ماهان شبکه ایرانیان

وبلاگ مشرق

نسخه انتخاباتی حجاریان برای "خیابان"/ اتفاق خوب در انتخابات ۱۴۰۲

چپ‌های تحریمی از یمین و از یسار به "صندوق رأی" حمله‌ور شده‌اند و قصد دارند بوسیله مشارکت حداقلی؛ دستاویزهای مختلفی برای براندازی فراهم کنند. راه مقابله با این توطئه "جهاد تبیین" است.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. 7:30 هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

پاسخ‌هایی برای مصون‌سازی نظام و مردم در مقابل حملات چپ‌های تحریمی

نسخه انتخاباتی حجاریان برای "خیابان"/ اتفاق خوب در انتخابات 1402

محمود میرلوحی، فعال اصلاح‌طلب، از حامیان تحریم انتخابات و فردی که به جرم نشر اکاذیب علیه قالیباف به زندان و شلاق محکوم شده بود، به تازگی طی اظهاراتی در مصاحبه با جماران پیرامون انتخابات امسال گفته است: هر انتخاباتی که حاکمیت، حکومت و قدرت بخواهد آن را طوری برگزار کند که رقبا و در واقع غیر خودی‌ها نتوانند در آن حضور پیدا کنند و به مفهوم کامل کلمه امکان انتقال قدرت و جا به جایی بین احزاب، جناح‌ها و دیدگاه‌ها فراهم نشود، انتخابات نیست.

وی در ادامه با طعنه از برگزاری انتخاباتی یاد می‌کند که می‌تواند باری به هر جهت و با هر مقدار رأیی برگزار شود و هزینه‌های زیادی به کشور تحمیل کند!

میرلوحی همچنین با اشاره به نظارت‌های قانونی شورای نگهبان و فرایند احراز یا عدم احراز صلاحیت‌ها در استفهامی انکاری گفته است:

"اگر کسی گفت اقتصاد کشور ورشکسته است، فرهنگ کشور دارای مشکل است، حقوق زنان رعایت نمی‌شود، جوانان مورد بی توجهی هستند و سیاست خارجی باید اصلاح شود، غیرخودی می‌شوند و به جهت اینکه می‌گویند ما اصلاح طلب هستیم، سیاست‌های موجود پرهزینه است و باید اصلاح شود؛ حق ندارند به انتخابات بیایند؟ ! [1]

*آقای میرلوحی در اشاراتش به مفهوم غیر خودی‌ها گویا متوجه نیست که نه تنها عقلانیت و نه تنها نظام اسلامی بلکه هیچ نظام سیاسی پیشرفته‌ای در دنیا حاضر نمی‌شود چهره‌های غیر خودی، افراد دروغگو و کسانی که صراحتا علیه قانون و جمهوریت شمشیر به کمر بسته‌اند را در سبد انتخاب مردم بگذارد.

چه اگر اینطور بود حتما آقای میرلوحی مثالی در چنته داشت تا به ما و مخاطبان محترم بگوید در کدام کشور دنیا به افراد غیر خودی اجازه حضور در انتخابات می‌دهند!؟

جالب است که میرلوحی اساسا حتی قادر نیست حاکمیت پیشرفته‌ای را مثال بزند که در آن افراد غیر خودی آزادانه مشغول فعالیت باشند؛ چه رسد به حضورشان در انتخابات!

در بخش دوم اظهارات میرلوحی و طعنه او به برگزاری انتخابات باری به هر جهت و با هر مقدار مشارکت نیز شاهد توهین علنی او به ساحت مردم و جمهوریت هستیم.

و جالب آنکه این توهین از جانب کسی صورت می‌گیرد که مدعای دفاع از جمهوریت دارد!

پاسخ میرلوحی این است که اولا هر انتخاباتی که در آن قانون رعایت شود و مردم مطمئن باشند از رأی آنها صیانت می‌شود؛ ‌ باری به هر جهت نیست.

و میرلوحی عملا در حال همسان‌سازی انتخابات‌های نظام جمهوری اسلامی با انتخابات‌های دوران رژیم پهلوی است.

ثانیا آقای میرلوحی باید بداند که "مشارکت حداکثری" اگرچه یک امتیاز در هر انتخاباتی است لکن معیار و ملاک پذیرش نتیجه یک انتخابات هرگز بستگی به میزان مشارکت ندارد بلکه بسته به رعایت قانون در آن انتخابات است.

در واقع پیچش معنایی که در کلام میرلوحی وجود دارد و مردم و مسئولان محترم بایستی متوجه آن باشند این است که او چیزی را به سخره گرفته (مشارکت پایین) که اساسا دلیل هیچ چیزی نیست و جزئی روزمره از تمام انتخابات‌های دموکراتیک جهان است.

فلذا نباید مرعوب سخنانی از این دست شد.

در مسئله ردّ صلاحیت‌ها نیز شورای نگهبان به اثبات دولت‌ها و مجالس گذشته نشان داده که هرگز کسی را به صرف اصلاح‌طلب بودن، رقیب این و آن بودن و یا بیان آنچه که میرلوحی در بخش انتهای سخنانش مطرح کرده؛ رد صلاحیت نکرده است.

در واقع آقای میرلوحی حاضر نشده به مردم بگوید؛ ‌ کسانی که مطمح نظر او بعنوان نامزدان انتخاباتی هستند؛ مواضعی از جمله "قبول نداشتن قانون اساسی، هم‌سخنی با منافقین و یا مثلا حضور ستادی و صفی در فتنه سال 88" داشته‌اند!

کما اینکه مثلا نامزد آرمانی این آقایان در انتخابات 1400 یعنی مصطفی تاجزاده زمانی گفته بود: بسیاری از حرف‌های ما و براندازان یکی است.

بماند که میرلوحی حاضر نیست به مردم بگوید در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 1400 آقایان همتی و مهرعلیزاده که اصلاح‌طلب بودند نیز بعنوان نامزد در انتخابات حضور داشتند اما چپ‌های تحریمی به منظور پیشبرد پروژه تحریم؛ با این 2 نفر قهر کردند و حالا قهر خود را به اسم رد صلاحیت اصلاح‌طلبان جعل می‌کنند.

***

از نیازی که به جهاد تبیین و برخورد امنیتی_تبیینی احساس می‌شود

نسخه انتخاباتی حجاریان برای "خیابان"

نسخه انتخاباتی حجاریان برای "خیابان"/ اتفاق خوب در انتخابات 1402

اسماعیل گرامی‌مقدم، قائم مقام حزب اعتماد ملی به تازگی در یادداشتی که اعتمادآنلاین آنرا منتشر کرد، نوشته است:

"واقع آن است هر زمان که مردم از صندوق‌های رای ناامید شوند و زمینه کنشگری سیاسی برای آنها مسدود شود، مسیرهای دیگری را برای بیان مطالبات خود امتحان می‌کنند. نمونه این نوع انسدادها در انتخابات 98 و 1400 و متعاقب آن رخدادهای اعتراضی سال 1401 به عینه نمایان شد. "

او می‌افزاید: هر بار که سیستم متوجه شد که زمینه کنشگری‌های آزاد سیاسی و فرهنگی و اجتماعی باید فراهم شود، به همان میزان هم مشارکت بیشتر مردم را تجربه کرد و به این مشارکت‌های فزاینده بالید. در نقطه مقابل هم هر زمان رد صلاحیت‌ها بیشتر شد و انسداد سیاسی و انتخاباتی افزایش یافت، مشارکت مردم هم کاهش چشمگیری پیدا کرد. نظام حکمرانی امروز در مسیر یک انتخاب سرنوشت‌ساز قرار گرفته است، تن دادن به انتخاب «مردم» یا انتخاب «برخی جریانات خاص»؟ "[2]

*جریان ستادی حامی تحریم انتخابات هرگز واضح‌تر از این نمی‌تواند رهبری و نظام جمهوری اسلامی را تهدید به اغتشاش و خیابان کند.

قابل تأمل آنکه ما در وبلاگ مشرق و از ابتدای سال 98 که پروژه تحریم انتخابات از سوی ستاد اصلاحات و توسط شخص سعید حجاریان (با طرح تز مشارکت مشروط) کلید خورد؛ صراحتا تأکید کردیم و بارها هشدار دادیم که مسیر تحریم انتخابات به مقصد "خیابان" می‌رسد.

جالب است که اصلاح‌طلبان ستادی در اوان طرح این مسئله از سوی وبلاگ مشرق؛ سرآسیمه به صحنه شتافتند و تحریم انتخابات را طرحی برای زدن اصلاح‌طلبان نامیدند. [3]

کسانی از آنها بعدها و با عیان شدن مسئله؛ ‌ به مخالفت با پیوست تحلیل مشرق پرداختند که بر هدف خیابانی و مسلحانه پروژه تحریم تأکید داشت. [4]

این افراد البته در پاسخ به سؤال صریح مشرق که برای تغییر امور؛ غیر از دوراهی انتخابات یا کار مسلحانه؛ چه راه دیگری وجود دارد؛ سکوت کردند.

سکوتی که امروز کسان دیگری از خودشان مثل گرامی‌مقدم به آن پاسخ می‌دهند و صراحتا و البته با جا زدن نام خود در ذیل عنوان مردم؛ ابراز می‌کنند که اگر پای صندوق رأی در میان نباشد؛ مسیر دیگری امتحان خواهد شد!

و مسیر دیگر همان است که مشرق 4 سال قبل به مخاطبان خود خبرش را داده بود: خیابان...

در باب پروژه شریرانه تحریم انتخابات؛ حرف و سخن و تحلیل بسیار است. لکن 2 نکته اساسی‌تر به نظر می‌رسد:

اول اینکه مردم و مسئولان باید بدانند مشارکت بالای انتخاباتی اگرچه یک حسن است لکن قوام یک انتخابات به رعایت قانون است نه به میزان مشارکت.

و این همان باطل‌السحری است که چپ‌های تحریمی نمی‌خواهند مردم و کسانی از مسئولان آنرا بدانند.

و دوم اینکه لازم است دستگاه‌های امنیتی تعلل 4 ساله در قبال پروژه تحریم انتخابات را کنار بگذارند و ضمن برخورد امنیتی_تبیینی با گردانندگان این پروژه که صراحتا به جنگ جمهوریت نظام آمده‌اند؛ اعترافات توابین آنها را به سمع و نظر مردم برسانند.

جز از این 2 مسیر؛ که اولی با جهاد تبیین و دومی با جهاد امنیتی محقق خواهد شد؛ راه دیگری برای واکسینه شدن نظام در مقابل توطئه سیاسی تحریم انتخابات نیست.

شاید برای مردم و فعالان امنیتی جالب باشد که یکی از چپ‌های تحریمی اخیراً در اظهاراتی گفته است نظامی که مشارکت انتخاباتی در آن حداکثری نباشد؛ اسلامی هم نیست! سخنی غلط که البته همانطور که اشاره شد؛ ‌ راه دفع اثر سوء آن در ذهن مردم از 2 دالان جهاد تبیین و برخورد دقیق امنیتی_تبیینی عبور می‌کند.

***

اتفاق خوب در انتخابات 1402

نسخه انتخاباتی حجاریان برای "خیابان"/ اتفاق خوب در انتخابات 1402

هادی طحان‌نظیف، سخنگوی شورای نگهبان طی سخنانی پیرامون اولین جلسه هماهنگی دستگاه‌های مرتبط با انتخابات گفت: در این جلسه تاکید شد که وزارت کشور سازوکارهای اجرایی‌سازی قانون شفافیت و نظارت بر تامین مالی فعالیت‌های انتخاباتی در مجلس شورای اسلامی را فراهم کند.

به گزارش ایلنا، وی افزوده است: این قانون، بهمن‌ماه سال 98 به تصویب رسیده بود و به علت نزدیکی زمان تصویب آن به انتخابات، عملا فرصت اجرا پیدا نکرده بود که در انتخابات پیش رو انتظار این است با فراهم کردن تمهیدات اجرایی، از این دوره شاهد اجرای آن باشیم. بر اساس این قانون، داوطلبان انتخابات موظفند برخی چارچوب‌های قانونی در خصوص منابع و هزینه‌های انتخاباتی را رعایت کرده و این موارد را شفاف کنند.[5]

*الزام قانونی برای اعلام منابع هزینه‌کرد داوطلبان نامزدی در انتخابات‌ها؛ اتفاق میمون و مبارکی در عرصه حکمرانی اسلامی و جمهوریت است که جلوی بسیاری از مفسده‌ها را می‌گیرد و مطلوبیت انتخابات را بالاتر می‌برد.

اجرا شدن این قانون در انتخابات مجلس دوازدهم در سال جاری نوید بسیار بزرگی است و انتظار می‌رود نهادهای متولی خاصّه وزارت کشور نسبت به فراهم‌آوردن هرچه سریعتر سازوکارهای اجرای این قانون اهتمام داشته باشند.

***

1_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1597770

2_ https://www.etemadonline.com/tiny/news-618328

3_ mshrgh.ir/1035158

4_ mshrgh.ir/1397665

5_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1368882

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان