ماهان شبکه ایرانیان

بزرگترین دریاچه‌های جهان

در این مطلب بر اساس سطح دریاچه، قرار است به رده‌بندی بزرگترین دریاچه‌های جهان بپردازیم. همراه با ما باشید.

بزرگترین دریاچه‌های جهان

در سراسر جهان، صدها دریاچه مختلف و متفاوت وجود دارند؛ با این حال، با توجه به ویژگی‌های مختلفی همچون مساحت سطح، حجم آب یا عمق، دریاچه‌های مختلفی را می‌توان به عنوان بزرگترین دریاچه جهان معرفی کرد.

در این مطلب بر اساس سطح دریاچه، قرار است به رده‌بندی بزرگترین دریاچه‌های جهان بپردازیم. همراه با ما باشید.

10. دریاچه گریت اسلیو

Great Slave Lake (27,000 km2)

Great Slave Lake (27,000 km2)

دریاچه گریت اسلیو در شمال غربی کانادا قرار دارد و به عنوان دومین دریاچه بزرگ این منطقه شناخته می‌شود. عمق دریاچه «گریت اسلیو» به حدود 600 متر می‌رسد و از همین رو، عمیق‌ترین دریاچه در شمال قاره آمریکا محسوب می‌شود. طول دریاچه حدود 300 مایل و عرض آن نیز 100 مایل است. در نقاط مختلف دریاچه «گریت اسلیو»، شهرهای مختلفی قرار گرفته‌اند که از جمله آن‌ها می‌توان به شهر یلونایف، فورت ریزولوشن و هی ریور اشاره کرد. به دلیل قرار گرفتن در جنوب شمالگان، دریاچه در فصل زمستان یخ می‌زد و همین باعث می‌شود تا ساکنین محلی بتوانند از آن به عنوان یک جاده یخی استفاده کنند.

9. دریاچه مالاوی

Lake Malawi (29,500 km2)

Lake Malawi (29,500 km2)

دریاچه مالاوی در بین تانزانیا، مالاوی و موزامبیک در شرق قاره آفریقا قرار گرفته است. دریاچه «مالاوی» که به عنوان دریاچه نیاسا نیز شناخته می‌شود، سومین دریاچه بزرگ در قاره آفریقا و همچنین دومین دریاچه در قاره آفریقا از لحاظ عمق است. دریاچه «مالاوی» میزبان گونه‌های مختلفی از ماهیان و دیگر جانداران است و همین نیز آن را به دریاچه‌ای خاص تبدیل کرده است. برخی از نقاط دریاچه به عنوان منطقه حفاظت‌شده انتخاب شده‌اند؛ با این حال، در برخی نقاط دیگر می‌توان به ماهیگری پرداخت.

8. دریاچه گریت بر

Great Bear Lake (31,000 km2)

Great Bear Lake (31,000 km2)

همانند دریاچه «گریت اسلیو»، دریاچه «گریت بر» نیز مناطق شمال غربی کانادا و در نزدیکی مدار شمالگان قرار دارد. این دریاچه، بزرگترین دریاچه‌ای است که در درون مرزهای کانادا قرار گرفته است و چهارمین دریاچه بزرگ در شمال قاره آمریکا است. عمق دریاچه «گریت بر» در عمیق‌ترین نقطه خود به 440 متر می‌رسد و پیرامون آن نیز جنگل‌های تندرا و شمالی فرا گرفته است. با اینکه گونه‌های مختلفی در این دریاچه زندگی می‌کنند اما نسبت به دیگر دریاچه‌های کانادا، تنوع زیست محیطی کمتری دارد.

7. دریاچه بایکال

Lake Baikal (31,500 km2)

Lake Baikal (31,500 km2)

دریاچه «بایکال» بزرگترین دریاچه در روسیه است و عمق آن به حدود 1632 متر می‌رسد. دریاچه «بایکال» قدیمی‌ترین و همچنین عمیق‌ترین دریاچه جهان به شمار می‌رود. در این دریاچه بیش از 1700 گونه جانوری و گیاهی زندگی می‌کنند. در روی این دریاچه می‌توان 27 جزیره را مشاهده کرد که عمده آن‌ها بدون سکنه هستند. صدها رودخانه و نهر به درون این دریاچه سرازیر می‌شوند و تنها یک رود به نام آنگارا است که از این دریاچه خارج می‌شود و به سمت اقیانوس شمالگان می‌رود. آب‌های دریاچه «بایکال» از برف‌های ذوب شده کوهستان‌های سیبری تامین می‌شود و از همین رو، آب‌های آن شفافیت بسیار زیادی دارد. در یک روز خوب می‎‌توان تا عمق 39 متری دریاچه را مشاهده کرد.

6. دریاچه تانگانیکا

Lake Tanganyika (32,600 km2)

Lake Tanganyika (32,600 km2)

دریاچه «تانگانیکا» یکی دیگر از دریاچه‌های بزرگ قاره آفریقا محسوب می‌شود. این دریاچه علاوه بر اینکه طولانی‌ترین دریاچه جهان است، پس از دریاچه «بایکال» به عنوان قدیمی‌ترین و عمیق‌ترین دریاچه جهان شناخته می‌شود. این دریاچه در بین چهار کشور تانزانیا، بوروندی، جمهوری کونگو و زامبیا قرار دارد و در نهایت نیز به درون اقیانوس اطلس سرازیر می‌شود. در برخی از نقاط دریاچه «تانگانیکا» کروکودیل‌های نیل زندگی می‌کنند و از همین رو، شنا در آن اصلا پیشنهاد نمی‌شود.

