ماهان شبکه ایرانیان

ارزیابی چین درباره تلاش غیرقانونی آمریکا علیه ایران

خبرگزاری ایسنا: به نقل از پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه چین، هوا چونینگ سخنگوی این وزارتخانه روز گذشته در کنفرانس مطبوعاتی اش با اشاره به اتفاق نظر در جلسه روز سه شنبه کمیسیون مشترک برجام درباره عدم برخورداری آمریکا از حق به کارگیری مکانیسم بازگردانی تحریم‌ها علیه ایران، درباره موضع هیات چینی در این نشست گفت: طرف چینی اشاره کرد که آمریکا تعهدات بین المللی اش را نادیده گرفته، به طور یکجانبه از برجام (توافق هسته ای) خارج شد، تحریم‌های غیرقانونی یکجانبه (بر ایران) اعمال کرد، اعمال زوری گسترده علیه ایران داشت و از هیچ تلاشی برای ایجاد موانع بر سر راه اجرای برجام توسط دیگر کشور‌ها دریغ نکرد. این منشا اصلی تنش‌ها در وضعیت پیرامون توافق هسته‌ای ایران است. تلاش غیرقانونی آمریکا در سازمان ملل با مخالفتی گسترده رو به رو شده است و به موفقیت نخواهد انجامید.

چونینگ در ادامه اظهار کرد: چین موضع سازگارش با همین را دوباره تکرار کرد که تمام کشور‌ها باید به حل کردن اختلافات از طریق گفتمان و رایزنی در چارچوب کمیسیون مشترک برجام متعهد باشند و از پایبندی به اتفاق نظر بر سر مساله اجرایی شدن فعالیت پادمانی میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حمایت کنند. در این بین، چین از ایجاد یک زمینه جدید مذاکره چندجانبه درباره حفاظت سرسختانه از کارآیی و صلاحیت برجام در مساله هسته‌ای ایران حمایت می‌کند که تمامی اعضا بتوانند به اتفاق نظری جدید در زمینه حفظ صلح و ثبات منطقه دست پیدا کنند.

وی در پایان گفت: چین با دیگر کشور‌ها برای ایستادن در سمت درست تاریخ، پایبندی سرسختانه به چندجانبه گرایی و تلاش‌های بی وقفه برای پیشبرد ثبات سیاسی و دیپلماتیک بر سر مساله هسته‌ای ایران همکاری می‌کند.

بر اساس این گزارش، اظهارات سخنگوی وزارت امور خارجه چین در پی این مطرح می‌شود که آمریکا با عدم تصویب پیش نویس قطعنامه‌ای که برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران ارائه داده بود، به دنبال بازگردانی تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران با به کارگیری مکانیسمی به نام اسنپ بک در توافق هسته‌ای است.

آمریکا علی رغم خروجش از توافق هسته‌ای مدعی است که حق استفاده از این مکانیسم تحت توافق هسته‌ای را دارد. استدلال دولت آمریکا این است که قطعنامه 2231 که سند قانونی توافق هسته‌ای است، هنوز این کشور را عضوی از برجام معرفی می‌کند.

این در حالی است که قطعنامه یاد شده و توافق هسته‌ای دو سند جداگانه نیستند و آمریکا با پایان دادن به مشارکتش در توافق هسته ای، نمی‌تواند از حقوق و ابزار‌های این توافق و قطعنامه پشتیبان آن در شورای امنیت بهره‌مند شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان