به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، ستارهشناسان موفق شدهاند هسته یک سیاره بزرگ بیگانه از جنس گاز را کشف کنند. این کشف بیسابقه میتواند تاثیر قابل توجهی بر بررسی شکلگیری، تکامل و تنوع سیاره داشته باشد.
این سیاره موسوم به "TOI-849b"، شبیه به اجرامی نیست که دانشمندان تاکنون مشاهده کردهاند و میتواند اطلاعات جالبی را در اعماق خود جای داده باشد.
"دیوید آرمسترانگ" (David Armstrong)، نویسنده ارشد این پژوهش گفت: کشف این سیاره نشان میدهد که شکلگیری و تکامل سیاره، به شیوههایی غیرمعمول پیش میرود که در بررسی منظومه شمسی پیشبینی نشدهاند.
وی افزود: در حال حاضر، سیارات متفاوتی وجود دارند و هر هفته نیز تعداد بیشتری از سیارات کشف میشوند؛ در نتیجه اکتشافات جدید نباید ما را غافلگیر کنند. بررسی شکلگیری سیاراتی مانند TOI-849b میتواند به ما در درک نحوه شکلگیری منظومه شمسی کمک کند.
این سیاره جدید، با کمک "ماهواره نقشهبردار فراخورشیدی گذران" یا "تس" (TESS) ناسا شناسایی شده است. تس در سال 2018 به مدار زمین پرتاب شد و تا امروز موفق شده بسیاری از سیارات بیگانه را کشف کند.
اکتشافات تس نشان میدهند که TOI-849b، تقریبا نزدیک به ستاره میزبان خود قرار گرفته و هر گردش آن به دور ستارهاش، 18 ساعت زمان میبرد. براساس یافتههای تس میتوان گفت که این جرم آسمانی میتواند به اندازه سیاره نپتون باشد اما شباهت زیادی به آن ندارد.
آرمسترانگ افزود: این نخستین بار است که ما یک هسته سالم متعلق به یک سیاره غولپیکر گازی را در اطراف یک ستاره کشف کردهایم.
این نخستین کشفی است که یک هسته گازی غولپیکر را در فضا نشان میدهد و این امکان را برای پژوهشگران فراهم میکند تا به فضای داخلی سیارات بزرگی شبیه به زحل و مشتری نگاهی بیندازند. این کشف میتواند فرصت کمیابی در اختیار ستارهشناسان بگذارد تا به بررسی در اعماق سیارات بیگانه بپردازند و به اسراری که در وجود غولهای گازی منظومه شمسی نهفته شده است، پی ببرند.
این پژوهش، در مجله "Nature" به چاپ رسید.