5. دریاچه میشیگان

Lake Michigan (58,000 km2)

Lake Michigan (58,000 km2)

دریاچه «میشیگان» یکی از پنج دریاچه بزرگ شمال قاره آمریکا محسوب می‌شود و از لحاظ مساحت، سومین دریاچه بزرگ این منطقه به شمار می‌رود. عمق دریاچه «میشیگان» به حدود 280 متر می‌رسد و یکی از دریاچه‌هایی است که به طور کامل در درون مرزهای ایالات متحده آمریکا قرار دارد. دریاچه «میشیگان» در بین ایالت‌های میشیگان، ایندیانا، ایلینویز و ویسکانسین پراکنده شده است. به دلایل مختلفی همچون جریان‌های خطرناک و پرتگاه‌های زیردریایی، شنا کردن در دریاچه «میشیگان» خطرناک است.

4. دریاچه هیوران

Lake Huron (59,600 km2)

Lake Huron (59,600 km2)

دریاچه هیوران به دریاچه «میشیگان» متصل است و چهارمین دریاچه بزرگ در جهان به شمار می‌رود. این دریاچه همچنین به عنوان سومین دریاچه بزرگ در شمال قاره آمریکا شناخته می‌شود. این دریاچه بیش از 3800 مایل طول دارد و طولانی‎‌ترین دریاچه در میان دریاچه‌های آمریکا به شمار می‌رود و در داخل آن بیش از 30 هزار جزیره وجود دارند. در کف دریاچه «هیوران» کشتی شکسته‌های بسیار زیادی وجود دارند. در پارک دریایی ملی فاتوم فایو، حدود 22 کشتی شکسته وجود دارند.

3. دریاچه ویکتوریا

Lake Victoria (68,870 km2)

Lake Victoria (68,870 km2)

دریاچه «ویکتوریا» یکی از دریاچه‌های برجسته آفریقا به شمار می‌رود؛ این دریاچه بزرگترین دریاچه آب شیرین در قاره آفریقا است و کشورهای تانزانیا، اوگاندا و کنیا به آن دسترسی دارند. علاوه بر این، دریاچه «ویکتوریا» به عنوان بزرگترین دریاچه گرمسیری در روی زمین شناخته می‌شود و پس از دریاچه «سوپریور» به عنوان دومین دریاچه بزرگ آب شیرین جهان است. منبع اصلی تامین آب دریاچه، رودخانه نیل است؛ در دریاچه «ویکتوریا» بیش از 200 گونه مختلف ماهی وجود دارند که منبع غذایی بسیار خوبی برای هزاران نفری هستند که در نزدیکی خط ساحلی این دریاچه زندگی می‌کنند. این دریاچه به خاطر ملکه ویکتوریا از انگلیس،‌ به این نام شهرت یافته است. دریاچه «ویکتوریا» به عنوان خطرناک‌ترین دریاچه جهان شناخته می‌شود؛ هر ساله، بیشترین مرگ در این دریاچه رخ می‌دهد و علت آن نیز تغییرات آب‌وهوایی ناگهانی، حمله کروکدیل‌ها و همچنین نقاط توخالی در درون دریاچه است.

2. دریاچه سوپریور

Lake Superior (82,100 km2)

Lake Superior (82,100 km2)

دریاچه «سوپریور» بزرگترین دریاچه آب شیرین جهان از لحاظ میزان مساحت است. علاوه بر این، این دریاچه به عنوان بزرگترین، عمیق‌ترین و سردترین دریاچه شمال آمریکا شناخته می‌شود. دریاچه «سوپریور» که بزرگترین دریاچه کانادا است، در مرکز با آمریکا قرار دارد و ایالت‌های میشیگان، ویسکانسین و مینسوتا به آن دسترسی دارند. در برخی از نقاط این دریاچه، عمق آب به بیش از 400 متر می‌رسد و به دلایل مختلفی، شنا کردن در آن خطرناک است.

1. دریای خزر

Caspian Sea (371,000 km2)

Caspian Sea (371,000 km2)

دریاچه خزر یا دریای کاسپین، با اینکه به عنوان یک دریا شناخته می‌شود اما اساسا یک دریاچه است که بزرگترین دریاچه جهان به شمار می‌رود. این دریاچه در بین قاره اروپا و آسیا قرار دارد و علاوه بر سرزمین ما ایران، کشورهای روسیه، قزاقستان، آذربایجان و ترکمنستان به آن دسترسی دارند. دریاچه خزر زمانی بخشی از یک دریای باستانی به نام پاراتتیس بوده است و در گذر زمان و با کاهش سطح آب، به یک دریاچه تبدیل شده است. از همین رو، آب دریاچه خزر شیرین نیست و در آن نمک وجود دارد. دریای خزر برای خاویار خود شناخته می‌شود و علاوه بر آن، چاه‌های نفتی متعددی دارد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان