ماهان شبکه ایرانیان

درآمدزایی اروپایی‌ها از بازیکنان ایرانی

سود پشت سود

دنیای‌اقتصاد : موضوع ساده است؛ باشگاه‌های اروپایی بازیکنان بااستعداد را از کشورهای دیگر، از جمله ایران در اختیار می‌گیرند، از آنها سود می‌برند و در نهایت با رقمی درشت اقدام به فروش این نفرات می‌کنند

همین اتفاق البته در ابعادی کوچک‌تر برای مهدی طارمی هم رخ داده است. ستاره سابق پرسپولیس از ابتدای فصل گذشته راهی اروپا شد و به عضویت ریوآوه پرتغال در آمد. دیروز رسانه‌های پرتغالی از قول مدیر ریوآوه نوشته‌اند این تیم از فروش دو بازیکن خود شامل مهدی طارمی در پنجره نقل‌وانتقالات تابستان امسال نزدیک به 9 میلیون یورو درآمد داشته است. آقای سیلوا کامپوس به‌صورت جزئی‌تر در این مورد گفته است: «آمار و ارقام محرمانه نیستند. طارمی در ازای 5 میلیون یورو و نونو سانتوس هم در ازای 7/ 3 میلیون یورو فروخته شدند، اما من مطمئنم که اگر شرایط مالی باشگاه‌ها به خاطر شیوع کرونا تحت تاثیر قرار نگرفته بود، ما می‌توانستیم آنها را گران‌تر هم بفروشیم چون این دو بازیکن مشتریان زیادی در اروپا داشتند.» بنابراین روشن می‌شود مهدی طارمی علاوه بر اینکه یک فصل برای ریوآوه خوش درخشید، اقای گل پرتغال شد و سهمیه حضور در پلی‌آف لیگ اروپا را برای این تیم به دست آورد، نهایتا از رهگذر انتقال این بازیکن پنج میلیون یورو هم به‌دست آورد. تازه مدیر ریوآوه ناراحت است که به‌خاطر افول اقتصادی ناشی از کرونا، این بازیکن را ارزان‌تر از ارزش واقعی‌اش فروخته است. آقای کامپوس حتما اطلاع ندارد که در ایران، همه عایدی پرسپولیس از انتقال طارمی به الغرافه فقط 650 هزار دلار بود که تازه 100 هزار دلارش را خود این بازیکن از جیبش پرداخت. همه اینها درحالی است که ناشی‌گری باشگاه پرسپولیس در بازگرداندن طارمی از ریزه‌اسپور می‌رفت تا این تیم را متحمل غرامت 800 هزار دلاری کند، اما باشگاه ترکیه‌ای گذشت کرد.

روند جذب بازیکنان مستعد ایرانی از سوی اروپایی‌ها به قصد فروش قرضی یا قطعی آنها ادامه دارد؛ کاری که مثلا فنرباغچه دارد با اللهیار صیادمنش انجام می‌دهد. یکی مثل علی علیپور هم با این نیت که «طارمی» بعدی باشد از سوی ماریتیمو پرتغال جذب شد. نهایتا گاهی هم ممکن است خرید ایرانی واجد کیفیت مورد انتظار از کار در نیاید. حتی در این صورت هم باشگاه‌های اروپایی معمولا متضرر نمی‌شوند. مثلا کافی است به مورد محمد نادری توجه کنید. او با قراردادی بلندمدت از سوی کورتریک بلژیک جذب شد، اما بازدهی لازم را نداشت و به بازی گرفته نشد. باشگاهش او را در دو مقطع به پرسپولیس قرض داد تا نیازی به پرداخت دستمزدش نباشد. نهایتا هم کورتریک بابت انتقال نادری به استقلال 200 هزار دلار پول رضایت‌نامه گرفت؛ درحالی‌که گفته می‌شود اصل رقم قرارداد باشگاه با این بازیکن 150 هزار دلار بوده است! آنها بخت‌شان را برای کار کردن با یک بازیکن ایرانی آزمودند، اما حتی با وجود ناکامی، نهایتا ضرر مالی نکردند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان