این مرورگر که عموما از آن به فایرفاکس نام برده میشود، پیش از ظهور گوگل کروم، محبوبترین مرورگر مورد استفاده کاربران بود. فایرفاکس اولینبار در 9 نوامبر 2004 بهوسیله بنیاد موزیلا منتشر شد و در اختیار کاربران کامپیوترها قرار گرفت.
به گزارش هشهری آنلاین، این مرورگر وب رایگان و متن- باز برگرفته از مجموعه نرمافزار اینترنت موزیلا است که از سوی بنیاد موزیلا و شرکت موزیلا توسعه مییابد و پشتیبانی میشود. فایرفاکس از موتور چیدمان گکو برای ارائه صفحات وب استفاده میکند که استانداردهای وب را پیادهسازی میکند.
فایرفاکس بهطور رسمی برای ویندوز 7 یا جدیدتر، مکاواس و لینوکس و همچنین برای اندروید و آیاواس هم در دسترس است. فایرفاکس مرتباً درحال بهروزرسانی بوده و در هر بهروزرسانی، توسعهدهندگان آن سعی میکنند مشکلات گزارش شده را برطرف کنند.
این مرورگر در ابتدا بیشتر بین کاربران لینوکس محبوبیت داشت، اما بهتدریج با پدیدار شدن مشکلات امنیتی در اینترنت اکسپلورر بهعنوان پراستفادهترین مرورگر وب، کاربران سیستمهای عامل دیگر از قبیل ویندوز و مکینتاش هم استفاده از این مرورگر وب را آغاز کردند تا جایی که بدون نصب پیشفرض روی ویندوز یا مکینتاش، طی چند سال پراستفادهترین مرورگر وب جهان بود.
فایرفاکس محبوبیت خود را مدیون داشتن سطح بالایی از قابلیتهای سفارشیسازی و افزونههایش است. نام این مرورگر وب برخلاف واژه «فاکس» بهمعنای روباه و لوگوی آنکه شبیه یک روباه سرخ است، بنا بهگفته مقامات موزیلا در حقیقت یک پاندای سرخ است.
همچنین در ابتدا، لوگوی این مرورگر شبیه یک ققنوس بود. این در حالی است که بعضی از کاربران با این مرورگر مشکل دارند.
بهعنوان نمونه، بعضی کاربران خواستار اضافه شدن افزونههای پرتقاضا به فایرفاکس هستند و این درحالی است که توسعهدهندگان فایرفاکس این کار را مغایر با هدف خود، یعنی یک مرورگر وب سبک میدانند.
البته بیشتر این افزونهها و قابلیتهای بسیار دیگر مستقیماً قابل دانلود و نصب روی فایرفاکس هستند.
یکی از مشکلات دیگری هم که به فایرفاکس نسبت داده میشود مشکلاتی است که به وسیله پلاگین ادوبی فلش ایجاد میشود که برای لینوکس ارائه شده که البته این مشکل ارتباطی بهخود فایرفاکس ندارد.
برای اطلاع کاربران تخصصیتر، این مرورگر بهوسیله برنامههایی چون سی پلاس پلاس، جاوا اسکریپت، راست، سی و اچ تیام ال نوشته شده است.
این مرورگر هنوز جذابیتهای خود را دارد و بخشی از کاربران از آن استفاده میکنند.
اسکرین شاتگیری از صفحه وب و اشتراکگذاری آن در نسخه (Quantum 57.0) به بالا، سرعت 2برابری نسبت به نسخههای پیشین، 30درصد مصرف کمتر رم نسبت به مرورگر گوگل کروم، امکان کشیدن و رها کردن متن به جعبه جستوجو، ویژگی وبگردی بهصورت ناشناس و از بین بردن همه اطلاعات مرورگر بعد از بسته شدن پنجره مرورگر بخشی از ویژگیهای فایرفاکس به شمار میآید.