پرسش‌های متداول درباره صابون های آنتی باکتریال (۲)

اگر به آب دسترسی ندارید سراغ این ژل‌‌ها بروید اما در صورتی که سینک دستشویی همین دور و بر است به ریسک استفاده از ژل نمی‌ارزد چون این ضدعفونی کننده‌‌ها هر چقدر هم که خوب باشند فقط انواع خاصی از میکروب‌‌ها را نابودمی کنند نه همه‌شان را!

پرسش‌های متداول درباره صابون های آنتی باکتریال (2)

نحوه استفاده از ژل‌های ضدعفونی‌کننده چیست؟

ابتدا باید جواهرات و زیورآلات از دست خارج کنیم. سپس چند قطره از ژل را (به میزان کافی و تا حدی که دست‌ها کاملا مرطوب شوند) روی کف یک دست می‌ریزیم. دست‌ها را به هم می‌مالیم.

به مدت 25 ثانیه ژل را روی تمام سطوح دست‌ها و انگشتان می‌مالیم (یا تا زمانی که دست‌ها کاملا خشک شوند). اگر دست‌ها آلودگی قابل مشاهده داشتند، شستشوی با آب و صابون الزامی است.

برای ضدعفونی کردن کامل، تمام سطوح دست‌ها، اطراف ناخن‌ها، لابه‌لای انگشتان و پشت شست و اطراف مچ باید ضدعفونی شوند.

5 اشتباه رایج:

با آب گرم می‌‌شویید؟

استفاده از آب گرم موقع شست و شوی دست‌‌ها عمدتا دو دلیل دارد. اولی که منحصر به این فصل است و آن احساس گرمای مطبوع است و دومی به یک باور نادرست برمی گردد، اینکه آب گرم می‌‌تواند جرم‌‌های دست را از بین ببرد.

هرچند این باور به خودی خود نادرست نیست اما وقتی آب گرم روی پوست حساس دست بریزد حساب و کتاب‌‌های ما را هم به هم خواهد ریخت!

تحقیقات نشان داده اند نتیجه استفاده از آب گرم در شستن دست‌‌ها باعث بالا رفتن حساسیت و آسیب دیدن پوست می‌‌شود. همچنین دست‌‌ها نسبت به تغییرات آب و هوایی واکنش‌‌های بیشتری نشان خواهند داد.

تحقیقات دیگر هم نشان داده است اگر افراد به جای استفاده از آب گرم برای شستن دست‌‌هایشان سراغ آب سرد بروند لطف بزرگی به زمین کرده اند چون آب گرم باعث آسیب به لایه ازن می‌‌شود.

اگر آب شدن یخ‌‌های زمین را به همین شیر آب گرم ربط بدهیم خیلی هم به بیراهه نرفته ایم!

از صابون آنتی باکتریال استفاده می‌‌کنید؟

نکنید! بله از این صابون‌‌های آنتی باکتریال استفاده نکنید. وزارت غذا و داروی آمریکا اخیرا اعلام کرده استفاده از این صابون‌‌ها می‌‌تواند پیامدهای ناخوشایندی داشته باشد و به صورت کاملا علمی ثابت کند که محتویاتش نمی توانند بهتر از صابونهای معمولی عمل کنند.

تحقیقات تکرار شده هم نشان داده اند صابون معمولی و آب به اندازه صابون‌‌های آنتی باکتریال مثمر ثمر واقع می‌‌شود. تحقیقات دیگر نتایجی داشته که اصلا جالب نیستند.

گفته می‌‌شود موادی مثل تریکلوسان و سایر ضدباکتری‌‌های موجود در این صابون‌‌ها باعث ایجاد مشکلات تیروئیدی، حساسیت، اضافه وزن و تضعیف کارکردهای عضلانی بدن می‌‌شود.

بنابراین اول از همه سراغ آب و صابون معمولی بروید و بعد هم مراقب مواد تشکیل دهنده صابون‌‌ها باشید چون حتی بعضی از اسانس‌‌ها ممکن است سمی باشند!

برای همین هم بهتر است تا جایی که برایتان مقدور است از صابون‌‌های بدون بو استفاده کنید که این خطر را هم ندارند.

در نهایت به خاطر داشته باشید برندهای ناشناخته شاید ارزان‌تر باشند اما قطعا امن‌تر نیستند. از برندهایی خرید کنید که به مشتری مداری معروف هستند و به سلامت مشتریان‌شان پایبند!

نمی‌گذارید صابون کف کند؟

اصلا کارکرد صابون به همین کف کردنش وابسته است. قرار است کف کند و شما دست‌‌هایتان را به هم بسایید تا تمام میکروب‌‌ها و چربی‌‌هایی که روی سطح پوست تان نشسته اند پاک شوند.

اگر فکر کنید یک دور گرداندن صابون برای به وجود آوردن اصطکاک و پاک کردن دست‌‌هایتان کافی است سخت در اشتباهید.

یادتان باشد بعد از اینکه صابون یا مایع دستشوییتان به خوبی کف کرد تمام سطح دست، از پشت آن گرفته تا بین انگشت‌‌ها و حتی زیر ناخن‌‌ها باید تمیز شوند. به خصوص این مورد آخر جای خیلی خوبی برای جمع شدن و خوشگذرانی میکروب‌‌هاست!

تند می‌‌شویید؟

اشتباه دیگری که ممکن است در رابطه با شستن دست‌‌هایتان انجام دهید زود آب کشیدن آنهاست.

خیلی از پدر و مادرها بالای سر بچه‌‌ها می‌‌ایستند و آنها را تشویق می‌‌کنند مدت زمان بیشتری دست‌‌هایشان را به هم بسابند اما وقتی نوبت به خودشان می‌‌رسد این کار را خیلی سریع انجام می‌‌دهند و بهانه می‌‌آورند که عجله داشتیم!

سلامتی که عجله بردار نیست! اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید بهتر است خودتان را مقید کنید که شستن دست‌‌هایتان حداقل بیست ثانیه طول بکشد.

در این مدت به صابون اجازه می‌‌دهید عملیات پاکسازی خودش را کامل کند و میکروب‌‌ها را به خوبی از بین ببرد.

ژل ضدعفونی را ترجیح می‌‌دهید؟

استفاده از ژل‌‌های ضدعفونی خیلی هم خوب است؛ به شرطی که جایگزین شستشوی دست با آب و صابون نشود و فقط در شرایط ضروری مورد استفاده قرار بگیرد.

اگر به آب دسترسی ندارید سراغ این ژل‌‌ها بروید اما در صورتی که سینک دستشویی همین دور و بر است به ریسک استفاده از ژل نمی‌ارزد چون این ضدعفونی کننده‌‌ها هر چقدر هم که خوب باشند فقط انواع خاصی از میکروب‌‌ها را نابودمی کنند نه همه‌شان را به خاطر داشته باشید!

برای خواندن بخش اول -پرسش‌های متداول درباره صابون های آنتی باکتریال- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان