عصر ایران - در خرداد امسال، آیت الله محسن اراکی ، عضو محترم مجلس خبرگان رهبری گفته بود:
" آیت الله محسن اراکی، نماینده مجلس خبرگان اخیراً گفته است: " کسی که ادعای فقاهت دارد و میگوید که حوزه نباید در سیاست دخالت کند آیا نمیفهمد که حوزه علمیه، کار اصلی اش دخالت در سیاست است؟ "
همان زمان یادداشتی در عصر ایران منتشر کردیم با عنوان «حضرت آقای اراکی! از کی تا حالا "کار اصلی" حوزه ، دخالت در سیاست شده است؟!» و از گفته های او انتقاد و تصریح کردیم که کار اصلی حوزه علمیه تبلیغ دین است.
جناب ایشان، اما نه پاسخی به مطلب منتشره داد و نه اعلام کرد که گفته اش خطا بوده و اصلاح می کند.
اخیراً رهبر معظم انقلاب در دیدار مبلغان و مداحان تصریح کرده اند:
" امروز نگاه رایج در حوزههای علمیّه این است که تبلیغ در مرتبهی دوّم قرار دارد... ما از این نگاه باید عبور کنیم. تبلیغ، مرتبهی اوّل است... چرا این را می گوییم؟ برای اینکه ما هدف دین را چه می دانیم؟
دین خدا آمده است با ما انسانها چه بکند؟ خب یک هدف نهایی داریم که عبارت است از اینکه ما را در مسیر خلیفةاللّهی، در مسیر انسان کامل ارتقاء بدهد، بالا ببرد ــ حالا هر چه ظرفیّت داشته باشیم ــ این هدف نهایی دین است.
هدفهای میانی و ابتدائی هم وجود دارد؛ مثلاً اقامهی قسط: لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسط؛ یا تشکیل نظام اسلامی: وَ ما اَرسَلنا مِن رَسولٍ اِلّا لِیُطاعَ بِاِذنِ اللَّه؛ مرکز اطاعت، دین است؛ این یعنی تشکیل نظام اسلامی؛ این جزو اهداف دین است؛ هدف میانی است. یا فرض کنید که اقامهی معروف، اشاعهی معروف، ازالهی منکر، ترویج کَلِم طیّب و عمل صالح: اِلَیهِ یَصعَدُ الکَلِمُ الطَّیِّبُ وَ العَمَلُ الصَّالِحُ یَرفَعُه. خب اینها اهداف دین است؛ هر کدام از اینها را که شما نگاه کنید، وسیله و ابزار رسیدن به آن، تبلیغ است...
شما در قرآن میبینید روی مسألهی تبلیغ تکیه شده... کلمهی «بلاغ» یا «بلاغ مبین» در قرآن حدود دوازده سیزده جا آمده. «بلاغ مبین» یعنی آن رساندنی که جای شبههای باقی نگذارد: وَ ما عَلَینا اِلَّا البَلاغُ المُبین".
قطعاً هر کسی می تواند دیدگاه خود را داشته باشد و حتی با نظر رهبری هم مخالفت کند ؛ مهم این است که با شفافیت دیدگاه هایش را بیان کند.
از این رو خطاب به جناب آیت الله اراکی می گوییم هیچ اشکالی ندارد شما همچنان بر گفته پیشین خود ثابت قدم باشید ولی چون در عرصه عمومی سخن می گویید انتطار داریم در همین عرصه نیز توضیح دهید که آیا همچنان بر دیدگاه سابق خود هستید و کار اصلی حوزه را دخالت در سیاست می دانید یا این که قانع شده اید بهتر است روحانیون ، بیش و پیش از آن که درگیر دخالت در سیاست شوند به وظیفه اصلی خود که تبلیغ دین است بپردارند؟
وَ ما عَلَینا اِلَّا البَلاغُ المُبین.
زیاده عرضی نیست!