ماهان شبکه ایرانیان

هنر و تجربه از در جشنواره بیرون رفت و از پنجره برگشت

عد از آنکه گروه هنر و تجربه در اعلام ساختار جشنواره فجر عملاً حذف شد، این گروه تصمیم گرفت روش جدیدی برای عرض اندام پیدا کند که آن هم برگزاری مراسم و اکران فیلم‌ها به صورت مستقل در یکی از شهرستان‌ها بود!

به گزارش مشرق، گروه هنر و تجربه امسال قرار بود در جشنواره فیلم فجر حضور نداشته باشد و به صورت محفلی در گوشه‌ای برگزار شود و خلاص، اما در نهایت این گروه توانست وارد چرخه سودای سیمرغ شود و موفقیت احتمالی فیلم‌هایی را که در این گروه گنجانده شده‌اند، به حساب توانمندی گروه بگذارد.
  
هنر و تجربه گروه خودسر
جمعه شب برنامه هفت شبکه سوم سیما میزبان علی معلم بود. معلم که هر ساله جزو چهره‌های تأثیرگذار جشنواره فیلم فجر است، در صحبت‌هایی درباره جشنواره، از رفتار گروه هنر و تجربه عصبانی شد و شروع به انتقاد از این گروه کرد. معلم گفت: «امسال که بخش هنر و تجربه حذف شد، در حرکتی خودمختار خود این گروه برای خودش برنامه مستقل اعلام می‌کند! من نمی‌فهمم آقای حیدری اساساً پاسخگوی این مسئله هستند یا خیر؟ مگر جشنواره حسین قلی‌خانی است که هر کسی هر کاری دلش می‌خواهد بکند؟ اگر ما اینها را تعریف نکنیم هر فشاری می‌تواند از بالا یا پایین آنها را تغییر دهد.»

صحبت‌های علی معلم درباره حذف گروه هنر و تجربه به زمانی باز‌می‌گردد که طبق دستور دبیر جشنواره، برای تغییرات در برگزاری جشنواره فیلم فجر که قرار شد جشنواره در دو بخش «سودای سیمرغ» که بخش رقابتی و اصلی جشنواره است و بخش «چشم‌انداز سینمای ایران» که بخش غیررقابتی است، برگزار شود. با این تصمیم بخش هنر و تجربه و نگاه نو از بخش مسابقه حذف شدند.
اما به‌رغم حذف «هنر و تجربه» این گروه خود را بار دیگر به جشنواره تحمیل کرد.
 
هنر و تجربه به رشت نرسید
بعد از آنکه گروه هنر و تجربه در اعلام ساختار جشنواره فجر عملاً حذف شد، این گروه تصمیم گرفت روش جدیدی برای عرض اندام پیدا کند که آن هم برگزاری مراسم و اکران فیلم‌ها به صورت مستقل در یکی از شهرستان‌ها بود. این موضوع را امیرحسین علم الهدی، دبیر شورای سیاستگذاری گروه هنر و تجربه در یادداشتی که به مناسبت اعلام حذف این گروه از فجر منتشر شده بود، آورد و نوشت: «دبیر محترم جشنواره براساس این نیاز روز تصمیم درستی گرفته است و مطمئنیم که رقابت همه بخش‌ها در بخش سودای سیمرغ با توجه به ضرورت چینش درست هیئت انتخاب یا گروه مشاورین دبیر برای انتخاب فیلم‌های بخش سودای سیمرغ باعث یک رقابت صحیح و فشرده می‌شود و رقابت برای سینمای هنر و تجربه که سردمدار جوایز بی‌شمار بین‌المللی است در کنار سایر فیلم‌های سینمای ایران جای نگرانی ندارد و با توجه به کیفیت این سینمای تأثیرگذار امسال شاهد ارزیابی مخاطبان سینمای ایران از همه فیلم‌ها فارغ از بخش‌بندی‌های رایج خواهیم بود. گروه سینمای هنر و تجربه برای اهمیت دادن به این سینمای پایه، طرحی را در دست بررسی دارد که همزمان با برگزاری جشنواره ملی فیلم فجر در یکی از شهرهای فرهنگی کشور بخش رویداد اختصاصی سینمای هنروتجربه را برگزار کند که در صورت به نتیجه رسیدن این طرح متعاقباً جزئیات این بخش به اطلاع خواهد رسید.»
  
از حذف تا رسیدن به کوروش
گروه هنر و تجربه امسال قرار نبود به صورت مستقل در جشنواره باشد؛ این را محمد حیدری چند بار در گفت‌و‌گوهایش با رسانه‌ها اعلام کرده بود، اما در نهایت حیدری در نشست خبری جشنواره ابراز امیدواری کرد که سال آینده هنر و تجربه دوباره به ساختار جشنواره فیلم فجر بازگردد، اما هنر و تجربه‌ای‌ها هم بیکار ننشستند و مانند سال گذشته که پوستر مستقلی برای بخش هنر‌وتجربه در نظر گرفته بودند امسال هم با طراحی پوستر، خودمختار بودن خود را به نمایش گذاشتند. از طرف دیگر با لغو حضور در رشت، این گروه تصمیم گرفته است فیلم‌هایش را در پردیس‌های مجهز چارسو و کوروش به نمایش بگذارد. در میان اسامی فیلم‌های برگزیده گروه هنر و تجربه، نام برخی از فیلم‌هایی که بالقوه قابلیت کسب چند سیمرغ از جشنواره را دارند نیز به چشم می‌خورد و احتمالاً دلیل انتخاب این فیلم‌ها برای این است که موفقیت‌های‌شان به پای گروه نوشته شود و زمینه امتیازخواهی بیشتر این گروه فراهم شود.
 
منبع: روزنامه جوان

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی