ماهان شبکه ایرانیان

فلسفه غیبت حضرت حجت در چیست؟

باید در هر عصر و زمانی امام معصومی به عنوان جانشین پیامبر اکرم (ص) باشد چنانکه پیامبر (ص) فرمودند: اگر حجت خدا بر روی زمین نباشد، زمین ساکنانش را نابود می کند

فلسفه غیبت حضرت حجت در چیست؟

باید در هر عصر و زمانی امام معصومی به عنوان جانشین پیامبر اکرم (ص) باشد چنانکه پیامبر (ص) فرمودند: اگر حجت خدا بر روی زمین نباشد، زمین ساکنانش را نابود می کند.و می دانیم که امام حسن عسکری(ع) یازدهمین پیشوای شیعیان و جانشین پیامبر اکرم (ص) است و پس از او فرزندش امام مهدی(ع) عهده دارد امامت امت می باشد که الان در غیبت کبری به سر می برند. آن حضرت در زمان غیبت چهار نائب داشتند که به نائب چهارم فرمودند بعد از تو من نائبی ندارم چون زمان غیبت کبری شروع می شود و این غیبت تا به امروز نیز ادامه داشته و خواهد داشت. از پیامبر اکرم (ص) تا امام عسکری(ع) همگی خبر از ولادت حضرت مهدی (ع) را داده اند.

 

از امام عسکری (ع) سوال شد که حجت و امام بعد از شما کیست؟ امام فرمود: فرزندم محمد امام و حجت بعد از من است، هرکس بمیرد در حالی که او را نشناخته باشد به مرگ جاهلیت از دنیا رفته است.

در حدیثی دیگر امام عسکری(ع) فرمودند: ستایش مخصوص خداوندی است که مرا از دنیا خارج نکرد تا اینکه جانشین بعد از مرا به من نشان داد. او شبیه ترین مردم به رسول خدا (ص) از جهت خلقت و اخلاق است.

 

اصل فلسفه غیبت این است که امام زمان (عج) از نظرها غائب باشد ، اما امکان تشرف به محضر آن حضرت نیز وجود دارد ، چنانکه داستانهای تشرف در کتابهای معتبر بیان شده است و کسی که آراسته به تقوا و پرهیزکاری باشد چنانچه آن حضرت مصلحت بدانند به او اجازه تشرف می دهند ، البته اگر چه تشرف به محضر آن حضرت توفیق بسیار برزگی است ، اما مهم این است که ما اسباب رضایت آنحضرت را حاصل کنیم .

 

بنابراین فلسفه غیبت و مفهوم آن این است که کسی امام زمان (علیه السلام) را نمی بیند و شخصیت او برای همه غایب است، و ملاقات با امام زمان (علیه السلام) مقدور نیست .معیار در دینداری، تشرف به محضر آن حضرت نیست بلکه مهم این است که ما به وظایف خود که تقوا و پرهیزکاری است عمل کنیم و همین موجب رضایت آن حضرت می گردد.



قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی