سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
**اعتراض اصلاح طلبان به دستگیری دلالان بازار ارز
روزنامه آرمان در مطلبی با عنوان «جو بازار را امنیتی نکنید» نوشت:«بدون ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا، با اقدامات امنیتی و بگیر و ببند نمی توان ثبات را به بازار ارز برگرداند... امنیتیکردن بازار و بستن 700 حساب و دستگیری چند نفر که مثلا اعتراف کنند از خارج خط گرفتهاند که شاید هم بگیرند درد بازار نیست. درد بازار بحث عرضه و تقاضاست. وقتی عرضه کم میشود و مشکل ورود ارز به کشور داریم این اتفاقات هم رخ میدهد. فاصله نرخ هم بهدلیل همین عدم عرضه مناسب است. وقتی عرضه بهواسطه تحریم و دیپلماسی و مذاکرات و... مشکل دارد این مسائل هم ایجاد میشوند».
در ادامه این مطلب آمده است:«بازار ارز امروز دچار نوسان ناشی از آینده ابهامآمیز مذاکرات و تحریمها است هر چند که دولت و طرفداران آن سعی دارند این واقعیت را کمرنگ کنند. تا وقتی صادرات ایران شتاب نگیرد و از انزوای اقتصادی خارج نشود قطعا این وضعیت ادامه دارد و برخلاف تلاش همه ارکان دولت در آرام نشاندادن اوضاع؛ وضعیت وخیمتر شده و نارضایتیها شدت بیشتری خواهد گرفت».
هر وقت که با مفسدان گردن کلفت اقتصادی برخورد شده و مدیران نجومی بگیر و دلالان و جماعتی که خون مردم را در شیشه می کنند، توسط نهادهای مسئول نقره داغ می شوند، صدای اعتراض اصلاح طلبان به هوا برخاسته و از مفسدان و دلالان و نجومی بگیران دفاع می کنند.
در روزهای گذشته وزارت اطلاعات اعلام کرد که در ادامه طرح برخورد با فعالان غیرمجاز ارزی، سربازان گمنام امام زمان (عج) در معاونت اقتصادی، ضمن اشراف بر روی شبکه گسترده فعالان غیرمجاز ارزی کشور و فضای غیررسمی معاملات ارز، 5 اخلالگر شاخص و تأثیرگذار بازار ارز تهران را شناسایی و دستگیر کردند.
براساس این گزارش، پیش از این نیز، به دنبال اجرای طرح برخورد با فعالان غیرمجاز ارزی اطلاعرسانی شد؛ همه حسابهای بانکی بیش از 700 نفر از فعالان غیر مجاز ارزی در سطح کشور شناسایی و مسدود شد که ادامه این روند در چند روز اخیر، مسدود کردن حسابهای بانکی فعالان غیر مجاز ارزی به 841 نفر افزایش پیدا کرده است.
در روزهای گذشته مدیر کل مبارزه با قاچاق کالا و ارز معاونت اقتصادی وزارت اطلاعات اعلام کرد: برخی از حسابهای مسدود شده در 9 ماهه سال جاری بالغ بر 20 هزارمیلیارد تومان میباشد. وی افزود:اسامی این دلالان ارزی جهت تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شد .
لازم به ذکر است که فعالین و رسانه های اصلاح طلب تاکنون به دفعات به تریبون مفسدان دانه درشت اقتصادی بدل شده و این افراد را تطهیر و بزک کرده اند. «ذخیره نظام»، «امانتدار بزرگ کشور»، «کارآفرینی در سطح استیوجابز»، «نابغه اقتصادی» و...از جمله القاب و عناوینی است که این طیف برای مدیران نجومی بگیر و مفسدان دانه درشت اقتصادی به کار برده اند.
واقعیت این است که مفسدان دانه درشت اقتصادی همواره از حمایت جریان اصلاح طلب برخوردار بوده اند. این تکرار و استمرار، سوالی در ذهن ایجاد می کند و آن اینکه، آیا بده بستانی میان رسانه های اصلاح طلب و مفسدان اقتصادی در کار است؟!
** شیرزاد: دولتمردان علیه غرب شعار ندهند، مردم نگران می شوند
«احمد شیرزاد» از اعضای طیف تندرو اصلاح طلب و نماینده مجلس ششم که به دلیل اظهارات مغایر با منافع ملی، رئیس وقت مجلس لقب «صدای رادیو اسرائیل» را به او داده بود در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت:«نگرانی اصلی در شرایط کنونی این است که هر رفتار غیرمتعارفی نتیجه معکوس میدهد و باعث میشود افکار عمومی سیگنال غلط بگیرد. در چنین شرایطی مذاکرهکنندگان و دستگاه سیاست خارجی باید از حرفهای غیرمتعارف و هیجانی اجتناب کنند. به عنوان یک ناظر سیاسی معتقدم که این دولت باید از برخی اقدامات اجتناب کند. اگر در داخل کشور خیلی علیه غربیها شعار بدهند فضای منفی ایجاد میکند و بلافاصله افکار عمومی داخل کشور دچار نگرانی میشود».
شیرزاد در ادامه نوشت:«نخستین اثر این نگرانیها را میتوان در بازار ارز و دلار مشاهده کرد...معتقدم که انحرافهای ناگهانی و اقدامات و اظهارنظرهای هیجانی، میتواند آثار بسیار بدی را بر افکار عمومی داشته باشد».
دیدگاه جریان اصلاح طلب در سیاست خارجی این است که ایران را «رعیت» و آمریکا و اروپا را «ارباب» می بیند. این طیف معتقد است که ایران باید در مقابل آمریکا همانند برده ای در مسلخ و بره ای در مذبح باشد.
در سیاست خارجی، هیچ کشوری صد در صد قابل اعتماد نیست اما تجربه ثابت کرده است که آمریکا صد در صد غیرقابل اعتماد است. با اینحال افراطیون اصلاح طلب با تحریف ماجرا، دیپلماسی مقتدرانه و عزتمند را ماجراجویی و غیرمتعارف و هیجانی قلمداد کرده و دیپلماسی منفعلانه را نیز تعامل با جامعه جهانی و برد-برد و تنش زا جا می زنند.
واقعیت این است که بخش قابل توجهی از جریان اصلاح طلب صرفا به دنبال «عکس یادگاری» با مقامات آمریکایی هستند. برای این طیف «اصالت دستاورد و نتیجه» به هیچ عنوان اهمیت ندارد. به همین خاطر بود که در جریان مذاکرات ایران و 1+5 در دولت روحانی، جریان اصلاحات از رویکرد «امضای توافق به هر قیمت» و «امضای هر توافقی، بهتر از عدم توافق است» حمایت می کرد.
جالب اینجاست که افراطیون اصلاح طلب، دولت سیزدهم را متهم می کنند که چرا از آمریکا انتظار دارید که همه تحریم ها را لغو کند!؛ گویا این جماعت اصلا موافق لغو تحریم های ضدایرانی نیست. جالب تر اینکه همین طیف جریان مقابل را به کاسبی از تحریم متهم می کند. این در حالی است که لقب «کاسبان تحریم» الحق برازنده همین جریان است.
در شهریور 99 تصاویر و ویدئوی دیدار حقارت آمیز الکساندر ووچیچ، رئیس جمهور صربستان با دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا در کاخ سفید بازتاب وسیعی در فضای مجازی داشت. اما نکته قابل توجه اینجاست که رسانه های اصلاح طلب و از جمله نشریه «صدا»-متعلق به حزب اتحاد ملت- از اقدام تحقیرآمیز رئیس جمهور صربستان استقبال کرده و از رفتار عجیب وی تمجید کردند.
