برخی فعالان اعتقاد داشتند که افت قیمت دلار طبیعی و به دلیل اصلاح قیمتی بود. از نگاه آنها پس از چند روز رشد متوالی، معاملهگران از خریدهای پیشین سودگیری کردند. این در حالی بود که دسته دیگری از فعالان معتقد بودند که بازارساز با عرضه ارز زمینهساز افت قیمت دلار شد. دیروز صرافیهای بانکی نرخ فروش دلار را بیش از 300 تومان کاهش دادند و به زیر 27 هزار تومان بردند. ساعت 3 بعدازظهر دیروز صرافیهای بانکی دلار را با قیمت 26 هزار و 950 تومان به فروش میرساندند که 350 تومان کمتر از روز دوشنبه بود. در این میان شماری از فعالان باور داشتند که آغاز دوباره بحثهای مربوط به مذاکرات هستهای زمینهساز عقبگرد بخشی از معاملهگران بازار ارز از موقعیت خرید شد. به گفته آنها، از آنجا که گفته شده است به زودی مقامهای ایرانی با نمایندگان اروپایی در بروکسل دیدار خواهند کرد، برخی از معاملهگران ترجیح دادند که فعلا از خرید ارز عقبنشینی کنند. بخشی از معاملهگران انتظار دارند که پس از نشست بروکسل، مذاکرات وین به سرعت آغاز شود. البته پس از شروع مذاکرات، بازار به نتایج ملموس آن بیشتر دقت خواهد کرد.
در سال جاری، بازار بیش از هر عاملی نسبت به مذاکرات هستهای حساس بوده است و به نظر میرسد همچنان نقش متغیر یاد شده پررنگ است. دلار در اردیبهشت ماه با جدیتر شدن مذاکرات هستهای حتی تا مرز 20 هزار تومان عقبنشینی کرد، ولی بعدتر با توقف مذاکرات و کاهش احتمال لغو تحریمها در مسیر افزایشی قرار گرفت. افت قیمت دلار در روز سهشنبه موجب شد سکه امامی به رفتار افزایشی اونس طلا توجهی نکند. سکه دیروز 15 هزار تومان افت را به ثبت رساند و به بهای 11 میلیون و 870 هزار تومان رسید. این در حالی بود که اونس طلا توانسته بود حداقل تا ساعت 3 بعدازظهر بالای مرز هزار و 800 دلاری نوسان کند.
البته پس از ساعت 3 بعدازظهر اونس طلا در مسیر کاهشی قرار گرفت و حتی مرز هزار و 800 دلار را از دست داد. در این شرایط، به نظر میرسد احتیاط خریداران در بازار سکه بجا بوده است. به گفته فعالان، سکه در صورتی که بخواهد به بالای مرز 12 میلیون تومان برود، نیاز دارد که حداقل دلار بالای محدوده 27 هزار و 700 تومان را ملاقات کند. سکه در صورتی حمایت 11 میلیون و 800 هزار تومانی را از دست میدهد که اسکناس آمریکایی به سوی ابتدای کانال 27 هزار تومانی حرکت کند.