خاندوزی و صالح‌آبادی اعلام کردند

دو خبر ارزی تیم اقتصادی

دنیای‌اقتصاد : روز گذشته وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس کل بانک مرکزی دو خبر درباره «نحوه حذف دلار ۴۲۰۰ »و «شیوه جدید تامین تقاضای خرد ارز» مطرح کردند

روز گذشته وزیر اقتصاد از حذف تدریجی ارز 4200 پرده‌برداری کرد و از کاهش لیست کالاهایی که ارز ترجیحی دریافت می‌کنند، خبر داد. همچنین رئیس کل بانک مرکزی در بازدید از صرافی‌های میدان فردوسی از راه‌اندازی سامانه‌ای برای ثبت درخواست‌های ارزی خرد مردم خبر داد. روز گذشته احسان خاندوزی، درباره برنامه‌های اقتصادی دولت در آینده توضیحاتی ارائه کرد و به موضوعات مختلفی چون بودجه سال آینده، ارز ترجیحی و رمزارزها پرداخت. 

او در صحبت‌هایش از لزوم توجه به تولید در بودجه سال آینده گفت و اعلام کرد: حذف ارز تدریجی یک تکلیف قانونی است؛ اما با این حال ارز ترجیحی دارو حذف نمی‌شود. خاندوزی در ادامه بر مقررات‌گذاری حوزه رمزارزها تاکید کرد. از سوی دیگر رئیس کل بانک مرکزی با حضور در صرافی‌های میدان فردوسی با صرافان و خریداران ارز به گفت‌وگو پرداخت و اعلام کرد که منابع ارزی کشور در وضعیت مناسبی قرار دارد. وی همچنین از آغاز به کار درگاهی برای تامین نیازهای خرد خبر داد و گفت به زودی صف‌های ایجادشده در برابر صرافی‌ها جمع خواهد شد. صالح‌آبادی در ادامه صحبت‌هایش اعلام کرد: امسال دسترسی ‎بانک مرکزی و سیستم اقتصادی کشور به منابع ارزی، بهبود قابل ملاحظه‌ای داشته است و از نظر ورود ارز به کشور شرایط مطلوبی وجود دارد. به گفته او از ابتدای سال جاری بیش از 22 میلیارد دلارارز حاصل از صادرات غیر نفتی در سامانه نیما به کشور بازگشته است.

   خبر ارزی خاندوزی

روز گذشته وزیر اقتصاد در جلسه‌ای با حضور تشکل‌های دانشجویی دانشگاه‌های تهران، درباره موضوعات مختلف اقتصاد کشور به بحث و گفت‌وگو پرداخت. سیداحسان خاندوزی در این جلسه طیف گسترده‌ای از مسائل اقتصادی کشور را مد نظر قرارداد درباره مسائلی چون تولید، بودجه و رمزارزها صحبت کرد. او با بیان اینکه مسوولان افزایش تاب‌آوری جامعه را در دستور برنامه‌های خود قرار دهند، اعلام کرد: گره‌های اقتصادی به شکل مشهودی در ماه‌های آینده باز خواهند شد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره وضعیت بودجه در سال آینده اعلام کرد که در بودجه سال آینده باید هزینه‌های جاری دولت برای مهار تورم کنترل شود و در عین حال باید سیاست‌هایی را که محرک تولید است در پیش بگیریم. خاندوزی با اشاره به تلاش‌ها برای افزایش درآمد دولت و کاهش کسری بودجه خاطرنشان کرد که تلاش‌هایی برای کسب درآمدهای مالیاتی جدید، درآمدهای نفتی جدید، روابط خارجی از نو ساماندهی و کنترل طرف هزینه‌ها در بودجه دولت آغاز شود که به ثمر رساندن آنها زمان‌بر است. او افزود: قرار است برای ثبات مقررات متغیرهای کلیدی در بودجه سال آینده فرمول قطعی داشته باشند. وی درباره برنامه دولت برای فروش سهام و اوراق دولتی نیز اظهارنظر کرد. براین اساس طبق قانون بودجه سال‌جاری، بنا است که دولت معادل 110هزار میلیارد تومان از سهام و اوراق خود را در اختیار سازمان تامین اجتماعی و صندوق‌های مربوطه قرار دهد و دولت قصد ندارد سهام و اوراقی در بازار سرمایه عرضه کند. در واقع یک نوع تغییر مالکیت در دولت است و به‌طور مستقیم در بازار سرمایه عرضه نمی‌شود و تاثیر منفی در بورس نخواهد داشت.

