طبق پژوهشی که توسط یک ابررایانه ژاپنی انجام شده است، نقابهای شفاف پلاستیکی تقریباً هیچ اثری در حفاظت در مقابل ویروس کرونا ندارد. از زمان شیوع کرونا، در کنار ماسک، استفاده از نقاب شفاف پلاستیکی نیز برای جلوگیری از ابتلا به کرونا رواج یافته است.
با این حال، نتایج یک مدلسازی کامپیوتری در ژاپن، تصور سودمندی نقابهای شفاف پلاستیکی را به ویژه هنگامی که صحبت از جلوگیری از خروج کوچکترین قطرات دم و بازدم به هوا است، باطل کرده است.
به گفته گاردین، یک مدلسازی صورتگرفته توسط بزرگترین رایانه جهان در ژاپن به نام فوگاکو، نشان میدهد که تقریباً صد درصد قطرات با قطر کمتر از پنج میکرومتر از دام نقابهای شفاف پلاستیکی فرار میکنند. به گزارش روزنامه گاردین، یک موسسه تحقیقاتی ژاپنی به نام ریکن ادعا میکند که حتی حدود نیمی از قطرات با قطر 50 میکرومتر هم از نقابهای شفاف پلاستیکی عبور میکنند.
از زمان شیوع کرونا، فوگاکو در حال شبیهسازی نحوه انتشار این ویروس بوده است. ماکوتو تسوبوکورا، از مرکز علوم محاسباتی ریکن، نسبت به استفاده از نقاب شفاف پلاستیکی به عنوان جایگزین ماسک (مگر این که بنا به دلایل دیگری این کار ضروری باشد) اعلام خطر میکند.
او به گاردین گفت: «با توجه به نتایج شبیهسازی، متأسفانه اثر نقابهای شفاف پلاستیکی (در مقایسه با ماسک) در جلوگیری از انتشار قطرات از بازدم فرد آلوده، محدود است.» وی با بیان این که این امر به ویژه برای قطرات کوچک با قطر کمتر از 20 میکرومتر صدق میکند افزود: «در عین حال، این مشکل برای قطرات با قطر بزرگتر از 50 میکرومتر نیز وجود دارد.»
طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، ویروس کرونا به طور عمده از طریق قطرههایی که از دهان یا بینی به هوا پخش میشود، شیوع مییابد. به عنوان بخشی از تلاشها برای کنترل این بیماری همهگیر، در بسیاری از کشورها به مردم توصیه یا اجبار شده است که در موقعیتهای خاص مانند حمل و نقل عمومی یا خرید در فروشگاهها، از ماسک استفاده کنند.
سهشنبه گذشته، بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا، دستورالعملهای مربوط به پوشش ماسک را در انگلیس گسترش داد و به مردم گفت که هنگام استفاده در تاکسی و نیز در کافهها، غیر از زمان خوردن و آشامیدن، باید ماسک به صورت داشته باشند.
منبع: ایندیپندنت