افزون بر پابلو پیکاسو که صدرنشین این فهرست است، هنرمندانی چون ژان میشل باسکیا، اندی وارهول، کلود مونه، گرهارد ریشتر، ژانگ دای شین، ونسان ون گوگ، بنکسی، سای تومبلی ، یایویی کوساما و ... به ترتیب در ردههای بعدی قرار گرفتهاند.
مؤسسه آرتپرایس، اطلاعات موردنیاز برای این رتبهبندی را از طریق موسسههای اصلی حراج، گالریهای دنیا و مجموعهداران تهیه کرده است. «آرتپرایس» با دسترسی به اطلاعات و تصاویر بیش از صد میلیون اثر هنری از سال ١٧٠٠ میلادی به این سو به تحلیلهای دقیق خود در عرصه هنر شهرت دارد.
تحلیل ارائهشده در این گزارش بر اساس نتایج حراج هنرهای زیبا (Fine Art) است که بین یکم ژانویه تا 31 دسامبر 2021 جمع آوری شده است. تفاوت این گزارش با گزارش قبلی آرت پرایس در سال 2021 که پنج هنرمند ایرانی شامل رضا درخشانی، علی بنیصدر، واحد خاکدان، شهریار احمدی و شیرین نشاط نیز در آن قرار داشتند، در این است که گزارش پیشین صرفا به معرفی 500 هنرمند برتر جهان در شاخه هنر معاصر(Contemporary art) اختصاص داشت؛ در حالی که گزارش اخیر هنرمندان تمام شاخههای هنری از جمله استادان قدیمی(Old Masters) ، هنرمندان قرن نوزدهم، هنرمندان مدرن، هنرمندان پساجنگ و هنرمندان معاصر را در بر میگیرد. برای جمعآوری دادههای این گزارش، رسانههای مختلفی همچون نقاشی، مجسمه، طراحی، عکس، چاپ، فیلم، اینستالیشن و NFT مورد بررسی قرار گرفته است.
آیدین آغداشلو در بین هنرمندانِ ایرانی، کسی است که آثارش بیشترین فروش را در حراجها داشته است. او در این فهرست در رتبه 483 قرار دارد. بیشترین قیمتی که برای فروش اثری از او چکش خورده، حدود 2/ 3میلیون دلار بوده است. مجموع دو اثر فروشرفته از او ارزشی برابر با سهمیلیون و 386هزار دلار داشته است. نکته جالب این فهرست آن است که لوکوربوزیه معمار، طراح و نقاش نامآشنای سوئیسیفرانسوی، در رتبه 467 قرار دارد.
شاخص قیمت آثار آغداشلو از حراجهای لندن و تهران به دست آمده است. حراج لندن معمولا محل خوبی برای عرضه آثار گرانبها و فروش آثار با قیمتهای نجومی است. زمانی نیویورک نیز فرصت خوبی به شمار میآمد اما از سال٢٠١٠ نقش چندان پررنگی از این حیث ایفا نمیکند. برخی هنرمندان ایرانی که در حراج تهران حضور مستمری داشتهاند، شاخص قیمت فروش بیشتری را از آن خود کردهاند.