   آینده ارز ترجیحی از زبان وزیر

خاندوزی در این جلسه درباره آینده ارز 4200تومانی گفت: دولت عزم حذف ارز ترجیحی را دارد؛ اما از طرفی نگرانی اثر تورمی این اقدام است. از همین رو دولت قصد دارد که حذف این ارز را به‌صورت تدریجی انجام دهد تا شوکی را متوجه جامعه نکند. البته در این زمینه سعی می‌شود تا با حذف ارز 4200 تومانی به بیماران ضربه وارد نشود و ارز ترجیحی داروها حذف نخواهد شد. وزیر اقتصاد در صحبت‌هایش اعلام کرد اکنون به غیر از دارو و گندم فقط برای 5 قلم کالا اختصاص یافته است. خاندوزی با بیان اینکه حذف 4200 حتما به افزایش قیمت‌ها می‌انجامد، گفت: برای رفع وابستگی به واردات باید در تولیدات کالاهایی که ارز 4200 تومانی به آنها تعلق می‌گیرد، متنوع‌سازی صورت بگیرد. او به تاثیر منفی ارز 4200 بر تولید کشور نیز اشاره کرد و گفت: یکی از علت‌هایی که تولیدکنندگان به سمت تولید نهاده‌های دامی در کشور نمی‌روند به این دلیل است که نمی‌توانند با واردات نهاده‌ها با ارز 4200 تومانی رقابت کنند و تولید آنها به صرفه نیست. خاندوزی اگرچه به تاثیر تورمی حذف ارز 4200 تاکید داشت، اما به این نکته مهم نیز تاکید داشت که مشکل اصلی ایجاد تورم، غیر از ضعف نظارت بر خلق پول، کسری بودجه دولت‌هاست. او افزود در این زمینه باید هزینه‌های جاری دولت کم و کنترل شود؛ زیرا افزایش هزینه‌های جاری دولت موجب رشد تورم و کسری بودجه می‌شود.

   تامین مالی مسکن دولتی

خاندوزی در ادامه صحبت‌هایش به مساله ساخت مسکن دولتی و تامین مالی آن پرداخت. او با تاکید بر تلاش‌ها برای تکرار نشدن تجربه مسکن مهر افزود: درباره ساخت یک‌میلیون مسکن مکاتباتی با بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی داشتیم تا تامین مالی ساخت این تعداد مسکن متنوع شود که تجربه ساخت مسکن مهر تکرار نشود. وزیر اقتصاد از استفاده از ظرفیت‌های خارجی در این پروژه خبر داد و اعلام کرد: به زودی اخبار خوبی مبنی بر فراهم‌شدن زمینه‌های حضور ظرفیت‌های خارجی برای ساخت یک‌میلیون مسکن خواهید شنید. خاندوزی در انتهای صحبت‌هایش به مساله رمزارزها اشاره کرد و گفت: نمی‌توانیم چشممان را روی رمزارزها ببندیم. او افزود: باید هم در استخراج و هم در تولید و مبادله رمزارزها مواجهه فعال و مقررات‌گذارانه داشته باشیم. او در نهایت از تشکیل کمیته‌ای در وزارت اقتصاد برای رسیدگی به مساله رمزارزها تشکیل شده است که در این کمیته درحال تدوین پیش‌نویسی در این حوزه هستند.

   بازدید میدانی رئیس کل

روز گذشته علی صالح‌آبادی با حضور میدانی در صرافی‌های میدان فردوسی باصرافان و مردم به گفت‌وگو پرداخت. در این بازدید صالح‌آبادی بر راه‌اندازی سامانه‌ای تاکید کرد که وظیفه آن پوشش دادن نیازهای خرد شهروندان به ارز خواهد بود. او در ادامه صحبت‌هایش با ارائه آماری از حجم ارز عرضه‌شده در سامانه نیما بر مناسب بودن وضعیت ارزی کشور تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، رئیس کل بانک مرکزی در بازدید میدانی خود اعلام کرد که تا دو ماه آینده سامانه‌ای به بهره‌برداری خواهد رسید که هموطنان با ورود به این درگاه نیاز خرد ارزی خود را اعلام و سپس با مراجعه به صرافی های مجاز ارز موردنیاز را دریافت می‌کنند؛ با این کار به زودی صف‌های طولانی در برابر صرافی‌ها برچیده خواهد شد.

صالح‌آبادی در ادامه به این مساله پرداخت که منابع ارزی ورودی در بازارمتشکل ارزی در وضعیت مناسبی قرار دارد و برای دسترسی آسان‌تر مردم به حواله و اسکناس دلار، اصلاح قوانین و مقررات در برنامه و دستور کار بانک مرکزی قرار گرفته است.

رئیس‌کل بانک مرکزی افزود: در جانب عرضه ارز مشکلی نداریم و روند تامین و عرضه در حال بهبود است؛ از ابتدای سال تا کنون برگشت ارز حاصل از صادرات غیرنفتی در سامانه نیما 4/ 22میلیارد دلار و عرضه ارز صادرکنندگان در سامانه نیما 20میلیارد دلار بوده است. صالح‌آبادی ادامه داد: از ابتدای سال تا کنون درمجموع 36میلیارد دلار ارز برای کل کالاها از طریق سامانه نیما و شبکه بانکی تامین شده است که نسبت به سال گذشته عرضه ارز افزایش داشته است.

صالح‌آبادی در نهایت از بهبود وضعیت ارزی کشور خبرداد و گفت: خوشبختانه امسال دسترسی ‎بانک مرکزی و سیستم اقتصادی کشور به منابع ارزی، بهبود قابل ملاحظه‌ای داشته است و از نظر ورود ارز به کشور در شرایط بسیار خوبی هستیم و پیش‌بینی این است که در آینده نزدیک اوضاع رو به بهبود خواهد رفت.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان