دامدار کلاردشتی بستری شده در بیمارستان امام خمینی (ره) ساری مشکوک به ابتلا بیماری تب کریمه کنگو است و نتیجه قطعی هنوز مشخص نشده است .
به گزارش به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه بیمار بستری شده در بیمارستان امام خمینی (ره) ساری یک دام دار اهل شهرستان کلاردشت بوده است گفت: به احتمال زیاد وی بوسیله حشره کنه آلوده شده و با توجه به بروز بیماری به مدت 5 تا 6 روز برای درمان مراجعه نکرده و بعد از شدت بیماری در این بیمارستان بستری شده است.
دکتر گویا با اشاره به اینکه شرایط این بیمار تا حدودی پایدار است افزود: هنوز نتیجه قطعی مشخص نشده است ولی به احتمال 90 درصد بیماری تشخیص داده شده است.
وی گفت: تاکنون 31 نفر در کشور به بیماری تب کنگو کریمه مبتلا شده اند که از این تعداد 3 نفر در شهرستان های کرمانشاه، هرمزگان و اصفهان فوت کردند.
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انتقال این بیماری به هیچ عنوان از طریق مصرف گوشت انجام نمی شود گفت: بیماری تب کنگو کریمه یک عفونت ویروسی مشترک بین انسان، حیوان و حشره ها بوده و مهم ترین راه های انتقال این بیماری تماس مستقیم با دام تازه ذبح شده، لاشه و ترشحات لاشه ( امعاء و احشاء) دام تازه ذبح شده، ایجاد زخم در هنگام ذبح و احتمال ورود ویروس این بیماری به بدن، ذبح دام در مکان ها و شرایط غیربهداشتی و نیز گزیده شدن بوسیله کنه روی بدن دام است. همچنین دامداران در صورت آلوده شدن به حشره کنه و با توجه به اینکه به سختی از روی بدن جدا می شود با ماموران بهداشتی تماس گرفته و از جدا کردن آن به صورت غیر بهداشتی و سنتی ( له کردن با دست) پرهیز کنند.
دکتر گویا با تاکید بر اینکه مردم گوشت مورد نیاز خود را از مراکز معتبر مورد تایید سازمان دامپزشکی خریداری کنند توصیه کرد: از خرید گوشت دام که در کنار خیابان ها یا در مسیر جاده ها ذبح می شوند خوداری شود.
وی به احتمال ورود بیماری تب کریمه کنگو بوسیله انتقال غیر قانونی دام از استان به استان و نیز انتقال از خارج از کشور به داخل اشاره کرد و افزود: به همین منظور در مناطق مرزی ایستگاه های قرنطینه فعال و کشتارگاه های مجهز در نظر گرفته شده است.
یادآوری می شود دامدار اهل شهرستان کلاردشت با داشتن علائم مشکوک به بیماری تب کنگو با هدف اجرای دستورالعمل های بهداشتی برای حفاظت از سلامتی جامعه به بیمارستان امام خمینی (ره) ساری انتقال یافته و فوری تحت درمان قرار گرفته است .همچنین محل سکونت و دامداری این بیمار سمپاشی شده و تمام افرادی که به نوعی با مریض در تماس بودند نیز تحت معاینه قرار گرفتند.
دانشگاه علوم پزشکی مازندران هفته پیش در باره تهدید خاموش تب کریمه کنگو برای دامداری های سنتی در این استان هشدار داده و از دامداران خواسته بود تا با رصد دام های خود ، نسبت به هرگونه تغییر ظاهری در دام مانند کاهش وزن و یا شیر هوشیار باشند و تهدید کنه آلوده به ویروس را برای خود و خانوادهایشان هم جدی بگیرند.
همچنین اداره کل دامپزشکی مازندران هم اعلام کرد برای جلوگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو با تهیه و توزیع 10 هزار لیتر سم و مواد ضد عفونی ، علاوه بر سمپاشی جایگاه دام ، حمام ضد کنه نیز در دامداری های این استان راه اندازی شده است.
تب ، سرگیجه ، سفتی گردن ، درد پشت ، سر درد و فتوفوبی (ترس از نور) تهوع ، استفراغ و گلودرد همراه با اسهال و درد عمومی شکم از علائم این بیماری است.
بر اساس آمارهای رسمی در استان مازندران 10 هزار و 500 واحد دامپروری با حدود هفت میلیون واحد دامی وجود دارد.
بر اساس آمارهای رسمی جهاد کشاورزی حدود 90 درصد دامداری های مازندران سنتی است.