ماهان شبکه ایرانیان

تقدیر از عفت مرعشی و همسر مرحوم آیت‌الله موسوی‌اردبیلی/پیام آیت‌الله مکارم‌شیرازی

ایسنا نوشت: همزمان با سالروز وفات حضرت خدیجه (س) در بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن در همایش نکوداشت «بانوی فضیلت حامی رسالت» از عفت مرعشی و همسر مرحوم آیت‌الله موسوی اردبیلی تقدیر شد.

در بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن با حضور سیدرضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهیندخت ملاوردی، معاون رئیس‌جمهور، معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست و جمعی از فعالان فرهنگی و قرآنی چهارمین همایش نکوداشت مقام شامخ حضرت خدیجه (س) با عنوان «بانوی فضیلت، حامی رسالت» ویژه بزرگداشت حضرت خدیجه کبری (س) برگزار شد.

در این همایش با حضور شهیندخت ملاوردی، معاون رئیس‌جمهور، احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت ارشاد، حجت‌الاسلام والمسلمین عبداللهیان و حجت‌الاسلام والمسلمین نوراللهیان از عفت مرعشی و همسر مرحوم آیت‌الله موسوی اردبیلی تقدیر شد.

بعضی از متعصبان با تاریخ اسلام بازی سیاسی کردند

همچنین تسنیم نوشت؛

پیام آیت الله العظمی مکارم شیرازی نیز به این همایش  صادر شد.

بخشی از متن این پیام به شرح زیر است:

بسم اللّٰه الرحمن الرحیم قبلاً لازم می دانم از تشکیل این همایش باشکوه برای بانوی بزرگ اسلام حضرت خدیجه کبری که تحت عنوان "بانوی فضیلت، حامی رسالت" در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم برگزار می شود، از همه شما عزیزان و دست اندرکاران تشکر کنم. 

در زمانی که پیغمبر اکرم(ص) تنهای تنها بود خدیجه (س) اولین کسی بود که به پیغمبر اکرم (ص) ایمان آورد و در کنار او همچون کوه استوار ایستاد و با تمام وجود خود از آن حضرت حمایت می کرد. معروف است هر زمان که پیغمبر اکرم(ص) از مسجدالحرام بعد از تبلیغ اسلام به خانه باز می گشت و بدن نازنین آن حضرت بر اثر سنگ های دشمنان مجروح بود این بانوی صبور، زخم های پیغمبر را می بست و آن حضرت را دلداری می داد. یکی از نشانه های مظلومیت این بانوی بزرگوار این است که تنها دوران مشقت بار زندگی پیغمبر اکرم(ص) را در مکه دید که در حلقهٔ محاصرة دشمنان سخت گرفتار بود و حتی این بانو زمانی از دنیا چشم پوشید که مسلمانان در شعب ابوطالب در محاصرة شدید دشمن بودند و به این ترتیب هرگز دوران پیروزی و عظمت پیغمبر اکرم(ص) را که در جزیرة العرب به اوج خود رسید و همه دشمنان در برابر او تسلیم شدند و بانگ توحید و الله اکبر تمام فضای حجاز را پر کرد، مشاهده نکرد.

آری، او با غم و اندوه یجانکاه چشم از جهان بربست و پیغمبر اکرم(ص) و دخترش فاطمه زهرا(س) را داغدار ساخت در حالی که وظیفه خود را در حمایت از اسلام و همسرش رسول خدا(ص) انجام داده بود. زوایای زندگی این بانوی بزرگ واقعاً مطالعه کردنی است که در هر زاویه اش درسی نهفته است.

در اینجا لازم می دانم به دو نکته مهم اشاره کنم:

اولا. بعضی از متعصبان با تاریخ اسلام بازی سیاسی کردند و سعی کردند با تحریف تاریخ به مقصود خود جامه عمل بپوشاند. مرحوم علامه امینی می گوید مورخان جیره خوار بنی امیه سعی داشتند هر کسی را ارتباطی با حضرت علی (ع) داشت لکه دار کنند هر چند از بزرگان اسلام بود. به عنوان نمونه ابوذر یار خاص پیامبر اسلام(ص) کسی که به گفته رسول اکرم(ص) از او راستگوتر نبود، او را متهم به اشتراکیه و کمونیسم کردند چرا که او در کلمات خود تعبیر به مال الله می کرد و این تعبیر نشان می دهد او عقیده به مالکیت شخصی نداشت.

در حالی که این تعبیر در دو جای قرآن مجید، یک مورد با صراحت و در یک مورد دیگر با دلالت التزامی وارد شده است. این متعصبان برای اینکه مقام حضرت خدیجه را که برترین همسران پیامبر بود، کم کنند و بعضی دیگر از زوجات آن حضرت را بر او مقدم بشمرند، گفتند خدیجه دوشیزه نبوده و چهل ساله بود و یا این سخن بتوانند ضربه ای هم بر شخصیت پیامبر بزنند که آن حضرت بخاطر اموال خدیجه با او بیعت کرد، زیرا 15 سال از آن حضرت بزرگ تر و دوشیزه هم نبود، ولی همان گونه که عرض شد بسیاری از محققان بحث چهل سالگی آن حضرت را یک روایت ضعیف دانسته اند. ثانیا، سزاوار جامعه زنان و انقلابی و شجاع است که درباره حضرت خدیجه به عنوان یک سرمشق بسیار عالی بیندیشند و به او اقتدا کنند و از فداکاری های او درس بیاموزند، حتی نه تنها زنان بلکه مردان نیز می توانند به او اقتدا کنند. همان گونه که قرآن درباره همسر فرعون و مریم می گوید: «و ضرب اللهٔ مثلا لِلَّذین آمَنُوا امرات فرغؤن إِذ قالت رب ابنی لی عندک بَیْتًا فِی الجنَّةِ وَنَجْتَنِی مِن فرعون وَعُمَلَهِ وَنجنی من القوم الظالمین * وَمریم ابنت عمران التى أحصنت فرجها فنفخنا فیه من زوجنا وصدّقت بکلماتها وکتبه و کانت من القانتین» (سورهٔ تحریم، آیات 11 و 12) در پایان دوام توفیقات شما قرآن پژوهان را در طی طریق قرآن و عترت و نشر معارف اسلامی از درگاه الهی مسئلت دارم.

قم - ناصر مکارم شیرازی دهم رمضان 1438 مطابق با پانزدهم خرداد 1396

27212

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان