علاوه بر انواع تجهیزات پزشکی در یک آمبولانس کیف احیا باید در این بین حتما وجود داشته باشد. این به این علت است که اطمینان حاصل کنیم که پیراپزشکان تقریبا در هر شرایطی آماده هستند. به این فکر کنید که پیش آمد موقعیت حیاتی مشخص نمی کند که دقیقا چه ابزاری برای بهبود بیمار لازم است؟
پس در این صورت کیف احیا باید در کامل ترین حالت خود قرار گیرد. در این مقاله به سوالات و نکات مهمی که در این زمینه حیاتی مطرح می شود، می پردازیم. در ادامه به پاسخ سوالات زیر می پردازیم.
- کیف احیا چیست؟
- چرا کیف احیا از اساسی ترین تجهیزات آمبولانس به شمار می رود؟
- موراد مورد نیاز در کیف احیا چیستند؟
با ما همراه باشید.
به یاد داشته باشید که تمامی نکات ذکر شده حائز اهمیت است و کوچک ترین سهل انگاری در عدم رعایت آنها ممکن است که جان یک بیمار در موقعیت حساس را به خطر بیاندازد .
کیف احیا چیست؟
هر کیف دارای تجهیزاتی است که در صورت وقوع موقعیت های خطرناک این تجهیزات در بهبود بیماران به شما کمک می کنند. به طور کلی این کیف بر اساس موقعیت ها، نیازها و مشکلات پیش آمده محتویات خاص خود را دارد؛ اما به طور معمول هر کیف دارای محتویات یکسانی است. محتویات این کیف به چیزهایی جهت تشخیص، درمان، کاهش آسیب و درد بیماری های فرد مصدوم اختصاص دارد.
این کیف باید سبک، نشکن و قابل شستشو باشد. برای همین کیف برزنتی در راس انواع این کیف قرار می گیرد. کیف احیا حداکثر باید وزن 10 کیلوگرم داشته باشد (با احتساب دارو و تجهیزات، کپسول اکسیژن )؛ همچنین امکان جابهجایی توسط دسته یا آویز بر شانه یا پشت را با این کیف داشته باشید.
کیف احیا باید به صورتی طراحی شود که کلیه داروها و وسایل به سادگی در آن قابل رویت باشند و در آن وسایلی هم چون داروها، وسایل پانسمان، وسایل احیا، وسایل تزریقات در کنار هم قرار گیرند.
در واقع کیف احیا یک مجموعه تقریبا کامل از تمام وسایل جهت احیا قلبی و ریوی است که در زمان احیا دسترسی به تمام این وسایل را آسان می سازد.
وسایل لازم برای باز کردن راه هوایی و لوله گذاری داخل تراشه، انواع ایروی، دهان بازکن، پنس زبانگیر، لارنگوسکوپ، آنژیوکت، لوله تراشه، وسایل لازم برای رگ گیری و تزیرق دارو، برانول در سایزهای مختلف، سرنگ، پنبه، الکل، داروهای احیا، گوشی و فشار سنج، آمبوبگ، کپسول اکسیژن، ساکشن دستی یا پدالی و چراق قوه از جمله ابزار آلات مورد نیاز برای یک کیف احیا هستند.
بررسی جزئیات کیف
لارنگوسکوپ
وسیله ای است که به طور مستقیم برای دستیابی و مشاهده نمایی از حنجره از آن استفاده می شود. لارنگوسکوپ ها از سه بخش تشکیل شده اند:
هر لارنگوسکوپ در کیف دارای یک دسته و تعدادی تیغه است. تیغه ها قابلیت جداسازی دارند.
آمبوبگ
به عنوان یکی از ساده ترین وسایل مکانیکی برای کمک به تنفس انسان شناخته می شود. این وسیله از طریق ماسک به دهان و بینی فرد متصل می شود. استفاده از این دستگاه به طور خودکار نیست و فرد اپراتور باید با اعمال انرژی و فشردن محفظه هوا را از طریق بینی و دهان وارد ریه فرد کند. هنگام انجام این عمل ممکن است که هوا وارد معده بیمار شده و و فرد دچار تهوع شود.
فشارسنج و گوشی طبی
گوش طبی جهت گوش دادن به صدای قلب، صداهای دستگاه گوارش و تنفسی تعبیه شده است. از طرفی فشار سنج برای سنجش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک بکار رفته می رود. اجزای دستگاه فشارسنج عبارتند از : کاف یا کیسه فشار سنج، مانومتر یا نمایشگر، پمپ دستی، پیچ تخلیه هوا.
دستکاه ساکشن
این دستگاه توسط پمپ مکش خود با ایجاد فشار منفی هوا مایعات را به درون خود می کشد. در واقع کاربرد این وسیله برای بیماران خروج مایعات ترشح شده از شکاف های موجود در بدن بیمار است.
سرنگ
سرنگ وسیله ای برای تزریق دارو به بدن بیمار است. حجم هر سرنگ بین یک تا 50 میلی متر متغیر است.
آنژیوکت
این وسیله برای باز نگه داشتن رگ های خونی و تزریق دارو یا تزریق سرم به داخل سیستم گردش خون بیمار است.
این وسیله سایز بندی و رنگ بندی مشخص دارد. رنگ هایی که بیشتر از آن ها استفاده می شوند، عبارت از: سبز برای بزرگسالان و بیشتر مردان، رنگ صورتی برای کودکان و خانم ها و رنگ آبی برای اطفال است.
نتیجه گیری
همانطور که پیش تر خواندیم، این کیف جزو حیاتی ترین کیف ها است و در مواردی که بیمار دچار حمله قلبی و تنفسی شود، بسیار بکار می رود. تمام اجزای داخل این کیف به نوعی اهمیت دارند و صرف نظر از هرکدام آن ها باعث به ایجاد مشکلات متعددی می شود. در نتیجه اجزای مهم این کیف را جدی بگیرید و سعی کنید کامل ترین کیف را بسازید.