گجتنیوز: پیرترین نوزاد دنیا به تازگی متولد شد؛ دانشمندان میگویند که این نوزاد 27 ساله حدودا هم سن مادرش بوده و با فرآیند انجماد جنین و روشی باورنکردنی به دنیا آمده است.
خبر تولد پیرترین نوزاد دنیا به تازگی سر و صدای زیادی به پا کرده است؛ بر اساس اطلاعات موجود، محققان با انجماد جنین در 27 سال پیش، امکان تولد نوزادی را فراهم کردهاند که تقریبا برابر مادر خود سن دارد.
دانشمندان این نوزاد را در تنسی آمریکا به دنیا آوردهاند و گفته شده که جنین مورد نظر رکورددار طولانیترین زمان انجماد در تاریخ علم پزشکی است. در واقع سابقه نداشته که یک جنین برای مدت 27 سال منجمد بوده باشد و سپس به زندگی آورده شود.
نام این نوزاد شگفتانگیز مالی اورت گیبسون (Molly Everette Gibson) بوده و با اینکه به صورت فیزیکی، دانشمندان مالی را در 28 اکتبر امسال به دنیا آوردند، جنین مورد نظر برای اولین بار در اکتبر سال 1992 به وجود آمده بود و تمام این مدت، به صورت منجمد شده نگهداری میشد.
نکته عجیبتر ماجرا این بوده که مادر این نوزاد، تینا گیبسون هماکنون 28 سال دارد و هردو این مادر و دختر با فاصله زمانی 18 ماه از هم به دنیا آمدهاند. در واقع این دو نفر تقریبا برای مدتی یکسان روی این سیاره بودهاند، اما اختلافی 27 ساله بین خارج شدن تینا و مالی از رحم مادر وجود دارد. تینا در این رابطه میگوید که درک چنین موضوعی بسیار سخت بوده، اما تا جایی که به او مربوط میشد، به دنیا آمدن مالی به عنوان پیرترین نوزاد دنیا یک معجزه تمامعیار است.
ثبت رکورد پیرترین نوزاد دنیا
این تنها قسمت باورنکردنی داستان نبوده و پیش از مالی، نوزاد دیگری در سال 2017 به دنیا آمده بود که با همین روش انجماد جنین، 24 سال را به صورت منجمد، در محیط آزمایشگاهی نگهداری شده بود؛ جالب است بدانید که نوزاد مورد نظر، اما ورن گیبسون نام داشته و خواهر بیولوژیکی مالی محسوب میشود. در واقع میتوان گفت که خانواده گیبسون یکی از عجیبترین خانوادههای دنیا بوده، چرا که دو مورد از پیرترین نوزادهای دنیا در آن به دنیا آمدهاند.
تینا و مالی گیبسون
شاید باور نکنید که خانواده گیبسون مدتها برای بچهدار شدن تلاش میکردند و قرار گرفتن در کتاب گینس به عنوان رکورددار برای آنها اصلا موضوع مهم یا حتی قابل تصوری نبود. البته تا تمام ماجرا را ندانید، نمیتوانید سرگذشت کامل این خانواده عجیب و نوزادان عجیبتر آن را درک کنید.
مالی و اما از لحاظ ژنتیکی خواهد یکدیگر هستند؛ پدر و مادر اصلی و بیولوژیکی دو خواهر به صورت ناشناس، سالها پیش آنها را اهدا کردند و محققان هم در همان موقع این دو جنین را منجمد کردند.
به بیان سادهتر، چیزی در حدود 27 سال پیش این دو جنین اهدا شدند، منجمد شدند و سپس، در سالهای 2017 و 2020، از طریق رحم مادر خوانده خود، تینا گیبسون به دنیا آمدند. البته کمی طول کشید تا به دنیا آمدن دو جنین مورد نظر و محسوب شدن آنها به عنوان موجودات زنده و نوزادان انسان، عملی شود.
موسسه مسئول به دنیا آوردن پیرترین نوزاد دنیا
تینا در کمال تعجب و ناباوری میگوید که باور کردن این موضوع تنها در چند سال پیش برای او غیر ممکن بود، اما حالا میبینیم که پس از سال 2017، تازهترین رکورددار پیرترین نوزاد دنیا هم به خانواده این شخص وارد شده است.
محققان مرکز ملی اهدای جنین (NEDC) ناکسویل آمریکا، به دنیا آمدن این دو خواهر عجیب و غریب را ممکن کردهاند. این مرکز یک سازمان غیر انتفاعی بوده که والدین گوناگون از سراسر کشور، جنینهای خود که به روش فرآیند لقاح مصنوعی به وجود آمدهاند را به آن اهدا میکنند.
این والدین به هر دلیلی از بزرگ کردن جنین خود منصرف شدهاند و از چندین دهه پیش تاکنون، مرکز مورد نظر اقدامات جالبتوجهی را با این جنینهای اهدایی امکانپذیر کرده است. در چنین شرایطی والدین مورد نظر تصمیم میگیرند که به جای از بین بردن جنین خود، آن را به سازمان NEDC اهدا کنند تا برای استفاده در آینده، منجمد شود. سازمان مورد نظر هم درخواست خانواده دیگری مانند خانواده تینا گیبسون را قبول کرده و به آنها اجازه میدهد تا جنینهای منجمد شده را در رحم خود پرورش داده، به دنیا آورند و در نهایت به فرزند خواندگی قبول کنند.
بر اساس اطلاعات موجود، سازمان NEDC تاکنون بیش از هزار نوزاد را از این روش به دنیا آورده است؛ با این حال، مالی و اما گیبسون جزو منحصر به فردترین مواردی از به دنیا آوردن جنینهای منجمد هستند، چرا که به عنوان رکورددار پیرترین نوزاد دنیا هم شناخته میشوند.
موفقیت فرآیند انجماد جنین
موفقیت شگفتانگیز شرایط اما و مالی گیبسون به ما نشان میدهد که بحث انجماد و به دنیا آوردن جنینها بسیار پیشرفتهتر از آن چیزی بوده که تصور میشد و میتوان برای مدت زمانی بسیار طولانی یک جنین را در چنین وضعیتی نگه داشت.
کارول سامرفلت (Carol Sommerfelt)، سرپرست آزمایشگاه NEDC میگوید که مهمترین نکته، نگهداری صحیح از نوزادهای منجمد در مخزن نیتروژن مایع بوده و تا زمانی که شرایط نگهداری مناسب رعایت شوند، میتوان برای مدت زمانی نامحدود از جنینها در این شرایط نگهداری کرد. تولد مالی به عنوان پیرترین نوزاد دنیا هم نشان میدهد که حداکثر مقدار فعلی و ثبت شده این مدت زمان حدودا 27 سال است.
البته سامرفلت میگوید که با وجود موفقیت دختران خانواده گیبسون، فرآیند انجماد و بازگرداندن جنین به حالت غیر منجمد تنها در 75 درصد مواقع درست عمل میکند و همچنین، فقط در 49 درصد از موارد در نهایت مادر میتواند یک نوزاد زنده را از این فرآیند به دنیا آورد. با این حال متخصصان میگویند که در طول سالهای اخیر فرآیند لقاح مصنوعی به سطح بالایی از پیشرفت رسیده و موفقیت استفاده از جنین تازهای که با فرآیند لقاح مصنوعی به وجود آمده، فرق چندان با به دنیا آوردن یک جنین منجمد ندارد.
جالب است بدانید که تنها در زمان انتقال جنین به رحم بود که تینا متوجه سن مالی شد و فهمید که جنین مورد نظر تقریبا در زمان به دنیا آمدن مادر، منجمد شده است. در آن زمان تینا از پزشکش پرسید که چنین موضوعی دقیقا به چه معناست؟ پزشک هم جواب داد که در صورت موفقیت، این دختر یک رکورددار کتاب گینس به دنیا خواهد آمد!