصری را برانگیخت.

گفته میشود ارتش ترکیه که پیش از این با ارسال ناوگان بزرگی از پهپادهای تهاجمی خود نقش زیادی در پیشروی‌های گسترده نیروهای دولت وفاق لیبی داشت، قصد دارد با ایجاد زیرساختهای لازم تعدادی از جنگنده‌های F16 نیروی هوایی خود را به خاک لیبی منتقل کرده تا دو هدف مهم رجب طیب اردوغان یعنی هلال نفتی شرق لیبی و پایگاه هوایی الجفره در مرکز این کشور را به تصرف نیروهای تحت حمایت خود در بیاورند.

بازدید عبدالفتاح السیسی از پایگاه هوایی سیدی برانی

روز گذشته رییس‌جمهور مصر با حضور در پایگاه هوایی سیدی برانی که محل عملیات مشترک قوای مصر و امارات در حمایت از نیروهای ژنرال حفتر است با نیروهای مستقر در این پایگاه دیدار کرده و سخنان مهمی را خطاب به آنها بیان کرد.

السیسی در سخنان خود خطاب به نظامیان مصری اعلام کرد که ارتش این کشور باید در آمادگی کامل رزمی بوده و برای هر گونه ماموریت درون یا بیرون از خاک مصر آماده باشد. این سخنان که در ادامه موضع گیری مقامات مصری در خصوص خط قرمز بودن پیشروی نیروهای رقیب به سوی شهر سرت و پایگاه الجفره بیان شد نشان میدهد علی رغم عدم تمایل ارتش مصر برای ورود به مستقیم به میدان نبرد در سالهای گذشته، در صورتی که ترکیه و نیروهای دولت وفاق قصد ادامه پیشروی به  سمت شرق لیبی را داشته باشند با واکنش نظامی قاهره مواجه خواهند شد.

اهمیت و استعداد پایگاه هوایی سیدی برانی

این پایگاه در منتهی الیه غرب خاک مصر و مرز کشور لیبی قرار گرفته است که به ارتش این کشور اجازه میدهد بدون محدودیت لجستیکی و مسافت زیاد اقدام به ورود به خاک لیبی کرده و به سرعت به خطوط تماس با نیروهای تحت حمایت ترکیه نزدیک شوند. پایگاه هوایی سیدی برانی در یک سال اخیر محل پرواز جنگنده‌های میراژ2000 ارتش امارات نیز بوده که پروازهای پشتیبانی خود را بدون نیاز به سوختگیری هوایی از این محل انجام میدهند.

در بازدید روز گذشته السیسی از این پایگاه اما حجم گسترده و قابل توجهی از تجهیزات پدافندی و زرهی نیز در این مقر دیده شد که به خوبی نشان دهنده عزم جدی ارتش مصر برای ورود به میدان نبرد در صورت به خطر افتادن موجودیت دولت ژنرال حفتر در شرق لیبی دارد.

در تصاویر منتشر شده در روز گذشته صدها دستگاه تانک اصلی میدان نبرد M1A1 آبرامز و نفربر زرهی M113 ارتش مصر در این پایگاه هوایی دیده شد که تنها دلیل چنین تجمع قوای زرهی در این پایگاه احتمال نیاز به ورود مستقیم ارتش مصر به خاک لیبی است.

همچنین تعداد زیادی واحدهای پدافندی میانبرد Buk-M2 و کوتاه برد Tor-M2 برای مقابله احتمالی با جنگنده‌های نیروی هوایی ترکیه و پهپادهای مسلح Bayraktar TB2 این کشور در پایگاه سیدی برانی مستقر شده‌اند.

همچنین دست ارتش مصر برای استفاده از توان هوایی خود بدون محدودیت در تعداد پایگاه یا بعد مسافت نیز باز بوده و این کشور ناوگان بزرگی از جنگنده پیشرفته نظیر رافال، میگ29 و F16 در اختیار دارد که از لحاظ کمیت و تکنولوژی برتر از رقیب ترک خود خواهد بود.

فعالیت روسیه در پایگاه هوایی الجفره

از آنجایی که یکی از دو هدف اصلی ترکیه و دولت وفاق تصرف پایگاه هوایی راهبردی الجفره در مرکز این کشور است، میزان حمایت سیاسی و نظامی روسیه از نیروهای  خلیفه حفتر نیز بسیار تعیین کننده خواهد بود. در حال حاضر نیروهای تحت حمایت ترکیه حدود 150 کیلومتر تا پایگاه الجفره فاصله دارند که محل استقرار جنگنده‌های میگ29 و سوخو24 روسی بوده که از خاک سوریه به لیبی منتقل شده‌اند.

به تازگی تصاویر ماهواره‌ای جدیدی نیز از استقرار و فعالیت این جنگنده‌ها در پایگاه الجفره منتشر شده است.

در صورتی که نظامیان روس و ارتش مصر قصد مقابله کامل با ادامه پیشروی نیروهای دولت وفاق و ترکیه به سمت شرق لیبی را داشته باشند، میدان نبرد این کشور میتواند تبدیل به یک جنگ تمام عیار و کم سابقه میان قدرتهای درگیر در لیبی شود.


حمایت مقامات سعودی از مصر و دعوت رسمی فائز السراج از نخست وزیر اتیوپی

روز گذشته در رسانه‌های مختلف دنیا اظهار نظرهایی به نقل از مقامات عربستان در خصوص حمایت از حقوق دولت مصر در تامین امنیت مرزهای خود منتشر شد. ظاهرا اشاره مقامات سعودی به دو مسئله بحرانی برای دولت عبدالفتاح السیسی یعنی قدرت گرفتن دولت وابسته به اخوان المسلمین در لیبی و چالش احداث سد النهضه در کشور اتیوپی بوده است. از آنجایی که تکمیل و بهره‌برداری از سد النهضه بر روی رودخانه نیل در خاک اتیوپی میتواند موجب کاهش شدید منابع آبی مصر و بروز خشکسالی در این کشور شود، ارتش و مقامات این کشور همواره اعلام کرده‌اند که به هر شیوه ممکن حتی اقدام نظامی از افتتاح این سد بر روی رودخانه نیل جلوگیری خواهند کرد.

در این میان فائز السراج رهبر دولت وفاق ملی لیبی نیز که به خوبی میداند درگیر شدن ارتش مصر در مرزهای اتیوپی موجب عدم تمرکز این کشور در مسئله لیبی خواهد شد با دعوت رسمی از آبی احمد، نخست وزیر اتیوپی به طرابلس احتمالا مذاکراتی را حول مسئله احداث سد النهضه و وارد کردن فشار به دولت مصر ترتیب خواهد داد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی