تغذیه کودک با شیر مادر در دوران همه‌گیری کرونا

اگر مادر هستید یه به زودی نوزاد‌تان متولد خواهد شد، کاملا طبیعی است که درباره سالم‌ترین اقدامات برای کودک‌تان در زمان شیوع بیماری ویروس کرونا، سؤال داشته باشید.

تغذیه کودک با شیر مادر در دوران همه‌گیری کرونا

اگر مادر هستید یه به زودی نوزاد‌تان متولد خواهد شد، کاملا طبیعی است که درباره سالم‌ترین اقدامات برای کودک‌تان در زمان شیوع بیماری ویروس کرونا، سؤال داشته باشید.

مستندات بسیاری درباره فوائد تغذیه با شیر مادر وجود دارد. تماس بدنی و نیز تغذیه زودهنگام و انحصاری با شیر مادر به کودک‌تان کمک می‌کند تا به خوبی رشد کند و هیچ دلیلی برای توقف این کار در زمان شیوع این ویروس وجود ندارد. تاکنون، انتقال ویروس فعال کرونا (ویروسی که می‌تواند منجر به بیماری شود) از طریق شیر مادر و تغذیه با آن گزارش نشده است.

اگر به زودی بچه‌دار خواهید شد، باید برای شیردهی سالم حمایت شوید، نوزادتان را در آغوش بگیرید و با وی یک اتاق مشترک داشته باشید.

در ادامه به برخی سؤالات رایج مادرانی که به تازگی بچه‌دار شده و یا به زودی خواهند شد، پاسخ داده‌ایم تا کمک کنیم اگر سالم هستید یا اگر علائم بیماری کرونا را دارید، در هر حالت سالم‌ترین تجربه ممکن را با کودک‌تان داشته باشید.  

 

 آیا باید در زمان همه‌گیری به شیردهی ادامه دهم؟

قطعا. شیر مادر پادتن‌هایی دارد که در هر جایی یک تقویت کننده سالم برای کودکان بوده و از آنها در برابر عفونت محافظت می‌کند. پادتن‌ها و عوامل زیست‌فعال در شیر مادر در صورت مواجهه کودک با ویروس کرونا می‌توانند با این بیماری مقابله کنند.

اگر کودک شما شش ماهه یا کوچک‌تر است، باید فقط از شیر مادر تغذیه کند. زمانی که سن کودک بیش از شش ماه شد، به همراه شیر مادر غذاهای مکمل سالم و ایمن به وی دهید.

 آیا بیماری کرونا با شیردهی به کودک منتقل می‌شود؟

تاکنون، انتقال ویروس فعال کرونا (ویروسی که می‌تواند به بیماری منجر شود) از طریق شیر مادر یا تغذیه با آن گزارش نشده است. البته محققین به آزمایش شیر مادر ادامه می‌دهند.

با کودک‌تان تماس بدنی برقرار کنید. تماس نزدیک با نوزاد به شروع زودهنگام شیردهی کمک می‌کند که به نوبه خود نرخ مرگ‌ومیر نوزادان را کاهش می‌دهد. زمان‌بندی بسیار مهم است و توصیه می‌شود که شیردهی در ساعات ابتدایی پس از زایمان شروع شود.

 اگر احتمالا یا قطعا به بیماری کرونا مبتلا شدم، شیردهی را ادامه دهم؟

بله، شیردهی را با رعایت اصول احتیاطی ادامه دهید. این اصول شامل موارد زیر است: استفاده از ماسک، شستشوی دست‌ها با آب یا صابون یا ژل‌های الکلی قبل و بعد از تماس با کودک، و نظافت و ضدعفونی مداوم سطوحی که لمس کرده‌اید. سینه شما تنها در صورتی باید شستشو شود که بر آن سرفه کرده باشید. در غیر این صورت، نیازی نیست که سینه‌ها را در هر بار شیردهی شستشو دهید.

 اگر برای شیردهی سلامت کافی نداشته باشم چکار کنم؟

اگر وضعیت جسمانی‌تان به اندازه‌ای خوب نیست که توانایی شیردهی داشته باشید، سعی کنید روش‌هایی برای تأمین کودک با شیر مادر بیابید. سعی کنید شیر را دوشیده و از طریق یک قاشق یا فنجان تمیز به کودک دهید. می‌توانید تغذیه با شیر مادر اهدایی را در صورتی که در دسترس باشد، امتحان کنید. با مشاور تغذیه یا متخصص بهداشت درباره گزینه‌های پیش روی‌تان مشورت کنید.

دوشیدن شیر برای تداوم تولید شیر نیز مهم است تا بتوانید زمانی که حال‌تان بهتر شد، شیردهی به کودک را ادامه دهید. هیچ گونه فاصله زمانی قطعی برای انتظار پس از ابتلای قطعی یا احتمالی به کرونا وجود ندارد.  

اگر امکان دوشیدن شیر یا استفاده از شیر انسانی اهدایی وجود ندارد، می‌توانید از دایه (در صورتی که از منظر فرهنگی پذیرفته شده است) یا شیر خشک نوزاد که با روش درست تهیه شده، سالم و در دسترس است، استفاده کنید.

 اگر کودکم مریض است به شیردهی ادامه دهم؟

اگر کودک‌تان مریض شد به تغذیه با شیر مادر ادامه دهید. چه کودک‌تان به کرونا مبتلا شود و چه بیماری دیگری، ادامه تغذیه با شیر مادر مهم است. شیر مادر سیستم ایمنی کودک را تقویت می‌کند و پادتن‌های شما از طریق شیر به وی منتقل می‌شود و به او کمک می‌کند با بیماری مبارزه کند.

در زمان شیردهی کدام مسائل احتیاطی را رعایت کنم؟

مطمئن شوید که دستورالعمل‌های شستشوی دست‌ها را رعایت می‌کنید. دست‌ها باید با صابون و آب، قبل و بعد از تماس با کودک، شسته شوند. می‌توانید از ژل‌های الکل‌دار نیز استفاده کنید. همچنین نظافت و ضدعفونی هر سطحی که لمس می‌کنید نیز اهمیت دارد.

وسایل دوشیدن شیر، ظرف ذخیره شیر و نیز ظروف تغذیه را هر بار پس از مصرف بشویید.

منبع: یونیسف

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان