یک تیم تحقیقاتی در یک دانشگاه شناخته شده در تایلند در حال بررسی ادعای کارآیی خون مارمولک مانیتور در درمان سرطان و بیماری کرونا است. این گونه محافظت شده دارای یک سیستم ایمنی بسیار قوی است و در آب های آلوده زندگی کرده، در حالی که از جنازه در حال فساد جانوران دیگر تغذیه نموده و اکنون دانشمندان می خواهند رازهای خون و سیستم ایمنی خاص این مارمولک را افشا کنند. جیتکامول تاناساک، استاد دانشگاه ماهیدول و عضو گروه داروسازی دامی این دانشگاه در حال رهبری تیمی است که روی خصوصیات پروتئین هایی که بخشی از سیستم دفاعی بدن مارمولک مانیتور را تشکیل می دهند، کار می کند.
آن ها اکنون از طرف دولت تایلند این اجازه را دریافت کرده اند که نمونه های خونی را زا مارمولک های مانیتور آبی که گونه ای حفاظت شده هستند آغاز نمایند. محققان دریافته اند که پروتئین های موجود در خون این نوع مارمولک مانع از رشد سلول های سرطانی و برخی انواع باکتری ها می شود. اکنون آن ها بر این باورند که این تاثیر می تواند به سرکوب کردن ویروس ها- از جمله ویروس کرونا- نیز منتهی شود اگر چه تاکنون تحقیق کاملی در این باره صورت نگرفته است. گام بعدی تایید این فرضیه است که ترکیبات خونی این نوع مارمولک که در واقع یک خزنده شبیه اژدهای کومودو با سایز بسیار کوچکتر است، از رشد انواع خاصی از سلول های سرطانی و باکتری ها جلوگیری می کند در حالی که آسیبی به سلول های سالم بدن انسان نمی رساند.
این تیم تحقیقاتی امیدوار است که مرحله اول تحقیقات خود روی خون مارمولک های مانیتور را تا انتهای سال 2021 به پایان برسانند و سپس در مورد تاثیرگذاری پروتئین موجود در خون این خزنده روی آنفلوانزا، آنفلوانزای مرغی و کووید-19 تحقیق کنند. پروفسور تاناساک می گوید که تیم او تنها مقدار کمی از خون این خزندگان را گرفته و پس از نمونه گیری، مارمولک ها را دوباره رها خواهند کرد. او در مورد فوایدی که این حیوانات می توانند برای سلامت انسان داشته باشند بسیار خوشبین بوده و می گوید که خون مارمولک مانیتور «منبعی جایگزین برای امید انسان» خواهد بود.
بیشتر بخوانید: نکاتی جالب در مورد اژدهای کومودو و شیوه تولید مثل خاص بزرگ ترین مارمولک جهان