بزرگ‌ترین و شگفت‌انگیزترین دریاچه‌های جهان – بخش سوم

Lake Malawi, Malawi, Tanzania and Mozambique

بزرگ‌ترین و شگفت‌انگیزترین دریاچه‌های جهان – بخش سوم

بیش از هفتاد درصد سطح جهان را آب تشکیل داده است و بدون شک، دریاچه‌های شگفت‌انگیزی زیادی در سرتاسر جهان وجود دارند. عمیق‌ترین دریاچه جهان بیش از 1640 متر عمق دارد و طولانی‌ترین آن نیز حدود 637 کیلومتر است. در این مطلب قرار است به معرفی شگفت‌انگیزترین دریاچه‌هایی بپردازیم که از برخی کشورها بزرگ‌تر هستند. در ادامه همراه با ما باشید.

9- دریاچه مالاوی، مالاوی، تانزانیا و موزامبیک

Lake Malawi, Malawi, Tanzania and Mozambique

Lake Malawi, Malawi, Tanzania and Mozambique

دریاچه مالاوی، یکی از عمیق‌ترین و بزرگ‌ترین دریاچه‌های جهان است. عمق این دریاچه به 704 متر می‌رسد. دریاچه مالاوی از شمال به جنوب حدود 567 کیلومتر طول دارد و در بین کشورهای مالاوی، تانزانیا و موزامبیک قرار گرفته است. مساحت این دریاچه حدود 29604 کیلومتر مربع است که برابر با مساحت کشور ارمنستان است. این دریاچه در میان دره ریفت در شرق قاره آفریقا واقع شده و پیرامون آن را کوهستان‌های لیوینگستون در شرق و فلات نایکا و کوهستان ویفایا در شرق فرا گرفته است. حیات وحشی جذاب و تماشایی در پیرامون این دریاچه و همچنین در درون آب‌های آن وجود دارد. در جنوب آن، پارک ملی دریاچه مالاوی قرار گرفته است که به عنوان میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.

8- دریاچه گریت بیر، کانادا

Great Bear Lake, Canada

Great Bear Lake, Canada

دریاچه گریت بیر در فاصله حدود 483 کیلومتری از دریاچه گریت اسلیو واقع شده است و چهارمین دریاچه بزرگ در قاره آمریکای شمالی به شمار می‌رود. این دریاچه مساحتی حدود 31328 کیلومتر مربع را پوشانده است که بزرگ‌تر از کشور بلژیک است. در نزدیکی خط ساحلی این دریاچه، چندین جزیره وجود دارند که کسی در آن‌ها سکونت نمی‌کند. در سال 1991 میلادی، یک ماهی سی و دو کیلوگرمی در این دریاچه صید شده بود و در سال 2009 میلادی نیز یک ماهیگیر محلی، یک ماهی سی و هشت کیلوگرمی را به دام انداخته بود. پیرامون این دریاچه، مکان‌های زیادی وجود دارند که علاقه‌مندان به تاریخ، می‌توانند از آن لذت ببرند.

7- دریاچه بایکال، روسیه

Lake Baikal, Russia

Lake Baikal, Russia

دریاچه بایکال با عمق 1620 متر، به عنوان عمیق‌ترین دریاچه جهان شناخته می‌شود. این دریاچه بزرگ حدود یک پنجم آب‌های تازه و شیرین سیاره زمین را در خود جای داده است. مساحت این دریاچه که حدود 31500 کیلومتر مربع است، با مساحت کشورهایی همچون ارمنستان، لسوتو و بلژیک برابری می‌کند. در درون این دریاچه، حدود 45 جزیره وجود دارند. این دریاچه، در حدود 118 کیلومتری از مرز جنوبی کشور روسیه با مغولستان قرار گرفته است و مکان مهمی برای تامین ماهی برای ساکنین محلی به شمار می‌رود.

6- دریاچه تانگانیکا، بوروندی، تانزانیا، زامبیا و کنگو

Lake Tanganyika, Burundi, Tanzania, Zambia and DRC

Lake Tanganyika, Burundi, Tanzania, Zambia and DRC

این دریاچه طولانی و باریک، از بوجومبورا در بوروندی تا مپولونگو در زامبیا ادامه دارد. این دریاچه با کشورهای بوروندی، تانزانیا، زامبیا و جمهوری کنگو هم مرز است. مساحت دریاچه تانگانیکا حدود 32900 کیلومتر مربع است که برابر با مساحت کشور مولداوی است. طول این دریاچه در طویل‌ترین نقطه خود، 72 کیلومتر است اما عمق آن به 1436 متر می‌رسد و آن را در جایگاه دوم فهرست عمیق‌ترین دریاچه‌های آب شیرین قرار می‌دهد.

5- دریاچه میشیگان، آمریکا

Lake Michigan, USA

Lake Michigan, USA

دریاچه میشیگان، یکی از دریاچه‌های بزرگ است که بر خلاف دیگر دریاچه‌ها در مرز آمریکا و کانادا قرار نگرفته و به تنها در درون کشور آمریکا جای گرفته است. مساحت این دریاچه، حدود 57757 کیلومتر مربع است که دو برابر اندازه کشور ارمنستان است. این دریاچه در مرز ایالت‌های ویسکانسین، ایلینویز، ایندیاناپولیس و میشیگان واقع شده است و بیش از هزار جزیره در سطح آن دیده می‌شوند. سواحل این دریاچه در بخش شمالی و شمال شرقی، جنگلی است و در بخش جنوب و جنوب غربی آن نیز شهرهای شیکاگو و میلواکی قرار دارند.

4- دریاچه هیوران، کانادا و آمریکا

Lake Huron, Canada and USA

Lake Huron, Canada and USA

دریاچه هیوران ممکن است عمیق‌ترین و بزرگ‌ترین دریاچه مجموعه دریاچه‌های بزرگ نباشد اما بزرگترین خط ساحلی در میان آن‌ها را دارا است. بیش از شش هزار خط ساحلی پیرامون این دریاچه وجود دارد. مساحت سطح دریاچه هیوران حدود 60000 کیلومتر مربع است که بیش از سی هزار جزیره در سطح آن مشاهده می‌شوند. حدود سه میلیون نفر در سواحل این دریاچه زندگی می‌کنند که شامل شهرهایی همچون سارنیا در کاناتا و شهر بی در آمریکا است. دریاچه هیوران بزرگ‌تر از کل کاستاریکا است.

3- دریاچه ویکتوریا، اوگاندا، کنیا و تانزانیا

Lake Victoria, Uganda, Kenya and Tanzania

Lake Victoria, Uganda, Kenya and Tanzania

دریاچه ویکتوریا، بزرگ‌تر است کل جزیره سریلانکا است. این دریاچه خارق‌العاده دارای مساحتی حدود 69484 کیلومتر مربع است. از همین رو، جای تعجب ندارد هم مرز با سه کشور آفریقایی اوگاندا، کنیا و تانزانیا است. در سطح این دریاچه بیش از سه هزار جزیره وجود دارند. پایتخت کشور اوگاندا و همچنین شهر بندر کیسومو از کنیا در سواحل این دریاچه قرار گرفته‌اند. این دریاچه دارای سواحل بسیار زیبایی است که دارای طبعیت بکری هستند.

2- دریاچه سوپریور، کانادا و آمریکا

Lake Superior, Canada and USA

Lake Superior, Canada and USA

دریاچه سوپریور، بزرگترین دریاچه در مجموعه دریاچه‌های بزرگ در قاره آمریکای شمالی به شمار می‌رود. مساحت این دریاچه حدود 82100 کیلومتر مربع است. این دریاچه دارای آب‌های بسیار فراوانی است که تخلیه آن از طریق نفوذ در زمین، بیش از دویست سال طول خواهد کشید. این دریاچه شامل ده درصد از آب‌های شیرین جهان است و هم اندازه کشور امارات است.

1- دریاچه کاسپین، آسیای مرکزی

Caspian Sea, Central Asia

Caspian Sea, Central Asia

دریاچه خزر عملا نه دریا محسوب می‌شود و نه دریاچه. پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991 میلادی، کشمکش‌های بسیاری بر سر حاکمیت بخش‌های این دریاچه میان کشورهای روسیه، قزاقستان، آذربایجان، ترکمنستان و ایران صورت گرفته بود. مساحت دریاچه خزر حدود 386400 کیلومتر مربع است. در سال 2018 میلادی، موافقت شده که اینجا نه به عنوان دریا و نه به عنوان دریاچه، طبقه‌بندی نشود. دریای خزر بسیار بزرگ است و مساحت آن با کشور آلمان برابری می‌کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان