ماهان شبکه ایرانیان

ویژه‌های مشرق

ما می‌توانیم درباره اسرائیل، با آمریکا به یک فرمول برسیم/ بخش عمده عملکرد روحانی آواربرداری از میراث دولت قبلی بود

حامیان دولت در سال ۹۶ مدعی بودند که آواربرداری از اقدامات دولت قبلی خاتمه یافته و موعد چیدن میوه عملکرد دولت روحانی و همچنین موعد به بار نشستن سیب و گلابی های برجام فرا رسیده است.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با  «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

**ما می توانیم درباره اسرائیل،با آمریکا به یک فرمول برسیم

«ناصر هادیان» فعال سیاسی اصلاح طلب که پیش از این پیشنهاد «کاهش بُرد موشک های ایرانی» را مطرح کرده بود، در مصاحبه با روزنامه اعتماد گفت:«جو بایدن یک فرصت است و ما نباید از این فرصت فقط برای حل و فصل برجام استفاده کنیم... می‌توان گفت که حضور جو بایدن در کاخ سفید می‌تواند مقداری به نفع ما در منطقه هم باشد. سیاست‌های امریکا در منطقه احتمالا تا حدودی به نفع ما متعادل خواهد شد...ما می‌توانیم از این فرصت برای حل مساله با عربستان هم استفاده کنیم».

هادیان در ادامه گفت:«درباره عراق و افغانستان هم منافع ما با امریکا تضارب چندانی ندارد. تفاوت اصلی ما با امریکا در اسراییل، سوریه و لبنان است. در این پرونده‌ها هم می‌توانیم به فرمول‌هایی برسیم... من معتقدم که امروز وقت نقد کردن مقاومت و انقلاب است. بالاخره مقاومت ما هزینه‌ساز اما افتخارآمیز بوده و برای ما امکاناتی را ایجاد کرده است».

این فعال سیاسی اصلاح طلب تصریح کرد:«به نظر من بازگشت سریع، کامل و تمیز (با حسن‌نیت) به برجام بهترین راهکار است. امروز نفع برخی گروه‌هایی که من اسم آنها را (بازی به‌هم‌زن) spoiler گذاشته‌ام این است که برجام احیا نشود. این گروه‌ها در تهران، واشنگتن، تل‌آویو، ریاض و ابوظبی هم هستند».

«ریچارد هاویت»  (تهیه‌کننده سند راهبردی اتحادیه اروپا درباره روابط ایران) -بهمن 95گفته بود:«توافق هسته‌ای یک نقطه عطف بود، هر چند که همه مشکلات ما با ایران درباره اسرائیل، دموکراسی و حقوق‌بشر حل نشده است...نیروهایی در داخل ایران، در حال اعمال فشار بر حاکمیت هستند...ما می‌خواهیم به سوی ساختار جدید امنیتی در خاورمیانه حرکت کنیم».

ناصر هادیان در مصاحبه مذکور مدعی شده است که «درباره عراق و افغانستان، منافع ایران با آمریکا تضارب چندانی ندارد»! این ادعا در حالی است که در دولت باراک اوباما- به معاون اولی جو بایدن- آمریکا گروهک تکفیری تروریستی داعش را در عراق و سوریه ایجاد کرد.

هدف اصلی آمریکا این بود که این گروهک جنایتکار به نیابت از آمریکا، اسرائیل و تروئیکای اروپایی در گام اول عراق و سوریه را تجزیه کند و در گام دوم وارد شهرهای ایران شده و در نهایت، در کوچه و خیابان های تهران و همدان و کرمانشاه و دیگر شهرهای کشورمان، یک چنگ تمام عیار میان داعش و ایران شکل بگیرد.

در افغانستان نیز آمریکا با تجهیز و پشتیبانی از داعش و دیگر گروهک های تفیری تروریستی، همین نقشه شوم را دنبال می کرد.

در نقطه مقابل، جمهوری اسلامی ایران و جوانان غیور مدافع حرم در کنار دیگر رزمندگان محور مقاومت از عراق و سوریه و لبنان و افغانستان و پاکستان و...به فرماندهی حاج قاسم سلیمانی، کمر داعش را در عراق و سوریه شکست.

در نهایت، دولت تروریست و جنایتکار آمریکا در اقدامی ددمنشانه و بزدلانه، سردار حاج قاسم سلیمانی را مظلومانه به شهادت رساند.

دولت آمریکا- هم جمهوری خواهان و هم دموکرات ها- دولتی غارتگر، جنایتکار، مداخله گر، تروریست و زورگو است و فرسنگ ها با منطقه غرب آسیا(خاورمیانه) فاصله دارد و ما در منطقه با چنین دولتی هیچ نقطه اشتراکی نداریم.

رژیم اسرائیل، رژیمی جعلی و اشغالگر است. رژیمی جنایتکار و کودک کش که برخلاف ادعای «قدرتمندترین ارتش منطقه»! حتی در مقابل بادبادک های آتش زای جوانان فلسطینی هم درمانده و عاجز است.

بنابراین هیچگاه جمهوری اسلامی ایران و مردم عزیز و فهیم کشورمان درباره این رژیم جعلی با دولت آمریکا به فرمول یکسان نخواهند رسید.

ان شاءالله به فضل الهی، رژیم جعلی و غاصب اسرائیل از صفحه روزگار محو خواهد شد.  

**بخش عمده عملکرد روحانی آواربرداری از میراث دولت قبلی بود

روزنامه ایران در مطلبی نوشت:«آیا منطقی است که دولت به‌واسطه موضوعی که در آن همه‌کاره نیست مؤاخذه شود...اگر همین امروز حسن روحانی یا محمدجواد ظریف به هر دلیلی به این نتیجه برسند که ایران باید از برجام خارج شود، بدون ملاحظه و مشورت و هماهنگی خودشان می‌توانند حکم به خروج از برجام بدهند؟».

ارگان رسانه ای دولت در ادامه نوشت:«به هر روی چرخش سیب سیاست در ایران این‌گونه رقم زده است که مسبب همه تحریم‌ها و قطعنامه‌ها بر صندلی مجمع تشخیص مصلحت تکیه بزند و هر موضع ساختارشکنانه‌ای را در پوششی از حاشیه امن به زبان آورد و خبری هم از پرونده‌های مختومه نشده‌اش رسانه‌ای نشود و همزمان دوستان و حامیان او انگشت اتهام و تهدید را به سمت رئیس جمهوری نشانه روند که بخش عمده عملکرد او متوجه آواربرداری از میراث دولت و مخالفانش بوده است».

دولت آقای روحانی با اختیارات بسیار گسترده، مذاکرات هسته ای با 1+5 را پیش برد و در نهایت برجام را امضا و اجرا کرد. دولت وعده داده بود که به واسطه برجام تمامی تحریم ها در دی ماه 94 به صورت کامل لغو خواهد شد. اما این وعده هیچگاه عملی نشد.

دولت روحانی در مسئله برجام موظف شد تا شروط 28 گانه ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب، شورای عالی امنیت ملی و مجلس شورای اسلامی را اجرا کند، اما متاسفانه دولت این شروط بسیار مهم و اساسی را اجرا نکرد.

حالا در شرایطی که بیش از هفت سال از عمر دولت سپری شده است، حامیان عملکرد دولت و رسانه های دولتی همچنان از آواربرداری از عملکرد دولت قبلی سخن می گویند!

این در حالی است که این طیف در سال 96 مدعی بودند که آواربرداری از اقدامات دولت قبلی خاتمه یافته و موعد چیدن میوه عملکرد دولت روحانی و همچنین موعد به بار نشستن سیب و گلابی های برجام فرا رسیده است.

حامیان عملکرد دولت بجای ادعاهای بی اساس درباره آواربرداری از اقدامات دولت قبلی باید به این سوال پاسخ دهند که چرا قیمت دلار در دولت روحانی تا حدود 11 برابر افزایش یافت؟! چرا وزیر راه و شهرسازی دولت روحانی به خانه نساختن برای مردم افتخار کرد؟! چرا با حذف کارت سوخت در دولت روحانی حدود 150 هزارمیلیارد تومان خسارت به کشور وارد شد؟! چرا با اجرای تصمیم غلط و غیرکارشناسی دلار 4200 تومانی، حدود  25 تا 30 میلیارد دلار خسارت به کشور وارد شد و همچنین حدود 70 تا 80 تن طلا از بین رفت؟! و...

**شریعتی: روحانی شخصیت وابسته به جریان راست است

«سعید شریعتی» از دستگیرشدگان فتنه 88 در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:«جریان اصلاح‌طلب از ابتدای سال 92 که از یک شخصیت وابسته به جریان راست و اصولگرای میانه به نام آقای روحانی حمایت کرد همواره این شعار را داشت که رابطه ما با دولت اتحاد و انتقاد است و در مهم‌ترین بزنگاه‌هایی که دولت تصمیمات نامتوازن اتخاذ می‌کرد اصلاح‌طلبان در سمت مردم ایستاده‌اند. در سال‌های 96 و 98 و جاهایی که به هر حال پیک نارضایتی‌ها بوده مواضع اصلاح‌طلبان و بیانیه‌های اصلاح‌طلبان روشن است که در کدام سمت ایستاده‌اند».

بسیاری از اعضای دولت روحانی، از معاون اول رئیس جمهور و وزیر نفت و وزیر کار و وزیر صمت تا رئیس سازمان برنامه و بودجه و استانداران و...همگی از اعضای ارشد ستادهای انتخاباتی میرحسین موسوی و مهدی کروبی در سال 88 بودند.

«محمد قوچانی» از فعالین اصلاح طلب، چندی پیش با اعتراض نسبت به ادعای اصلاح طلبان درباره گرایش سیاسی روحانی گفت:«به باور من آقای روحانی از خیلی از اصلاح‌طلب‌ها اصلاح‌طلب‌تر استاصلاح‌طلبی ژن نیست. افکار آقای روحانی در سیاست خارجی، سیاست داخلی، اقتصاد و در مسائل فرهنگی و اجتماعی بسیار بازتر از بسیاری از دوستان اصلاح‌طلب است».

دولت روحانی دو ویژگی مهم دارد؛ اول اینکه اکثریت مطلق دولت در اختیار طیف اصلاح طلب است؛ دوم اینکه اکثریت مطلق کابینه روحانی از میان اعضای ارشد ستادهای انتخاباتی میرحسین و کروبی انتخاب شده اند.

با اینحال اصلاح طلبان با بی اخلاقی در پی فرار از پاسخگویی هستند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی