ماهان شبکه ایرانیان

ویژه‌های مشرق؛

موشک‌های هایپرسونیک را تحویل آمریکایی‌ها بدهید!/ پشت پرده دعوای گرگ‌ها و شغال‌ها در لندن چه بود؟

مجری بی‌بی‌سی می‌گوید اینترنشنال و بقیه خبرنگارهایشان را فرستادند جلوی ساختمان بی‌بی‌سی و بعد گفتند تجمع اعتراض مردمی علیه بی‌بی‌بی فارسی!

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژه‌های مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم. در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.

*******

روزنامه‌های امروز شنبه 21 آبان ماه در حالی چاپ و منتشر شد که ساخت جدیدترین دستاورد دفاعی موشک هایپرسونیک ایرانی، اژه‌ای پای سخنان صریح دانشجویان و خشم جمهوری‌خواهان از ترامپ در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

دستیابی جمهوری اسلامی ایران به موشک‌های هایپرسونیک مورد توجه بسیاری از روزنامه‌ها قرار گرفته است.

روزنامه شرق در گزارشی به ادعای گروسی علیه فعالیت‌های دفاعی ایران پرداخته و نوشته است:

در میانه ادعاهای گروسی علیه تهران، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سرفصل جدیدی عنوان کرد ساخت موشک بالستیک هایپرسونیک توسط ایران نگرانی‌ها نسبت به برنامه هسته‌ای این کشور را تشدید می‌کند. پنجشنبه گذشته بود که گروسی در حاشیه کنفرانس آب‌وهوایی در شرم‌الشیخ مصر در گفت‌گو با خبرگزاری فرانسه نسبت به توسعه توان موشکی ایران ابراز نگرانی کرد. مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدعی شد اعلام ایران مبنی بر ساخت موشک بالستیک هایپرسونیک نگرانی‌ها درباره برنامه هسته‌ای این کشور را تشدید می‌کند. وی در ادامه ادعاهای خود بیان کرد ما شاهد هستیم که تمام این اعلام‌های ایران نگرانی‌ها و توجهات عمومی نسبت به برنامه هسته‌ای این کشور را افزایش می‌دهد.

موشک‌های هایپرسونیک را تحویل آمریکایی‌ها بدهید!/ پشت پرده دعوای گرگ‌ها و شغال‌ها در لندن چه بود؟

روزنامه رادیکال هم‌میهن در سرمقاله خود به واکنش مدیر کل آژانس انرژی اتمی درباره دسترسی ایران به این موشک‌ها پرداخته و نوشته است:
تشنج بین ایران و آژانس با بروز تلاطم در روابط ایران با اتحادیهٔ اروپا که به عنوان میانجی بین ایران و دولت آمریکا عمل می‌کند، همزمان شده است. اتحادیهٔ اروپا علاوه بر اعلام ناخشنودی‌اش از آنچه «بی‌میلی ایران برای احیای برجام» می‌نامد، به‌خصوص از ارسال پهپادهای انتحاری تهران به روسیه خشمگین شده و افزون بر آن، نوع برخورد با ناآرامی‌های جاری در ایران را نیز به‌عنوان عاملی در جهت تنش در روابط دوجانبه در نظر گرفته است.

در ادامه سرمقاله این روزنامه زنجیره‌ای آمده است:

نانچه دو طرف از دستیابی به این همکاری باز بمانند، احتمال ارسال پروندهٔ ایران به شورای امنیت افزایش می‌یابد. قاعدتاً ایران در شورای امنیت به وتوی روسیه و چین در برابر هر نوع قطعنامه‌ای علیه خود می‌اندیشد، اما واقعیت این است که فعال کردن «مکانیسم ماشه» که همهٔ تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را بر طبق مفاد توافقنامهٔ برجام، دوباره احیاء می‌کند، نیاز به رأی‌گیری در شورای امنیت ندارد و هر یک از سه کشور بریتانیا، فرانسه و آلمان قادرند آن را فعال کنند. در شرایطی که ایران از مشکلات انباشت‌شده‌ای در حوزه‌های مختلف در رنج است و ناآرامی‌های اجتماعی دامن کشور را گرفته، فعال شدن مکانیسم ماشه چه به لحاظ روانی و چه در حوزهٔ عمل می‌تواند خطرات بی‌سابقه‌ای در پی داشته باشد.

ایجاد یک ارتباط معنادار میان فعالیت موشکی و پرونده هسته‌ای با اسم رمز برجام 2 از جمله پروژه‌های ناتمام جریان غرب‌گرا در ایران است، سر شبکه این ادعا سخنان هاشمی رفسنجانی بود که می‌گقت دنیای فردا، دنیای گفتمان است و نه موشک‌ها! هدف از این دست ادعاها از جانب طرف غربی و دنباله داخلی‌اش آن است که به بهانه برقراری یک خط بی اعتبار اقتصادی تهران همه دستاوردهای دفاعی خود را روی میز گذاشته و تحویل آمریکایی‌ها بدهد، در دوران پیروزی ایران بر داعش یکی از همین روزنامه‌های تندرو جناح چپ پیشنهاد داده بود موقعیت استراتژیک در خاوریمانه را با گلابی برجامی تاخت بزنیم.

موشک‌های هایپرسونیک را تحویل آمریکایی‌ها بدهید!/ پشت پرده دعوای گرگ‌ها و شغال‌ها در لندن چه بود؟

روزنامه کیهان در واکنش به ادعای پیوستگی میان تحریم و فعالیت‌های دفاعی کشورمان نوشته است:

قدرت دفاعی و توان موشکی نظام اسلامی نیز با وجود تحریم‌های بین‌المللی روزبه‌روز پیشرفته‌تر و حیرت‌انگیزتر می‌شود و ضریب امنیت کشور بالاتر می‌رود. به فاصله چند روز از رونمایی موشک ماهواره‌بر «قائم 100» و نیز موشک «صیاد 4 بی» و افزایش برد باور 373 به 300 کیلومتر، موفقیت درخشان دیگری در عرصه موشکی، سپهر رسانه‌ای جهان را درنوردید؛ «ایران موشک جدید بالستیک هایپرسونیک ساخته است.» این خبر مسرت‌بخش را سردار امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حاشیه یازدهمین سالگرد شهادت سردار شهید حسن طهرانی مقدم اعلام کرد.

موشک‌های هایپرسونیک را تحویل آمریکایی‌ها بدهید!/ پشت پرده دعوای گرگ‌ها و شغال‌ها در لندن چه بود؟

روزنامه جام‌جم به اثرات راهبردی موشک‌های جدید سپاه پرداخته و می‌نویسد:

این موشک جدید از لحاظ سرعت به سه نوع مادون صوت، فراصوت و قاره پیما دسته‌بندی می‌شود. به عنوان مثال، موشک‌های کروزی از نوع HY2 و C802 چینی و توماهاوک آمریکایی فراصوت هستند اما موشک کینژال روسی هایپرسونیک است. معمولاً موشک‌های هایپرسونیک بین 5 تا 10 ماخ سرعت دارند و هر ماخ 1225 کیلومتر بر ساعت است. موشک‌های هایپرسونیک در سرعت‌های بسیار بالا، قابلیت مانور و تغییر مسیر دارند؛ به طوری که سامانه‌های پدافند ضد موشکی نمی‌توانند هدف و مسیر آن را پیش‌بینی کنند و آن را مورد اصابت قرار دهند که از این رو در دنیا، کشورهای بسیار کمی از موشک هایپرسونیک برخوردارند.

در ادامه این گزارش آمده است:

خبر ساخت این موشک جدید، پیام‌های مهم و حساسی برای دشمنان ایران دارد و قطعاً دستیابی ایران به موشک هایپرسونیک به معنای این است که تلاش رژیم سعودی و رژیم صهیونیستی و هزینه کردن آنها برای ایجاد چتر پدافندی در مقابله با موشک‌های ایران، ناموفق بوده است؛ اما نکته مهم‌تر این است که موشک‌های هایپرسونیک می‌توانند کلاهک اتمی را هم حمل کنند و با امنیت بیشتری آن را به هدف مورد نظر برسانند، بنابراین ایران با ساخت این موشک جدید سعی دارد علاوه بر ایجاد بازدارندگی سطح بالا در برابر دشمنان، برتری نظامی خود را در منطقه غرب آسیا و خلیج‌فارس هم به‌عنوان یک منطقه پرآشوب تثبیت کند. هرچند پشتیبانی از برنامه‌های توسعه تکنولوژی متحدان ایران در سایر کشورهای دنیا هم بخش راهبردی دکترین دفاعی ایران است.

موشک‌های هایپرسونیک را تحویل آمریکایی‌ها بدهید!/ پشت پرده دعوای گرگ‌ها و شغال‌ها در لندن چه بود؟

روزنامه فرهیختگان نیز به اثرات بازدارنده این موشک‌های جدید پرداخته و در گزارش آل خود نوشته است:

نگاهی به سیاست‌های بازدارندگی به‌ویژه سیاست خاص بازدارندگی ایران نشان می‌دهد ساخت موشک هایپرسونیک که در حوزه‌های منطقه‌ای تا برد 2000 کیلومتر قابل استفاده هستند، نه در حوزه منطقه‌ای و نه فرامنطقه‌ای در حوزه بازدارندگی نمی‌گنجد. بازدارندگی ایران در لایه اول مبتنی‌بر طراحی، ساخت و انبار گسترده تسلیحات متعارف حتی‌الامکان ارزان قیمت شامل موشک‌های بالستیک، موشک‌های کروز و پهپادهای انتحاری است که بردشان از لحاظ جغرافیایی شعاعی تا 2000 کیلومتری اطراف ایران را شامل شده و توسط زنجیره‌های دیگری نیز تکمیل می‌گردد.

فرهیختگان نوشته است:

 این تسلیحات با قابلیت به کارگیری در تعداد بالا برای ایران «بازدارندگی اشباعی» ایجاد می‌کنند. در لایه دوم ایران با ترکیب توانایی لازم برای «ساخت موشک قاره‌پیما» و «کلاهک‌های نامتعارف» در بردهای فراتر از 12 هزار کیلومتر، بدون طراحی، ساخت و انبار آنها به دنبال ایجاد سایه‌ای از بازدارندگی فرامنطقه‌ای است.

موشک‌های هایپرسونیک را تحویل آمریکایی‌ها بدهید!/ پشت پرده دعوای گرگ‌ها و شغال‌ها در لندن چه بود؟

چرا رسانه سعودی علیه تلویزیون دولتی انگلیس موضع گرفت؟

روزناه جوان در ستون اخبار ویژه خود به بررسی اختلافات دو رسانه ضد ایرانی در لندن پرداخته و می‌نویسد:

قسمت‌های دیگری از مکالمه رعنا رحیم‌پور، مجری بی‌بی‌سی فارسی با مادرش منتشر شده است. پیش از این، فایلی کوتاه‌تر از همین مکالمه منتشر شده بود که در آن رعنا رحیم‌پور از تمرکز تلویزیون سعودی اینترنشنال بر احزاب تجزیه‌طلب ایران می‌گوید، تمرکزی حمایتی که ایران یکپارچه را تهدید می‌کند. انتشار آن فایل صوتی باعث شد تا اینترنشنالی‌ها و بخشی از براندازان به او حمله کنند و نظراتش را منافقانه و اصلاح‌طلبانه بدانند.

موشک‌های هایپرسونیک را تحویل آمریکایی‌ها بدهید!/ پشت پرده دعوای گرگ‌ها و شغال‌ها در لندن چه بود؟

در ادامه این خبر آمده است:

جالب اینکه مجری بی‌بی‌سی می‌گوید اینترنشنال و بقیه خبرنگارهایشان را فرستادند جلوی ساختمان بی‌بی‌سی و بعد گفتند تجمع اعتراض مردمی علیه بی‌بی‌بی فارسی! نکته مشترک هر دو فایل این است که موضع علنی رحیم‌پور و خط‌مشی رسانه‌ای که در آن کار می‌کند، با این سخنان خصوصی متفاوت است. او برای فرافکنی در مورد رسوایی نفاقی که در موردش علنی شده، می‌گوید این فایل را رسانه‌های سپاه منتشر کرده‌اند؛ دروغی که عیان و البته برای کارمندان رسانه حکومتی انگلیس دروغ گفتن ساده و راحت است. وگرنه رسانه‌های داخلی ایران صرفاً بازنشرکننده آن فایل صوتی بودند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان