نماینده مجلسی که به یک سرباز وظیفه راهنمایی و رانندگی سیلی زده بود به حبس محکوم شد.
علی اصغر عنابستانی، نماینده مردم سبزوار در مجلس، با حکم دادگاه به دلیل سیلی زدن به یک سرباز پلیس راهور تهران به 3 ماه و یک روز حبس محکوم شده است.
این حکم بدوی است و عنابستانی پس از دریافت حکم محکومیت می تواند به آن اعتراض کند.
وی در واکنش به حکم خود گفت: «موضوع کاملا روشن است. سرباز راهور مدعی است که بنده او را با سیلی زده ام و بر این اساس از بنده شکایت کرده است.»
وی ادامه داد: «بنده نیز معتقدم سرباز و افسر راهنمایی رانندگی به بنده توهین کردند و بر این اساس از آنها شکایت کردم.»
عنابستانی گفت: «پرونده شکایت سرباز راهور از من در دادسرای کارکنان دولت رسیدگی می شود و شکایت من از سرباز و افسر راهنمایی رانندگی در دادسرای نظامی و تا کنون هیچ حکمی در خصوص شکایت من از آنها و آنها از من صادر و به دست من نرسیده است.»
اوایل بهمن سال گذشته بود که ویدئویی از صحبت های یک سرباز وظیفه پلیس راهور، عابد اکبری 22 ساله منتشر شد که ادعا داشت علی اصغر عنابستانی، نماینده ی مردم سبزوار در مجلس به دلیل ممانعت سرباز وظیفه از عبور اتومبیلش از مسیر خط ویژه به صورت این سرباز سیلی زده بود. این ادعا گرچه در فیلم منتشر شده از سوی پلیس راهنمایی و رانندگی تهران چندان قابل تشخیص نبود اما چندین شاهد عینی داشت.
انتشار فیلم اظهارات سرباز راهور واکنش های منفی زیادی را به دنبال داشت و برخی خواستار برخورد با این نماینده مجلس شدند.
با بالا گرفتن انتقادات، عنابستانی در بیانیه ای اظهار کرد که فقط سرباز را هل داده بود و اساساً سیلی در کار نبوده است.
این اظهارات در حالی مطرح شد که عنابستانی پیش از انتشار این بیانیه ادعا کرده بود حتی از ماشین هم پیاده نشده بود، ادعایی که در بیانیه ی جدید نماینده سبزوار کذب محض عنوان شد. او گفت هرگز نگفته از ماشین پیاده نشده بود.
نماینده سبزوار در بیانیه ی خود از سرباز راهور هم انتقاداتی کرد که البته در عرض کمتر از یک شبانه روز به تشکر از این سرباز و عذرخواهی از مردم ایران تبدیل شد. عنابستانی در پیامی ویدئویی از کسی که ابتدا او را عامل تشنج عمومی در خیابان خوانده و به صحنه سازی متهم کرده بود، به خاطر رعایت قانون تشکر کرد. عنابستانی ضمن عذرخواهی از مردم ایران به خاطر جریحه دار شدن احساسات شان اظهار کرد: «این اتفاق ممکن است برای هر کسی بیفتد که اگر توهینی بشنود، عصبانی بشود. ما همه انسان هستیم. ممکن است در مقابل توهین دچار خطا شویم. با این وجود، اینجانب باید بیشتر به خود مسلط می بودم و در همان حد عصبانیت نیز اشتباه کردم.»
پلیس راهور تهران بزرگ به حمایت از سرباز وظیفه پرداخت و اعلام کرد شکایت خود را از طریق مجاری قانونی دنبال می کند.
اواخر سال گذشته برخی رسانه ها مدعی شدند سرباز اکبری به خشکشویی پلیس راهور در قرارگاه این سازمان منتقل شده است، ادعایی که از سوی رئیس پلیس پایتخت تکذیب شد و وی آن را شایعه خواند.
مجلس شورای اسلامی هم واکنش های مختلفی به ماجرای سیلی عنابستانی به سرباز وظیفه پلیس راهور داشت.
برخی نمایندگان به حمایت از عنابستانی پرداختند و برخی از سرباز وظیفه دفاع کردند.
رئیس مجلس، محمدباقر قالیباف در توییتر خود تأکید کرد به محض شنیدن حادثه ی اخیر دستور بررسی دقیق ماوقع را صادر کرده است و درصورت احراز تخلف، هیأت نظارت بر نمایندگان بدون مسامحه ماجرا را بررسی و برخورد قانونی خواهد کرد.
سخنگوی هیئت رئیسه ی مجلس نیز اظهار کرد که پرونده ی نماینده سبزوار به هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان ارجاع شده و در این هیأت مورد بررسی قرار می گیرد.
با این حال علی اصغر عنابستانی در فروردین ماه امسال از شکایت خود علیه این سرباز خبر داد.
او در اینباره گفت: «زمان همه چیز را مشخص خواهد کرد. ماجرا آنطور که فضاسازی رسانه ای شد، نبود. من از نیروی انتظامی و از آن سرباز به علت توهین شکایت کردم و پرونده در دادسرای نظامی در حال رسیدگی است.»