به گزارش ایسنا، سازمان کل آمار عربستان سعودی اعلام کرد این کشور در ماه مه 23.9 میلیارد ریال سعودی معادل 6.4 میلیارد دلار درآمد از صادرات نفت داشت که در مقایسه با آوریل و زمانی که جنگ قیمت نفت در اوج بود، کمتر بود و نسبت به میانگین ماهانه 16.8 میلیارد دلار در مدت مشابه سال گذشته، بیش از 60 درصد کاهش داشت.
پس از جنگ قیمت یک ماهه که باعث سقوط قیمتها شد، سران سعودی و روسیه از سوی دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا برای تغییر تاکتیک و متعادل کردن بازار انرژی که از افت تقاضا در بحبوحه شیوع ویروس کرونا آسیب دیده بود، تحت فشار قرار گرفتند و برای انعقاد قرارداد جدیدی در قالب گروه اوپک پلاس توافق کردند. دولت عربستان سعودی صادرات نفت را از رکورد 9.3 میلیون بشکه در روز در آوریل به 6.2 میلیون بشکه در روز در ماه مه کاهش داد.
خبر خوب برای عربستان سعودی که بزرگترین صادرکننده نفت جهان به شمار می رود، این است که درآمد صادرات نفت این کشور در ژوئن افزایش یافت و در ژوییه احتمالا بالاتر خواهد رفت.
قیمتهای نفت پس از اجرای توافق تاریخی کاهش 9.7 میلیون بشکه در روز از سوی اوپک پلاس و بهبود تدریجی تقاضا پس از رفع محدودیتهای قرنطینه در اقتصادهای بزرگ جهان از رکورد پایین خود در آوریل بیش از دو برابر افزایش پیدا کردند. با بهبود تقاضا برای انرژی در کشورهایی مانند آمریکا و چین، میانگین قیمت نفت برنت در ژوئن 26 درصد رشد کرد و به 40 دلار و 77 سنت در هر بشکه رسید و میانگین این شاخص در ماه میلادی جاری 43 دلار بوده است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، عربستان سعودی قرار است حجم صادرات خود را از ماه میلادی آینده در راستای تسهیل محدودیت عرضه اوپک پلاس به 7.7 میلیون بشکه در روز، افزایش دهد.