ماهان شبکه ایرانیان

ویژه‌های مشرق

فائزه هاشمی: نباید مردم را به جان هم بیندازیم/ زنگنه گزینه مناسبی برای ریاست جمهوری در ۱۴۰۰ است

برخلاف فضاسازی ها علیه طرح اخیر مجلس، این طرح دست دولت و وزارت خارجه را در مواجهه با بدعهدی طرف غربی پُر می‌کند.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با  «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

**فائزه هاشمی:نباید مردم را به جان هم بیندازیم

«فائزه هاشمی» فعال سیاسی اصلاح طلب و از دستگیرشدگان فتنه 88 در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:«میان مردم بذر دشمنی پاشیده نشود و مردم را به جان هم نیندازیم. اینکه ما از مردم بخواهیم در مقابل هم بایستند، سبب می‌شود که جامعه ناامن و فضا برای تسویه‌حساب‌های شخصی باز شود. قرار نیست فقط در سخنرانی‌ها به دنبال وحدت و اتحاد ملی باشیم».

هاشمی در ادامه گفت:«ناهنجاری‌های مالی و فساد اخلاقی نیز نباید فراموش شود. قوه قضائیه وظیفه خطیری در برقراری عدالت و اجرای حقوق شهروندی بدون توجه به جنسیت، گرایش‌های سیاسی و... دارد، ریشه هر جامعه سالم، سیستم قضائی آن است. از آقای رئیسی انتظار اجرائی کردن این سیاست‌ها می‌رود. باید صبر کرد و قدری دیرتر قضاوت کرد».

فائزه هاشمی تاکید کرده است که «میان مردم بذر دشمنی پاشیده نشود و مردم را به جان هم نیندازیم. اینکه ما از مردم بخواهیم در مقابل هم بایستند، سبب می‌شود که جامعه ناامن و فضا برای تسویه‌حساب‌های شخصی باز شود»؛ این اظهارنظر در حالی است که وی یکی از فعالین فتنه 88 بوده است.

وی چندی پیش درباره فتنه 88 گفته بود:«می شنویم که ادعا می کنند که محصوران باید عذرخواهی کنند، مگر چه خطایی کردند که عذرخواهی کنند؟ انتخاباتی برگزار شد که به نظر می آمد ابهاماتی دارد و مردم به خیابان‌ها آمدند چون از رسیدگی به اعتراض ها ناامید شدند. آقای موسوی، کروبی و خانم رهنورد که مردم را هدایت نکردند، بلکه آنان هم دنباله‌روی مردم بودند اعتراض های سال 88 یک اتفاق خودجوش و مردمی بود و نه یک کار برنامه ریزی شده توسط آنها».

فائزه هاشمی در ادامه گفته بود:«یکی از مطالبات عمومی که در جامعه از سوی طیف‌های مختلف شاهد هستیم، درخواست رفع حصر است».

فائزه هاشمی در سال 88 با حضور در میان اغتشاشگران، آنان را به ادامه آشوبگری و اعتراضات خیابانی و عدم توجه به پیگیری اعتراض از طریق روال قانونی، تشویق می کرد.

در همین راستا وی 30 خرداد 88 در تجمعی در خیابان آزادی، به تحریک معترضان به تداوم اغتشاشات پرداخت و به همین دلیل توسط مأموران نیروی انتظامی دستگیر شد.هر چند وی اعلام کرد که صرفا برای خوردن ساندویچ به خیابان آزادی رفته بود. اما فرزندش در گفتگو با بی بی سی فارسی چیز دیگری گفت.

فائزه هاشمی پیش از این اذعان کرده بود که در زندان با برخی اعضای فرقه بهائیت و سازمان منافقین دوست شده است. او البته گفته بود که پدرش همواره وی را از این ارتباطات نهی می‌کند اما زیربار نهی پدر نرفته است. لازم به ذکر است که فائزه هاشمی تاکنون چندین بار به ملاقات سران فرقه بهاییت رفته است.

 در ماجرای خیانت نابخشودنی فتنه 88، سران فتنه با دامن زدن به دروغ تقلب در انتخابات، تحریک به آشوبی کردند که سرویس‌های جاسوسی آمریکا و اسرائیل و انگلیس سالها برای آن تدارک کرده بودند و انتظارش را می‌کشیدند. فتنه‌گران حیثیت و اعتبار جمهوری اسلامی را مورد هتک حرمت قرار دادند و خیانت بزرگی را مرتکب شدند که در طول تاریخ انقلاب اسلامی بی‌سابقه بود.

** زنگنه گزینه مناسبی برای ریاست جمهوری در 1400 است

روزنامه اعتماد در گزارشی با عنوان «شیخ الوزرا به پاستور می رود؟» نوشت:«بیژن نامدارزنگنه که چندی پیش خود احتمال حضور در انتخابات 1400 را رد کرده بود اما حالا خبرنگار «اعتماد» مطلع شده که دوباره چند روزی است که نامش در برخی محافل شنیده می‌شود. زنگنه معروف به «شیخ‌الوزرا» یکی از مهره‌های کلیدی کابینه حسن روحانی به شمار می‌رود... آنگونه که گفته می‌شود عملکرد زنگنه مورد رضایت روحانی بوده است».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«سابقه «شیخ‌الوزرا» کابینه «تدبیر و امید» در عرصه سیاست ایرانی باعث شده تا او به خوبی با مشکلات فعالیت در ایران آشنا باشد و احتمالا این روزها هم بهتر از هر کسی می‌داند که شرایط پیش‌ روی رییس‌جمهوری آینده ایران چگونه است...زنگنه در مراسم افتتاح یکی از پروژه‌های نفتی ایران گفته بود:"...من می‌دانم چگونه می‌توان ایران را ساخت"...زنگنه از جمله نیروهای خوبی است که عاقلانه فکر می‌کند و عاقلانه هم عمل می‌کند و رویکردی عقلانی مبتنی بر تغییرات دارد».

بیژن زنگنه، که اصلاح طلبان او را «شیخ الوزرا» و «ژنرال» می نامند، همان وزیری است که در زمان آتش سوزی یکی از مخازن نفتا پتروشیمی بوعلی در واکنش به طولانی شدن آتش سوزی گفته بود«محتویات که بسوزد آتش خودش خاموش می شود»!

«بیژن زنگنه» که از سال 59 تا 99 – به استثنای 8 سال- یا وزیر بوده و یا معاون وزیر، پیش از این تاکید کرده بود که «هیچ اعتقادی به ساخت پالایشگاه ندارم»! و «باید بنزین از خارج وارد شود»!

چندی پیش «علی خضریان» نماینده مجلس در مطلبی نوشته بود:«خسارت 40 میلیارد دلاری به کشور با روی کار آمدن دولت یازدهم و آغاز دوباره دوران ریاست بیژن زنگنه بر وزارت نفت ، با دستور مستقیم ایشان مبنی بر فسخ قرارداد با شرکت داخلی، توسعه میدان مشترک فاز 11 پارس جنوبی به امید وارد کردن شرکت‌های خارجی، از جمله توتال بد قول و بد عملکرد، به مدت 7 سال متوقف گردید. ‏ضمن اینکه اقدامی نیز در خصوص توسعه و تولید از میادین مشترک فرزاد A و B صورت نپذیرفته است و از بابت این عدم‌النفع، خسارت 40میلیارد دلاری به کشور وارد شده است».

زنگنه از اعضای ارشد ستاد میرحسین موسوی در سال 88 بود.  در دوران مدیریت زنگنه در دولت روحانی، حذف سهمیه‌بندی سوخت موجب افزایش مصرف و قاچاق تا بیست میلیون لیتر در روز شد. در این دوره، فقط خسارت قاچاق سوخت، روزانه 100 میلیارد تومان بوده که کارشناسان مقدار نهایی خسارت قاچاق سوخت در دولت روحانی را حداقل 144 هزار میلیارد تومان برآورد کرده اند.

زنگنه علیرغم ارائه دلایل فنی و کارشناسی از سوی کارشناسان و صاحبنظران مبنی بر سابقه سیاه شرکت فرانسوی توتال، با این شرکت بدسابقه قرارداد بست و در نهایت، توتال پس از گرفتن اطلاعات سرّی وزارت نفت درباره پارس جنوبی، در اقدامی مسبوق به سابقه، بدون پرداخت هیچ خسارتی، قرارداد را یکطرفه فسخ کرد و با اطلاعات دقیق‌تر، به غارت مخازن مشترک با قطر اقدام کرد.

توتال متهم است که در مقطع وزارت زنگنه در دولت اصلاحات، به تیمی که «مهدی هاشمی» در رأس مدیریت آن قرار داشته، رشوه 30 میلیون دلاری داده است. توتال به همین دلیل در دادگاه فرانسه به جریمه 500 هزار یورویی محکوم شد.

علاوه بر این، زنگنه نقش بسیار مهمی در قرارداد خسارت بار کرسنت داردایران در پرونده کرسنت تا مرز جریمه شدن 14 میلیارد دلاری پیش رفته استصادرات گاز مجانی به ترکیه، تنها یکی از نتایج خسارت بار و البته حقارت بار قرارداد کرسنت در زمان وزارت زنگنه است.

«صادق زیباکلام» فعال سیاسی اصلاح طلب چندی پیش در یادداشتی در روزنامه شرق نوشته بود:«اصولگرایان...ادبیات سیاسی‌شان سرشار از مفاهیمی مانند «جوانگرایی»، «مدیریت جهادی»، «مبارزه با فساد» و امثال این شده است...اما اصلاح طلبان...حتی در حد و اندازه ظاهری هم نتوانسته‌اند تغییر و تحولی در ادبیات و گفتمان سیاسی‌شان ایجاد کنند. نه در تغییر چهره‌ها و نه در فرایند نوسازی گفتمان سیاسی، آنان نتوانسته‌اند دست‌کم به اندازه اصولگرایان خودی نشان‌ دهند».

**سوال آخوندی از مجلس؛آیا از سختی معیشت مردم آگاهی دارید؟!

روزنامه شرق در مطلبی نوشت:«عباس آخوندی، وزیر سابق مسکن‌وشهرسازی دولت روحانی در توییتی نوشت:" در برابر تصویب طرح بی‌مسمای اقدام راهبردی لغوتحریم‌ها درمجلس باید گفت: به کجا چنین شتابان؟ بامنافع ملی ایران چه می‌کنید؟ این چه بازی با روح و روانملت است؟ تحمیل ارادهاقلیت تا چه حد؟ آیا هیچ آگاهی از شرایطاقتصاد ایران و سختیمعیشت مردم دارید؟ فحوای اطلاعیه دبیرخانه شورای امنیت ملی درباره طرح به‌اصطلاح لغو تحریم‌ها حاکی از آن است که شورا هیچ مصوبه رسمی درباره متن این مصوبه نداشته و هرچه بوده در حد رایزنی‌های اولیه بوده‌ است. ‎رئیس‌جمهور به‌جای عدم ابلاغ آن بهتر است تذکر قانون اساسی هم بهمجلس و همشورای نگهبان بدهد".»

این طنز تلخی است که شخصی همچون عباس آخوندی وزیر مستعفی راه و شهرسازی که متهم به «ترک فعل» در دوران وزارت است، مجلس را مواخذه می کند که چرا از سختی معیشت مردم آگاهی ندارید!

آخوندی با سرمایه چند صد میلیاردی و ویلای بالای هزارمتری در لواسان بیش از 9 سال وزیر مسکن و راه شهرسازی در ایران بوده است.

وی در این مدت علیرغم وعده و وعیدهای فراوان حتی ماکت مسکن اجتماعی را هم نساخت. قیمت مسکن و همچنین اجاره بهای مسکن در دوره وزارت آخوندی در دولت روحانی بیش از 6 برابر افزایش یافت.

آخوندی هیچگاه حاضر نشد که قانون اخذ مالیات از واحدهای مسکونی خالی را اجرا کند. وی در مسئله مقابله با سوداگری مسکن نیز به هیچ عنوان کارنامه قابل قبولی ارائه نکرده است.

حادثه برخود دو قطار مسافربری در محور تبریز- مشهد در خنداب از حوادث تلخ سال 95 بود. براساس گزارش سازمان های زیربط، عباس آخوندی مقصر این حادثه شناخته شد. در این حادثه 47 نفر کشته و 103 نفر نیز مجروح شدند. نکته قابل تأمل اینجاست که آخوندی پس از این حادثه در اظهارنظری عجیب گفت:«همه خانواده‌ها چه آنهایی که کشته شده‌اند و چه آنهایی که مجروح هستند، زیرپوشش بیمه قرار دارند و از این جهت نگرانی خاصی وجود ندارد»!

حالا این شخص با چنین کارنامه ضعیف و غیرقابل قبولی، مجلس را مواخذه می کند که چرا برای احقاق حقوق برجامی ایران دست به کار شده است.

پس از تصویب طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها» در مجلس، دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در بیانیه ای تاکید کرد که اقدام مجلس با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی انجام شده است.

در روزهای اخیر نیز تروئیکای اروپایی از تصویب این طرح عصبانی شده است. هرگاه اقدامی در راستای منافع مردم ایران صورت می گیرد، صدای تروئیکای اروپا نیز بلند می شود.

برخلاف فضاسازی ها علیه طرح اخیر مجلس، این طرح دست دولت و وزارت خارجه را در مواجهه با بدعهدی طرف غربی پُر می کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان