ماهان شبکه ایرانیان

تأثیر کاهش و افزایش وزن بر ابتلا به نارسایی زودرس تخمدان

نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد کاهش وزن بیش از حد طبیعی و افزایش وزن هر دو از عواملی هستند که می‌تواند بر ابتلا به نارسایی زودرس تخمدان اثرگذار باشد. نارسایی زودرس تخمدان یکی از اختلالاتی است که می‌تواند زنان زیر سنین چهل سال را با مشکلات فرزندآوری مواجه سا

تأثیر کاهش و افزایش وزن بر ابتلا به نارسایی زودرس تخمدان

تحریریه زندگی آنلاین : نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد کاهش وزن بیش از حد طبیعی و افزایش وزن هر دو از عواملی هستند که می‌تواند بر ابتلا به نارسایی زودرس تخمدان اثرگذار باشد.  نارسایی زودرس تخمدان یکی از اختلالاتی است که می‌تواند زنان زیر سنین چهل سال را با مشکلات فرزندآوری مواجه سازد. زنان مبتلا به نارسایی زودرس تخمدان قبل از چهل سالگی با عدم کارایی کافی در تخمدان‌ها روبرو هستند. قاعدگی در زنانی که مبتلا به نارسایی زودرس تخمدان هستند متوقف شده و آن‌ها با علایمی مشابه با یائسگی روبرو می‌شوند با این تفاوت که یائسگی معمولاً بعد از 50 سالگی اتفاق می‌افتد. ذخایر فولیکولی در این زنان کاهش یافته و متعاقباً با کاهش استروژن روبرو می‌شوند. گاهی زنان از سنین 20 سالگی مبتلا به این اختلال می‌شوند و با افزایش سن میزان ابتلا نیز افزایش می‌یابد.  بنا بر آن چه در پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور منتشر شده است، بر اساس مطالعه‌ای در ایران شیوع این اختلال در زنان ایرانی 3.5 در صد جمعیت عمومی گزارش شده است. این میزان در جهان بین 1 درصد در کشورهای توسعه یافته و تا 5 درصد در کشورهای در حال توسعه اعلام شده است. عواملی همچون ژنتیک، اختلالات کروموزومی، اختلالات متابولیک، رادیو تراپی، شیمی درمانی و یا جراحی‌های انجام شده بر روی تخمدان و برخی عوامل سمی محیطی مثل دود سیگار دربروز این اختلال نقش دارند. با این حال علت 75 درصد موارد این بیماری ناشناخته است.

 در مطالعه‌ای که دکتر فهیمه رمضانی تهرانی، رییس مرکز تحقیقات اندوکرینولوژی باروری پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، و همکارانش در ایرام انجام داده‌اند، کاهش وزن بیش  از حد طبیعی و افزایش وزن هر دو از عواملی هستند که می‌تواند بر روی بروز این بیماری اثر داشته باشد. از آنجایی که مبتلایان به این اختلال در معرض خطر بیشتری از ابتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی، پوکی استخوان، و افسردگی قرار دارند، به زنان ایرانی توصیه می‌شود که ضمن رعایت رژیم مناسب و حفظ تعادل در وزن،  فرزندآوری  را به تعویق نیندازند. نتایج این پژوهش در مجله‌ی BMC Women's Health منتشر شده است.

 بیشتربخوانید:

سرطان دهانه رحم؛ این 5 علامت را جدی بگیرید

سرطان‌های زنانه‌ای که قابل پیشگیری هستند

همه چیز درباره غربالگری سرطان سینه

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان