در زمان همه گیری ویروس کووید-19 مشخص شد که این ویروس نه تنها باعث ناراحتی تنفسی بلکه باعث مشکلات عصبی نیز میشود.
مطالعهای توسط دانشمندان آلمانی نشان داده است که ویروس کرونا میتواند پس از استنشاق از طریق بینی و قرارگرفتن در مخاط بینی، وارد مغز انسان شود. این اولین شواهد علمی است که ویروس کرونا میتواند سلولهای عصبی مغز را از طریق غشای مخاطی آلوده کند.
در زمان همه گیری ویروس کووید-19 مشخص شد که این ویروس نه تنها باعث ناراحتی تنفسی بلکه باعث مشکلات عصبی نیز میشود. به عنوان مثال، از هر سه نفر یک نفر علائمی مانند از دست دادن بو یا چشایی، سردرد، خستگی، سرگیجه و حالت تهوع را گزارش میکند.
دانشمندان آلمانی با کالبدشکافی بدن 33 بیمار که به علت ابتلا به کرونا فوت کرده بودند به بررسی و مطالعه مخاط پشت بینی، بالای دهان در قسمتی که گلو به حفره بینی وصل میشود و نمونههای بافت مغز توانستند مواد ژنتیکی ویروس کرونا را در مخاط بینی یافت کنند، اما پروتئینهای سنبلهای ویروس کرونا که با ورود به گیرندههای سلولی انسان باعث آلودگی آنها میشود در مغز نیز یافت شده است.
اینکه دقیقاً چگونه ویروس وارد مغز میشود هنوز مشخص نیست و به گفته کارشناسان تحقیقات بیشتری برای کشف این رمز و راز لازم است.
این مطالعه که روز دوشنبه در مجله نیچر نوروساینس منتشر شد، نشان داد که سلولهای ایمنی در مایع مغزی پس از عفونت فعال میشوند. پروفسور هپنر، رهبر تیم تحقیقاتی گفت که وجود ویروس در سلولهای عصبی مخاط بویایی توضیح خوبی در مورد علائم عصبی در بیماران مانند از دست دادن بویایی یا چشایی است.
پروفسور هپنر همچنین گفت که وجود ویروس در چنین مناطق بحرانی مغز نیز میتواند دلیل هذیان باشد، که برخی از بیماران گزارش کرده اند.
منبع: اسپوتنیک