ماهان شبکه ایرانیان

خوابیده‌ام،اما خسته‌ام (۱)

آیا صبح که از خواب بیدار می‌شوید، هنوز احساس خستگی می‌کنید. هنگامی که شب نمی‌توانید خوب بخوابید، دلیل این خستگی کاملا مشخص است؛ ولی، درباره زمانی که خوب خوابیده‌اید، چطور؟ با این وجود شب پیش را خوب خوابیده‌اید؛

خوابیده‌ام،اما خسته‌ام (1)

تحریریه دنیای سلامت

 

 

آیا صبح که از خواب بیدار می‌شوید، هنوز احساس خستگی می‌کنید. هنگامی که شب نمی‌توانید خوب بخوابید، دلیل این خستگی کاملا مشخص است؛ ولی، درباره زمانی که خوب خوابیده‌اید، چطور؟ با این وجود شب پیش را خوب خوابیده‌اید؛

ولی، هنگامی که صبح از خواب بیدار می‌شوید، هنوز احساس خستگی و خواب آلودگی می‌کنید، علت چیست؟ پیش‌تر به نظر می‌رسد که مشکل از مسائل کوچکی است که در خواب شما اختلال به وجود می‌آورد و اجازه نمی‌دهد، از خوابیدن لذت کافی برده و بهره‌مند شوید و برای فردا آماده و پر انرژی باشید.

در اینجا، به چند نشانه از مشکلات خواب اشاره خواهیم کرد که به راحتی می‌تواند مانع از آسایش شما بشود و صبح بعد احساس خستگی کنید:

 صبح‌ها با طعم و مزه بد دهان‌تان از خواب بیدار می‌شوید

بوی بد دهان در صبح می‌تواند نشانه یک بیماری به نام ریفلاکس معده به مری (GERD) و یا سوزش سر دل باشد. مطالعات اخیر نشان می‌دهد که بیش از 25 درصد از کسانی که صبح خسته از خواب بیدار می‌شوند، این بیماری را دارند، بدون اینکه خودشان از آن آگاه باشند و به دلیل اینکه بیماری آنها هنوز هیچ دلیل آشکاری ندارد،

از این بیماری غافل هستند. ریفلاکس اسید در معده موجب می‌شود که کمابیش خواب نیمه بیداری داشته باشید، حتی در زمانی که هیچ نشانه‌ای از سوزش سر معده وجود ندارد و در نتیجه این ریفلاکس‌های خاموش، خواب درستی نخواهید داشت.

ولی، هنگامی که از خواب بیدار می‌شوید، هضم به طور کامل انجام شده است و نمی‌دانید چرا احساس می‌کنید بد خوابیده‌اید و خسته هستید. برای از بین بردن این مشکل سوزش سر دل‌تان را باید درمان کنید، حتی اگر آن‌را هنوز تجربه نکرده‌اید.

دست کم دو ساعت پیش از خواب از خوردن غذا خودداری کنید و در وعده شام خود غذاهای اسیدی، همچون الکل، شکلات، انواع سس‌ها، گوشت چرب، غذاهای ادویه‌دار، مرکبات، گوجه‌فرنگی را فراموش کنید که همه اینها موجب ریفلاکس اسید و سوزش سر دل می‌شود.

برخی از پزشکان نیز توصیه می‌کنند که قبل از خوابیدن آدامس بجوید، زیرا افزایش تولید بزاق اسید معده را خنثی می‌کند. برخی از داروها، به ویژه آسپرین و سایر مسکن‌ها، در معده و مخاط مری سخت می‌شود.

به همه شما سفارش می‌کنیم که از خوردن آنها پیش از خواب خودداری کنید. پژوهش‌های خواب نشان داده که خوابیدن به سمت چپ بدن این نشانه‌ها را کاهش می‌دهد، در حالی که خوابیدن روی سمت راست بدن این نشانه‌ها را تشدید می‌کند،

زیرا که در این وضعیت اسید معده به راحتی می‌تواند به سمت مری هدایت شود. اگر به پشت می‌خوابید، نیز بدانید که این نوع خوابیدن نیز ریفلاکس اسید معده را افزایش می‌دهد، مگر اینکه سر و شانه‌های شما بالاتر از بدن‌تان قرار بگیرد.

کاهش وزن تاثیر شگفت‌انگیزی در کاهش بازگشت اسید معده دارد و اگر همه این روش‌ها موثر واقع نشد آنتی‌اسیدها را امتحان کنید.

 شب ادراری

شب ادراری نام رسمی برای بیدار شدن از خواب و رفتن به دستشویی است. بنیاد ملی خواب برآورد می‌کند که حدود 65 درصد از بزرگسالان محروم از خواب، مکرراً در طول شب به دستشویی می‌روند.

به طور معمول، در فرایند طبیعی بدن ما می‌تواند 6 - 8 ساعت ادرار را در خود نگه دارد؛ ولی، هر چقدر که سن افراد بیشتر می‌شود، به دلیل کاهش هورمون‌ها، توانایی نگه داشتن ادرار در بدن نیز کاهش می‌یابد.

برخی از افراد پس از بیدار شدن از خواب و دفع ادرار به سختی می‌خوابند و در طول خواب هر چند ساعت یکبار سیگنالی به مغز آنها فرستاده می‌شود و آنها را مجبور به بیدار شدن می‌کند. درمان این مشکل بسیار ساده است.

دست کم سه ساعت پیش از رفتن به رختخواب از نوشیدن مایعات خودداری کنید، غذاهای آبکی نیز در این گروه قرار دارد، مانند سوپ، قهوه و چای کمتری بنوشید، زیرا اسید چای و قهوه مثانه را تحریک می‌کند.

الکل نیز مدر (ادرارآور) است و مثانه را تحریک می‌کند. با مثانه خالی به رختخواب بروید و پیش از خوابیدن حتما دستشویی بروید. هر از گاهی نزد پزشک بروید و مطمئن شوید که هیچ مشکل ادراری نداشته باشید

برخی از موارد، همچون عفونت‌های پروستات، تومورها و یا هیپرپلازی خوش‌خیم دستگاه ادراری و عفونت‌ مثانه از شایع‌ترین علل مشکلات ادرار و تکرر ادرار است. ابتلا به دیابت نیز یکی از دیگر علل تکرر ادرار است.

بنابراین، اگر به تازگی آزمایش دیابت نداده‌اید و تکرر ادرار دارید، حتما با پزشک خود مشورت کنید. برخی از داروها، همچون داروهای قلب و مدرها نیز می‌تواند مقدار ادرار را افزایش دهد، اگر روش‌های بالا موثر واقع نشد، می‌توانید از ضد دیوریتیک‌ها (ضد ادرار) استفاده کنید که به طور معمول بدون نسخه نیز به فروش می‌رسد...

 

برای خواندن بخش دوم - خوابیده‌ام،اما خسته‌ام - اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی