ماهان شبکه ایرانیان

از ابتدای سال تاکنون صورت گرفت

سبقت فروش ۷ ماهه فولاد مبارکه از کل سال ۹۹

دنیای‌اقتصاد : شرکت فولاد مبارکه در ۷ ماه نخست سال جاری کل فروش سال ۹۹ را پشت سر گذاشت

15 copy

این در حالی است که مطابق گزارش تفسیری، فولادمبارکه تا نیمه نخست سال جاری از فروش داخلی محصولات معادل 565.960میلیارد ریال درآمد داشت  که نسبت به دوره مشابه سال قبل، به میزان 253.649میلیارد ریال، معادل 96درصد، افزایش نشان می‌دهد.

از سوی دیگر این شرکت شاهد رکورد چشمگیر در بخش فروش صادراتی خود در دوره 6 ماه نخست امسال بود. ارزآوری این شرکت (با توجه به رشد قیمت ارز در ماه‌های اخیر) در 6 ماه اول سال 1400 معادل 94.887میلیارد ریال بود و در مقایسه با مدت مشابه  سال قبل که معادل 19.969میلیارد ریال بود، با رشد 375درصدی همراه است.

شرکت فولاد مبارکه اصفهان در نظر دارد در سال 1400 با هدف تامین حداکثری نیاز بازار داخل بیش از 6میلیون و 200هزار تن در بازار داخلی و یک میلیون و300هزارتن انواع محصولات تخت را در بازار‌های صادراتی به فروش برساند.

از آنجا که در شرکت فولاد مبارکه اصفهان؛ محصولاتی همچون، گندله، آهن اسفنجی، تختال، کلاف گرم، کلاف سخت سرد،کلاف  قلع اندود، کلاف گالوانیزه و کلاف رنگی تولید می‌شود، وضعیت تولید در سال1400 در مقایسه با تولید کل کشور و سهم شرکت رشدی بیش از 45 درصد را نشان می‌دهد. سهم این شرکت از تولید گندله در نیمه نخست امسال برابر با 3 میلیون و 598 هزار تن بوده است .

یادآور می‌شود نرخ خرید کنسانتره سنگ‌آهن، گندله و آهن اسفنجی در سال 1400 براساس توافق شرکت‌های فولادی و معدنی به صورت ضریبی از قیمت شمش فولاد خوزستان که در دوره‌های سه ماهه اعلام می‌شود محاسبه می‌شود.

بر اساس توافق صورت گرفته سقف قیمت کنسانتره سنگ آهن در سال 1400 بر مبنای 19درصد شمش فولاد خوزستان، سقف نرخ گندله بر مبنای 26درصد شمش فولاد خوزستان و آهن‌اسفنجی بر مبنای 58درصد شمش فولاد خوزستان است.

 11پروژه توسعه‌ای با سرمایه‌گذاری 155هزار میلیارد تومانی

شرکت فولادمبارکه اصفهان در راستای دستیابی به توازن در زنجیره ارزش سرمایه‌گذاری‌های گروه فولاد مبارکه، پروژه احداث نورد گرم شهید سپهبد سلیمانی را در دست اجرا دارد. هدف اصلی از اجرای این طرح تبدیل کردن تختال تولیدی در طرح توسعه زیرسقف ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری به ورق فولادی و همچنین تولید محصولات ویژه و کیفی است که تاکنون در کشور قابلیت تولید نداشته‌اند.

از سال 89 ابرپروژه نورد گرم2 را به ظرفیت 4میلیون و 200هزار تن را در شرایطی آغاز کرد،  که در داخل مجموعه مبارکه 7میلیون تن فولاد و در بخش نورد گرم 4میلیون تن تولید می‌شود، یعنی 3میلیون تن محصول به صورت خام فروخته می‌شود.

فولاد مبارکه  11 سال است که به دنبال ساخت نورد گرم 2 است  تا بتواند تمام  فولاد تولیدی خود را به نورد تبدیل کرده و ارزش افزوده بیشتری کسب کند.

ارزش سرمایه‌گذاری طرح نورد گرم 2 به میزان  16هزار میلیارد تومان است که برای  یک‌هزار نفر اشتغال مستقیم و 9هزار نفر اشتغال غیرمستقیم به همراه دارد و این طرح  به نام سردار شهید سلیمانی نام‌گذاری شده و در سه سال آینده اجرایی خواهد شد. با اجرای این طرح کشور از واردات ورق بی‌نیاز خواهد شد.

در گروه فولاد مبارکه، پروژه فولادسازی و ریخته‌گری شرکت فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری نیز دنبال می‌شود. فعالیت اجرایی این پروژه با سرمایه‌گذاری و حمایت شرکت فولاد مبارکه با هدف تولید 800 هزار تن تختال از سال 1395 آغاز شده و تا پایان شهریور ماه سال 1400 معادل 49/ 88درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

راهبرد شرکت فولاد مبارکه در سال 1400، تولید ایمن و پایدار و توسعه دانش‌محور است. این شرکت علاوه بر پیشبرد طرح‌های توسعه در گروه بزرگ فولاد مبارکه، اجرای تحول دیجیتال را نیز دنبال می‌کند.

این پروژه که از جمله طرح‌های مهم توسعه‌ای فولاد مبارکه  امحسوب می‌شود در تاریخ پنجم مردادسال 99 آغاز به کار کرده است و در یک فرآیند چهار ساله تا سال 1404 به بهره‌برداری می‌رسد که نتیجه اجرای این طرح تحول اداره هوشمند کل فولاد مبارکه خواهد بود و همچنین برای سهامداران بهره‌وری 6 تا 8‌درصدی را به دنبال خواهد داشت.

ابن شرکت همچنین  دو خط 30هزار تنی الکترود گرافیتی را در دست راه‌اندازی دارد که نیاز کشور به 50هزار تن مصرف که نیمی‌‌از آن را فولادمبارکه استفاده می‌کند، برطرف خواهد کرد.

همچنین طرح 3میلیون و 700هزار تنی افزایش ظرفیت فولاد خام را در دست اجرا دارد که با افزایش ظرفیت واحد هرمزگان به 2میلیون تن، واحد صبا به 2میلیون تن، واحد سفیددشت به یک میلیون تن و افزایش ظرفیت یک میلیون و 700‌هزار تنی در خود مبارکه اجرایی خواهد شد.

از جمله طرح‌های توسعه فولاد مبارکه پیش‌بینی دو مگامدول احیای مستقیم با سرمایه‌گذاری 11میلیارد تومان برای مبارکه را می‌توان نام برد که با هماهنگی وزارتخانه‌های صمت و نیرو پروژه نیروگاهی در مجموع به ظرفیت 1500 مگاوات (یک نیروگاه در اصفهان، یک نیروگاه در چهارمحال و یک نیروگاه در هرمزگان) را در دستور کار خود قرار داده است.

راه‌اندازی دوخط نورد 300‌هزار تنی در کاشان و 400‌هزار تنی در شهرکرد، همچنین کارخانه فولادسازی ریخته‌گری بیلت در اندیمشک به ظرفیت 400‌هزار تن در دستور کار فولاد مبارکه است.  همچنین این شرکت در سه طرح انتقال آب مشارکت دارد که یکی سد کوهرنگ 3 و انتقال آب به فلات مرکزی، دیگری انتقال آب جنوب به اصفهان با مشارکت 40درصدی و همچنین خط انتقال آب به سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی با 20‌درصد مشارکت است.

در مجموع  11 پروژه توسعه‌ای یاد شده با سرمایه‌گذاری 155‌هزار میلیارد تومانی اجرایی خواهد شد که 60‌هزار نفر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم به دنبال دارد و بین یک تا چهار سال آینده این پروژه‌ها به بهره‌برداری و سوددهی خواهند رسید.

 تغییرات پرتفوی سرمایه‌گذاری‌های شرکت

 مهم‌ترین تغییرات ایجاد شده در پرتفوی سرمایه‌گذاری شرکت فولاد مبارکه طی نیمه سال 1400 شامل مشارکت در افزایش سرمایه شرکت سرمایه‌گذاری توکافولاد برای ایفای تعهد پذیره‌نویسی حق تقدم‌های استفاده نشده به میزان 406 میلیارد ریال، واگذاری سهام آتیه فولاد نقش جهان به مبلغ 368میلیارد ریال، مشارکت در افزایش سرمایه شرکت فولاد زاگرس اندیمشک به مبلغ 223 میلیارد ریال، تاسیس شرکت تامین آب صنایع و معادن به مبلغ یک‌هزار و 50 میلیارد ریال است. همچنین مشارکت در افزایش سرمایه شرکت فولاد امیرکبیر کاشان به تعداد 841 میلیون و 111هزار و 444 سهم از محل سود انباشته، مشارکت در افزایش سرمایه شرکت آتیه فولاد نقش جهان به تعداد یک‌میلیارد و 724 میلیون و 809 هزار و 272 سهم از محل سود انباشته، مشارکت در افزایش سرمایه شرکت بورس کالای ایران به تعداد 16میلیون و 824 هزار و 995 سهم از محل سود انباشته اندوخته احتیاطی، خرید تعداد 908هزار سهم شرکت فولاد متیل به مبلغ 4هزار میلیارد ریال در فهرست سرمایه‌گذاری‌های این شرکت جای دارد.

 

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان