باقلا در بین خانواده های ایرانی طرفداران زیادی دارد و از آن برای پخت غذاهای مختلفی استفاده می شود. اما لازم است پوست آن جدا و سپس مورد استفاده قرار گیرد. در این مطلب به نحوه صحیح پوست کندن باقلا می پردازیم.
نحوه صحیح پوست کندن باقلا و روش استفاده آن
برای مصرف و نگهداری طولانی مدت باقلا ابتدا باید پوست آن جدا و سپس پاک شود. معمولا پوست کردن باقلا کمی دشوار است زیرا در برخی موارد به راحتی و کامل از پوست خارج نمی شود. در این مطلب قصد داریم شما را با پوست کندن باقلا به روش صحیح آشنا نماییم.
همچنین به نکات خرید، شیوه پخت، فریز و خشک کردن باقلا نیز اشاره می شود تا در هنگام مصرف از طعم واقعی آن لذت ببرید.

نکات طلایی برای خرید باقلا
باقلا عطر و طعم دلچسبی دارد و خواص زیاد آن سبب شده برای پخت در غذاهای مختلف ایرانی مثل باقالا پلو، باقلا قاتق و … مورد استفاده قرار گیرد. قبل از استفاده از باقلا لازم است هنگام خرید نکاتی را رعایت کنید تا باقالا باکیفیتی را انتخاب نمایید. از جمله نکات خرید باقلا عبارت است از:
- رنگ باقلا سبز باشد.
- محل دانه درون غلاف باقلای مرغوب فضای خالی نداشته باشد.
- پوست دانه باقلا سفید نباشد.
- اگر دانه باقلا سفت و زرد رنگ باشد کیفیت پایینی دارد.

چگونه پوست باقلا را جدا کنیم؟
جدا کردن پوست باقلا برای برخی خانم ها مشکل است. از این رو ترجیح می دهند باقلا را به صورت پوست کنده و آماده خریداری نمایند. در حالی که با یاد گرفتن روش صحیح جدا کردن پوست باقلا می توانند در منزل به راحتی آن را انجام دهند.
بدین منظور ابتدا پوست رویی باقلا را جدا کرده و برای جدا کردن پوست دوم با چاقو باقلا را به دو بخش تقسیم کنید. بعد با کمی فشار مغز باقلا را خارج کنید. به منظور جدا شدن راحت تر پوست باقلا ، کمی نمک روی آن ها بپاشید و پنج دقیقه بعد به آسانی پوست باقلا را جدا نمایید.

از روش دیگری نیز می توانید برای پوست کندن پوست دوم باقلا استفاده کنید. به این صورت که بعد از جدا کردن دانه های باقلا از پوست اولیه آن را درون آب جوش بریزید و سپس به کاسه یخ منتقل کنید. به علت شوک وارد شده در اثر تغییر دما پوست باقلا به راحتی جدا خواهد شد.
نگهداری باقلا برای طولانی مدت
به منظور نگهداری باقلا سبز برای طولانی مدت از روش های خشک و فریز کردن استفاده کنید. برای فریز کردن باقلا ابتدا پوست آن را جدا کرده و خوب بشویید. بعد در قابلمه ای آب ریخته و آن را روی حرارت قرار دهید. پس از جوش آمدن آب باقلا را داخل آن بریزید و اجازه دهید سه تا چهار دقیقه ای بجوشد.

دقت کنید اگر میزان آب و باقلا متناسب نباشد بعد از اضافه کردن باقلا سبز جوشیدن آب متوقف می شود. بعد از جوشیدن باقلا در آب آن را آبکش کرده و اجازه دهید خنک شود. می توانید بلافاصله بعد آبکش کردن باقلا را داخل کاسه آب یخ ریخته و پس از 2-3 دقیقه مجددا در آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج شود.
سپس باقلا را بسته بندی نموده و به فریزر منتقل کنید. برای دیرتر خراب شدن باقلا سعی کنید حجم بسته را کمی بزرگ یا اصطلاحا پر در نظر بگیرید. علت جوشاندن باقلا قبل فریز کردن نیز حفظ رنگ سبز آن و جلوگیری از تغییر رنگ سبز به قهوه ای است. این کار سبب می شود بافت باقلا کمی نرم شده و پس از آب شدن یخ و بعد از پخت کامل سفت نباشد و حس تازگی در دهان ایجاد شود.

می توانید باقلا سبز فریز شده را به مدت 8-12 ماه در دمای -18 درجه سانتی گراد نگهداری و استفاده نمایید. بهترین روش تشخیص باقلا سالم فریز شده از نوع خراب، بو کردن آن است.
برای خشک کردن باقلا آن را ابتدا از غلاف جدا کرده بعد بشویید و روی پارچه ای پهن کنید. هر دو ساعت یک بار باقلا را زیر و رو کنید تا خشک شوند. می توانید از باد پنکه برای سریع تر خشک شدن باقلا کمک بگیرید. روش دیگر این که باقلا را پس از شستن با کمی برگ انار در آب جوش ریخته و سپس آبکش کرده و در آفتاب پهن کنید تا خشک شوند.

روش سوم برای خشک کردن باقلا انتقال آن ها به سینی فر و قرار دادن آن در درجه کم فر است. بعد از این که باقلا در فر کمی خشک شد آن را روی دستمال پهن کرده تا کاملا خشک شوند.