ماهان شبکه ایرانیان

نایب رئیس داوران کمیته جهانی: قهرمانی به زودی به چوپان برمی‌گردد/ حق هادی خورده شد؟

با همه این صحبت‌ها نمی‌شود داوری را زیر سال ببرم چون رای کلی بود و هادی چوپان هم یک ورزشکار حرفه‌ای است، در چنین مسائلی او باید تحملش را بالاتر ببرد. بنده کنار سرداور این مسابقات که آقای استیو بودند، در مسابقات مستر المپیا ۲۰۱۸ سن مارینو قضاوت کردم.

حریف هادی عرض شانه بازتر و کمر باریک‌تری داشت، اما در سنگین وزن پکیج کامل برای یک بدن حرفه‌ای خیلی مهم است که قطعا هادی در این بخش که بسیار هم مهم است، جلوتر بود.


به گزارش همشهری آنلاین هادی چوپان، قهرمان سال گذشته رقابت‌های مسترالمپیا، عنوان نایب‌قهرمانی این رقابت‌ها در سال 2023 در کالیفرنیای آمریکا شد. اما در شرایطی که در پایان رقابت 9 نفر برتر حاضر در فینال مسترالمپیا انتظار می‌رفت هادی چوپان عنوان قهرمانی خود را تکرار کند، با رای عجیب داوران درک لانسفورد آمریکایی به عنوان قهرمانی رسید و هادی چوپان، ملقب به گرگ ایرانی، نیز به عنوان نایب‌ قهرمانی دست یافت.

پس از اعلام نتیجه این مسابقات، بسیاری از کاربران فضای مجازی و رسانه‌های رسمی آمریکایی این نتیجه را ناعادلانه دانستند و حتی این اتفاق را "سرقت شرم‌آور" از هادی چوپان نامیدند.

همین حواشی باعث شد تا برای بررسی دقیق‌تر و فنی‌تر نتایج اعلام شده در فینال مستر المپیا 2023، با امید جبلی، نایب رئیس کمیته داوران فدراسیون جهانی و داور بین‌المللی پرورش اندام مصاحبه کنیم که در ادامه صحبت‌های او با خبرنگار ایسنا را می‌خوانید.

فیگور‌های هادی چوپان در مرحله مقدماتی مسترالمپیا 2023
فیگور‌های هادی چوپان در مرحله مقدماتی مسترالمپیا 2023

* هادی نسبت به سال قبل 20 - 25 درصد بدنش را رشد داده بود

- «امیدوارم هادی از این ناملایمتی که پیش آمد گذر کرده و به حالت نرمال برسد. وضعیت فیزیکی هادی نسبت به سال قبل پیشرفت خوب و چشمگیری داشت. از نگاه بنده او در یک سال توانست 20 تا 25 درصد عضلات و بدن خود را رشد دهد که از نظر فنی در رشته پرورش اندام کار مهم و حرفه‌ای بود.»

* ضعف هادی نسبتا به حریفش فقط "فیگور ساید" بود

- «روز مقدماتی که من تصویر مسابقات و وضعیت فیزیکی ایشان را دیدم، فقط از نظر فیگور ساید یا همان قفسه از کنار بود که «لانسفورد» نسبت به هادی پیشی می‌گرفت. حریف هادی عرض شانه بازتر و کمر باریک‌تری داشت، اما در سنگین وزن پکیج کامل برای یک بدن حرفه‌ای خیلی مهم است که قطعا هادی در این بخش که بسیار هم مهم است، جلوتر بود.»

* لانس در نوار بالایی سینه ضعف داشت

- «بجز آن فیگور قفسه از کنار که گفتم، در سایر موارد هادی سرتر بود. لانس در نوار بالایی سینه ضعف داشت و اگر مسئله تزریق را لحاظ نکنیم چون در مستر المپیا خطا محسوب نمی‌شود، دیدگاه من به عنوان نایب رئیس کمیته داوران فدراسیون جهانی این است که با اختلاف 30 درصدی هادی در روز مقدماتی به مقام قهرمانی می‌رسید.»

* بالانس عضلانی هادی بهتر بود

- «در روز فینال لانس بهتر از روز مقدماتی روی استیج حضور پیدا کرد ولی نتوانست اختلافی که با هادی داشت را پوشش دهد. از لحاظ ذهنی تکمیل‌تر و قوی‌تر آمده بود، اما هادی از این نظر هیچ مشکلی نداشت و خیلی با اراده بود. در فیگور گیری خوب بود و تنها ایرادی که می‌شد از بدن او بگیریم آن هم نه ایرادی که او را نایب قهرمان کند، فقط این است که او در سال‌های آینده باید ساق پای خود را هم به سایر عضلات بدنش برساند. در غیر این صورت از نظر سیستماتیک، سایز، چگالی و بالانس عضله، هادی قابل مقایسه با دو نفر قبل خودش نبود.»

* هادی قطعا نفر اول بود

- «با همه این صحبت‌ها نمی‌شود داوری را زیر سال ببرم چون رای کلی بود و هادی هم یک ورزشکار حرفه‌ای است، در چنین مسائلی او باید تحملش را بالاتر ببرد. بنده کنار سرداور این مسابقات که آقای استیو بودند، در مسابقات مستر المپیا 2018 سن مارینو قضاوت کردم.

ایشان سر داور بسیار حرفه‌ای است و من تعجب کردم که نتیجه اینطور تغییر کرد. امکان آن هست که خطا در نظرات کلی آمده باشد و همه داوران این نظر را نداشته‌اند، اما نتایج آرا جمع امتیازات 11 داور است که نمی‌توان آن را زیر سوال برد. شخصا به عنوان یک داور حرفه‌ای می‌گویم که هادی اول بود.»

* امتیاز داوران برآیندی از کل فیگورها است

- «ما فیگورهای اجباری، راندهای روتین و مقایسه‌ای داریم که امتیازات همه آن‌ها لحاظ می‌شود. هر راند برگه امتیاز خاص خودش را دارد. برای فیگور اجباری ما یک راند مقدماتی داریم، یک راند نیمه نهایی و یک راند فینال داریم که در بحث مسابقات حرفه‌ای ما در هر دو روز عین این‌ها را اجرا کرده و امتیاز می‌دهیم. وقتی ورزشکاران فینالست انتخاب می‌شوند در بحث راند روتین هم داورها برگه می‌گیرند تا رای جدید دهند، تمام این رای‌ها در هر روز جمع می‌شود و در روز نهایی رای‌ها توسط ماشین اعلام می‌شود.»

* هادی اختلاف 20 - 30 درصدی با حریفان داشت

- «از لحاظ چیزی که ما دیدیدم هادی ایرادی نداشت اما اگر جنبه‌های مثبت این موضوع را ببینیم حریف او قوی بود و روز فینال هم بهتر از روز قبل نشان داد، اما از نظر فنی و فیگورهای اجباری و روتین نظریه خودم این است که هادی با اختلاف 20 - 30 درصدی قهرمان بود.»

* اتصال عضلات بالاتنه و پایین‌تنه هادی بهتر از حریف بود

- «شما اگر فرم پای هادی را ببینید بالانس بین پاها و بالا یعنی اتصال بالا تنه و پایین تنه کاملا حرفه‌ای بود و در یک مقیاس می‌گنجید. درباره لانس فورد از نظر من اتصال بالا و پایین خوب نبود. در نیم تنه پایین چیزی حدود 10 درصد افت داشت که در چشم من به عنوان داور حرفه‌ای قابل دیدن بود. در فیگور قفسه سینه از بغل و زیر بغل، از پشت بدن خوبی داشت، اما در مجموع از نظر فنی کامل نبود.»

* بحث سیاسی وجود نداشت

- «ما اصلا نباید وارد این بحث شویم و محیط کاملا ورزشی است. اگر می‌خواستند به هادی آسیب بزنند در ورودش به آمریکا او را اذیت می‌کردند و واقعا هادی می‌تواند سال بعد آنجا باشد و با دیدگاهی که من از او دارم، با شدت بیشتری تمرین می‌کند و قطعا می‌تواند سال بعد جبران کند.

او الان هم نفر دوم شد، چیزی که به تاریخ آسیا نمی‌گنجید که یک شخصی 3 - 4 مرتبه در مستر المپیا باشد و قهرمان هم شود. آن هم کسی که ایرانی است. هادی امتیاز بالایی دارد و سال بعد راحت با اختلاف خیلی بیشتر مستر المپیا و ساندو را به ایران برمی‌گرداند.»

* استعداد بدنی هادی فوق‌العاده است

- «هادی سال 2013 برای مسابقات برون مرزی در قزاقستان فیگور گرفت که من هم آنجا داور بودم. این پسر کلا استعداد خود را خوب شناخته است و در مسیر درستی گام بر می‌دارد. بدن او استعداد عجیبی دارد. در آلماتی قهرمان آسیا شد و بعد به جهانی رفتیم. او بدنی دارد که هر بار در مسابقات بود او را کنار می‌گذاشتیم و درباره اختلاف نفرات دوم و سوم بحث می‌کردیم. این اتفاقی که دیشب برای او افتاد انگیزه زیادی می‌شود تا اختلاف خود با حریفان را افزایش داده و بار دیگر قهرمان شود.»

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان