به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حدود 2 هفته گذشته باشگاه خبرنگاران جوان طی گزارشی تخلفات ساخت و ساز در منطقه بکر لواسانات را زیر ذرهبین برد و حالا مسئولان مختلف شهری پاسخگو شدند.
بیشتر بخوانید
از شورای شهر اصرار و از شهرداری انکار!
طبق آمارهای دریافت شده خارج از بافت منطقه، نزدیک به 100 درصد ساخت و سازها غیر مجاز بوده و همه تخلفات در دره 11 کیلومتری شمال شرق تهران اتفاق افتاده است. ساختمانهای زیادی در حریم کوه و رودخانه و همچنین مناطق کم رفت و آمد ساخته شدهاند.
یوسف شیخی نارانی عضو علی البدل شورای اسلامی شهر لواسانات در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، میگوید: متأسفانه در شهرداری دلالهایی هستند که با روی خوش با متخلفان برخورد میکنند، در شهرداری ما اکثراً از 50 نفر 30 نفر دلالی میکنند و بعد کار خود را در شهرداری انجام میدهند.
خبرنگار ما مجدد در یکی از روزهای تابستان بازدید میدانی از این طبیعت بکر شمال استان تهران داشت و طبق مشاهدات میدانی تمام ملکها صوری ساخته شدند و رشوه دادن به شهرداری آن منطقه هم از رسومات آنجا به حساب میآید، اما امیر مهدی فتاحیان سخنگوی شهرداری لواسان در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: من این موارد را تأیید نمیکنم و به صراحت این موضوع را تکذیب میکنم.
البته پای تخلفات و ساخت و سازهای عجیب و غریب در این دره رویایی از سمت مسئولان محلی هم فراتر رفته است و ساخت و سازهای لاکچری در لواسان با قیمتهای نجومی حکایت از حضور برخی افراد با نفوذ در دستگاههای اجرایی دارد. یوسف شیخی نارانی عضو علی البدل شورای اسلامی شهر لواسانات توضیح میدهد: علت خلاف دیگر این است که افرادی که ساخت و ساز در لواسان انجام میدهند اکثرا سفارش شده هستند و نمیتوان اسامی آنها را نام برد.
شهرکی که کمتر از 800 میلیارد نمیتوان در آن زیست!
شهرک باستی هیلز یکی از محلههای لواسانات است که ساخت و ساز در این منطقه با حرف و حدیثهای زیادی انجام شد؛ حجت الاسلام سید سعید لواسانی امام جمعه شهرستان لواسانات در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، معتقد است: تمام اقداماتی که در لواسان انجام شده است، پشت پرده آن یک تخلف غیرقانونی و با ظاهر قانونی پدیدار شده است.
حجت الاسلام لواسانی با اشاره به قیمت ملک در منطقه باستی هیلز، خاطر نشان کرد: قیمت یک ویلا در شهرک باستی هیلز کمتر از 800 میلیارد نیست.
علینقی حیدریان مدیر کل منابع طبیعی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ما با اشاره به تملک تپه سرخه شفاف سازی کرد و گفت: متأسفانه در مرور زمان این منطقه به ساختمان تبدیل شده است، اما به صورت قانونی میتوان زمینها را بازگرداند، بیشتر مکان هایی که سوء استفاده شده و به عنوان زمین خواری معروف است، این مکانها در موقعیت جغرافیایی واقع شدهاند که پلاک خانهها بین اداره کل منابع طبیعی و وزارت مسکن تعیین تکلیف نشده است.
ورود دستگاه قضا به موضوع ساخت و سازهای غیرمجاز در لواسانات
حالا شخص اول قوه قضاییه پای کار آمده است تا به این تخلفات در این دره رویایی پایان دهد؛ حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه در تاریخ پنجم مرداد در جلسه شورای عالی حفظ حقوق بیتالمال،تأکید کرد: ورود به تخلفات مقطعی نیست، لواسان آغاز کار ماست. مسأله را رها نخواهیم کرد. لواسان را آقایان فکر کردند با دو حکمی که در دو منطقه صادر کردیم تبلیغات بوده است، اما تازه قضیه را شروع کردیم.
غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه روز گذشته در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به بازپسگیری 27 هکتار از اراضی تپه سرخه و بازگشت به بیت المال، یادآور شد: لواسان نمادی از تعدی به حقوق بیت المال است، اما در کشور لواسانهای متعدد داریم. در تپه سرخه لواسان به لحاظ اشتباهات افراد سودجو و کارشناسان در ارائه گزارش، ابتدا اراضی بیت المال در زمره متعلق به افراد شناخته شد که بعد از ورود دستگاه قضا آرای صادره نقض شد و به بیت المال برگشت.
بیشتر بخوانید