استرس و تنهایی ناشی از همهگیری کووید 19 بر سلامت روان بسیاری از مردم تاثیر منفی داشته است، اما اکنون دندانپزشکها میگویند عواقب ویروس کرونا دامن بهداشت و سلامت دهان و دندان را نیز گرفته است.
به گزارش شبکه خبری سی ان ان، در طول شش ماه گذشته موارد ترک خوردگی دندان در ایالات متحده به شدت افزایش یافته است. دندانپزشکان میگویند این معضل ناشی از استرس اپیدمی ویروس کروناست.
دکتر پل کوُشگریان، جراح دهان و دندان در سان دیه گو، به سی ان ان گفته است که پیش از شیوع همهگیری، او در روز حدود یک دندان ترک خورده یا شکسته را درمان میکرده، اما اخیرا روزانه دو تا پنج نفر با این مشکل به او رجوع میکنند.
دِرِک پیک، یک متخصص دیگر بهداشت دهان در ایالت آیوا، به این شبکه خبری میگوید که در مقایسه با سال گذشته، مرکز درمانی او با دو برابر موارد ترک خوردگی دندان در روز مواجه است؛ هرچند در مجموع تعداد بیماران کمتر شده است.
به گفته دکتر کوشگریان، این ویروس کرونا نیست که دندانها را شکننده میکند، بلکه «اضطراب ناشی از تمام وقایعی که در اطرافمان میگذرد... سطح استرس را در همه بالا برده است.» دکتر کوشگریان میافزاید که بالا گرفتن موارد ترک خوردگی دندان احتمالا به خاطر افزایش دندانقروچه ناشی از استرس است.
دندانقروچه فشار دادن دندانها یا ساییدن آنها بر یکدیگر است. علت این معضل همچنین میتواند طرز ایستادن یا نشستن فرد باشد. با توجه به این که بسیاری به ناچار از خانه کار میکنند، پزشکان باید منتظر عواقب ایستادن یا نشستن غلط مردم باشند.
با توجه به ماهیت کووید 19 و توصیههای دولتها برای ماندن در خانه، شاید جای تعجب نیست که خیلیها از وحشت ابتلا به بیماری کمتر به دندانپزشک رجوع میکنند.
برنامه «یو اسای تودی» در اشاره به یک همهپرسی نشریه «گاردین لایف» گزارش داده است که هرچند از هر پنج بزرگسال دو نفر گفتهاند که از ماه مارس به درمان نیاز داشته اند، اما تنها یک نفرشان در جریان همهگیری به دندانپزشک رجوع کرده است.
اما پزشکان هشدار میدهند که با مرور زمان، مشکلات دهان و دندان خطرناکتر و درمان آن پرهزینهتر میشود. دندانپزشکان میگویند که دندانقروچه را میتوان با استفاده از حایلهای ویژه درمان کرد، اما مردم در کنار مسواک زدن و استفاده روزانه از نخ دندان، باید همچنین اهمیت مدیریت استرس را نیز مد نظر قرار دهند.
منبع: ایندیپندنت