گروه سیاست سایت فردا: اختلاف در جریان اصلاح طلب بسیار مشهود است و با نزدیک شدن به انتخابات نیز بیشتر نمود پیدا میکند. تفاوت موضع حزب کارگزاران سازندگی با اتحاد ملت و دیگر هواداران عدم مشارکت و یا مشارکت به شرط معرفی کاندیدای خالص و غیر اجارهای تنها یک مورد از آن است. این اختلافات همچنین در جریان ایجاد سازوکار جایگزین شورای عالی سیاست گذاری نیز نمایان خواهد شد.
یادداشت اخیر حسین مرعشی، عضو شورای مرکزی کارگزارن شاهد این مدعا است. او در یادداشتی که برای روزنامه سازندگی نوشت از اینکه «هم مخالفان و هم موافقان نظام جمهوری اسلامی به کارگزاران سازندگی ناسزا میگویند» گلایه کرده وبا تاکید بر اینکه «مشکلات را با معجزه نمیتوان حل کرد و مشکلاتواقعی نیازمند راهحلهای واقعی هستند» درصدد دفاع از سیاستهای حزب متبوعش برآمده است.
مرعشی در این یادداشت به باید و نبایدهای سازوکار جایگزین شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان پرداخته و مینویسد: «استعفای محمدرضا عارف و موسوی لاری از شورای عالی به این معنی بودکه نمیخواهند در سازوکار جدیدی که به جای شورای عالی میآید حضور داشته باشند. در سازوکاری جدیدی که برای شورای عالی تعریف میشود باید احزاب محور قرار گیرند.»
او در ادامه با اشاره به اثرگذاریهای کارگزاران در تغییر مجلس چهارم و آمدن مجلس پنجم، همچنین نقش این حزب در دولت اول اصلاحات مینویسد: «حزب کارگزاران قادر به تشکیل دولت فراگیر با حضور اصلاحطلبان و اصولگرایان است. زیرا بیشتر پستهای کشور را سیاسی تلقی نمیکند.»
این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران همچنان که از تواناییها و پتانسیلهای حزب خود میگوید، هرگونه ادعایی درباره وجود دولت در سایه را غیر منطقی میخواند و میگوید: «دولت سایه در جایی معنا دارد که احزاب شناسنامهداری وجود داشته باشند که در صورت قرار گرفتن در موضع اقلیت بتوانند اکثریت را نقد کنند، اما در ایران دولت جناحی و حزبی نداریم؛ بنابراین دولت سایه نیز معنا ندارد».
موضع مرعشی درباره شورای نگهبان و سپاه نیز در این یادداشت قابل توجه است. زیرا مثل باقی اصلاح طلبان از در مخالفت با این نهادها برنیامده ومیگوید: «نهادهایی مثل سپاه و شورای نگهبانهم از همینمردم هستند و به مردم خدمت میکنند چیزی که مهم است ایجاد فضایی است برای اینکه همه بازیگران برای بازی فضا داشته باشند و بخش خصوصی احساس نکند که بخش عمومی فضا را برایش تنگ کرده است».
این لحن و رویکرد مرعشی در قبال شورای نگهبان و سپاه که با طیف تندرو اصلاح طلبان کاملا در تضاد است را میتواند تلاشی در راستای مصالحه با حاکمیت به شمار آورد. هرچه باشد این مصالحه راهکار حزب کارگزاران برای ایفای نقش بیشتر و اساسیتر در انتخابات آتی است و همین چند روز قبل نیز محمد قوچانی دیگر عضو شورای مرکزی کارگزاران در مصاحبهای به دفاع از آن پرداخته بود.