افت قیمت دلار در روز چهارشنبه موجب شد که سکه امامی نیز در مسیر کاهشی قرار بگیرد و یک بار دیگر مرز 10 میلیون تومانی را از دست بدهد. روز گذشته، فلز گرانبهای داخلی 60 هزار تومان افت قیمت را به ثبت رساند و به بهای 9 میلیون و 990 هزار تومان رسید. عامل دیگری که زمینهساز افت قیمت سکه شد، نزول بهای اونس طلا در بازارهای جهانی بود. طلا تا ساعت 4 بعدازظهر به محدوده هزار و 760 دلاری ریزش کرده بود و این موضوع در کاهشی شدن انتظارات معاملهگران سکه اثر مهمی داشت. در واقع، روز چهارشنبه سکه از سوی دو متغیر بنیادی اونس طلا و دلار تحت فشار قرار داشت. تحلیلگران فنی باور دارند در صورتی که سکه زیر مرز 10 میلیون تومانی تثبیت شود، با فروشهای بیشتر و کاهشهای شدیدتر مواجه خواهد شد. در این میان، البته نقش دلار نیز بسیار اهمیت دارد. بهنظر میرسد تا زمانی که دلار در حوالی 23 هزار و 800 تومان قرار داشته باشد، سکه دچار افت معناداری نخواهد شد.
روش بازارساز برای مدیریت قیمت
به گفته فعالان، بازارساز دو هدف مهم را دنبال میکند: هدف اول اینکه اجازه ندهد قیمت دلار از مقاومت میانمدت 25 هزار تومانی عبور کند. این هدف در همان روزهای ابتدایی پس از تعطیلات فروردین ماه محقق شد. در واقع بازار که در دوران تعطیلات به راحتی حتی تا بالای مرز 26 هزار تومان رشد کرده بود، به سرعت به زیر مرز 25 هزار تومانی بازگشت و دیگر هم نتوانست از آن عبور کند. بازارساز پس از اینکه توانست سقف قیمت را ببندد، هدف دوم خود را کلید زد که کاهش تدریجی قیمتها بود.
به گزارش اقتصادنیوز، به نظر میرسد بازارساز در مرحله بعد، ابتدا سعی کند قیمت را در دامنه محدودی زندانی کند و پس از آن، قیمت را از کف دامنه تعیین شده، پایین بکشد. بهعنوان مثال، در هفتههای ابتدایی سال 1400، قیمت دلار در دامنه 24 هزار و 500 تا 25 هزار تومان زندانی بود تا اینکه بازارساز قیمت را به آرامی به محدوده24هزار و 400 تومانی برد. در روزهای اخیر دامنه جدید نوسان دلار کوتاهتر شده و رفت و برگشت قیمتی نیز کاهش یافته است.
در روزهای اخیر کف قیمت دلار 23 هزار و 600 تومان بوده و سقف قیمتی نیز بالای 23 هزار و 920 تومان نبوده است. به نظر میرسد، بازارساز با کوتاهتر شدن دامنه نوسان به دنبال آن است که نوسانگیران را بیش از پیش خسته کند و زمینه خروج خودخواسته آنها از بازار را فراهم آورد. در روزهای اخیر معاملهگران نیز به واسطه کاهش نوسانات و فضای انتظاری- مذاکراتی بازار چندان حاضر به معامله نبودند. آنها در جستوجوی فرصتی هستند که یا از لحاظ فنی قیمت دلار دچار تغییر معناداری شود یا خبر سیاسی تعیینکنندهای به بازار برسد. در صورتی که بازار زیر محدوده 23 هزار و 800 تومان تثبیت شود، کف قیمتی جدیدی در بازار ارز به ثبت خواهد رسید. عامل دیگری که تصورات کاهشی را در میان معاملهگران افزایش داده، خلوت بودن بازار در روزهای اخیر بوده است. خیابان فردوسی خلوتتر از همیشه شده و تقاضای خاصی به بازار مراجعه نمیکند.
گره سکه به دلار
روند قیمت سکه نیز تا حد زیادی به نوسانات دلار گره خورده است. شماری از سکهبازان امیدوارند قیمت دلار به سوی محدوده 23 هزار و 500 تومانی نرود تا قیمت فلز گرانبهای داخلی دچار افت معنادار نشود. پایین رفتن دلار تا سطح یاد شده میتواند منجر به تثبیت سکه در کانال 9 میلیونی شود. تثبیت سکه در این کانال میتواند فروشندگان جدیدی را وارد بازار کند. در کنار این بازار سکه در هفتههای اخیر به دلیل تعطیلات و محدودیتهای کرونایی با کاهش تقاضای فیزیکی مواجه شده است. سکه امامی قبل از شروع سال 1400 در مرز 11 میلیون تومان نوسان میکرد و در شرایط کنونی به کانال 9 میلیون تومانی ریزش کرده است.