رئیس جمهور صربستان با آن خفت و خواری در مقابل ترامپ نشست؛ با اینحال اصلاح طلبان این رفتار را نشانه عقلانیت سیاسی دانسته و رئیس جمهور صربستان را انسانی سرافراز و متعهد به منافع ملی نامیدند!
** پروژه شرکای دولت روحانی برای ایجاد «دولت سایه»
روزنامه شرق در مطلبی با عنوان «دولت در سایه اصلاحطلبان؛ از ادعا تا واقعیت» نوشت:«شائبه تشکیل دولت در سایه حالا به اصلاحطلبان رسیده است. ماجرا از آنجا آغاز شد که گویا در شورای مرکزی حزب کارگزاران در هفته اخیر پیشنهاد تشکیل دولت در سایه مطرح شد و گفته شد که این طرح براساس مصوبه کمیته سیاسی برای نقد عملکرد قوا در دستور کار این حزب قرار گرفته است».
در ادامه این مطلب آمده است:«آیا اصلاحطلبان در شرایطی که دیگر قدرت سیاسی را در هر سطحی از دست دادهاند، میتوانند دولتی در سایه تشکیل دهند؟ پاسخ به این پرسش البته با تردیدهایی همراه است؛ اینکه اصلاحطلبان که در مقطع کنونی هنوز بر سر رسیدن به وحدت تشکیلاتی مشکل دارند، چگونه قادر خواهند بود دولتی در سایه به معنای واقعیاش...تشکیل دهند؟».
چندی پیش روزنامه اعتماد در مطلبی نوشته بود:«اصلاحطلبان که در چندین دوره در مدیریت نهادهای حکومت و دولت سابقه کار دارند، میتوانند رسما اقدام به تشکیل دولت سایه کنند و نظارت بر عملکردها را افزایش بدهند. آنان باید تمامی وزرا و معاونان چند دولت همسو و نمایندگان سابق را در قالب ساختاری موازی با دولت، متشکل کرده و رصد عملکردهای دولت را به شکل رسمی و علنی در دستور کار قرار دهند و گزارش آن را در اختیار مردم قرار دهند».
در ادامه این مطلب تاکید شده بود: «کارکرد نظارت بر قدرت یکی از بهترین کارکردهای احزاب سیاسی است که هم جلوی انحراف قدرت را میگیرد و هم بر شفافیت عملکردها میافزاید و هم مسوولان را وادار به پاسخگویی میکند».
جریان اصلاح طلب با فرافکنی در پی آن است تا به هر طریقی شده ردپای بانیان وضع موجود را پاک کند. اصلاح طلبان بجای پیشنهادهای محیرالعقول همچون تشکیل دولت سایه، بهتر است درباره عملکرد خود در دولت روحانی- دولتِ اصلاح طلبان- به افکارعمومی پاسخگو باشند.
جریانی که مدعی است خودکفایی در کشاورزی مزخرف است و باید به نساختن خانه برای مردم افتخار کرد و مدیر از خارج وارد کرد، چطور می تواند بر عملکرد دولت نظارت داشته باشد.
طیفی که حسین فریدون ها و مهدی جهانگیری ها و شبنم نعمت زاده ها و مهدی آخوندی ها و هادی رضوی ها و فساد صندوق ذخیره فرهنگیان را بجا گذاشت و مدیران نجومی بگیر را ذخایر نظام نامید، چگونه می تواند جلوی انحراف را بگیرد!؟
طیف اصلاح طلب بجای تشکیل دولت سایه باید از دوران حضور خود در قوه مجریه جزوه ای تحت عنوان «درس عبرت» تهیه کرده و آن را در اختیار دولت جدید قرار دهد.
بزرگترین دروغ اصلاح طلبان این است که خود را «اصلاح طلب» می نامند. کارنامه جریان اصلاح طلب آنقدر سیاه است که با هیچ شعبده بازی و ترفندی پاک نمی شود. راه پیشرفت کشور و خروج از وضع موجود اقتصادی، دقیقا عکس مسیری است که جریان به اصطلاح اصلاح طلب نشان می دهد.