ماهان شبکه ایرانیان

بررسی عملکرد تسلیحات مدرن غربی و شرقی در جنگ اوکراین (۷)؛

نگاهی به عملکرد هویتزر "سزار" در جنگ اوکراین/ با قیصر فرانسوی و دوربردترین هویتزر ارتش اوکراین آشنا شوید +تصاویر

در ماه می ۲۰۲۲ میلادی چند ماه پس از آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین، دولت فرانسه ۳۶ عراده هویتزر سزار را برای تقویت توپخانه ارتش اوکراین ارسال کرد

سرویس دفاع و امنیت مشرق _ حمله ارتش روسیه به اوکراین در فوریه 2022 میلادی و ارسال حجم انبوهی از تجهیزات مدرن غربی توسط کشورهای عضو ناتو برای کی‌یف، موجب شد تا نخستین بار پس از فروپاشی شوروی، جهان نظاره گر تقابل برترین تسلیحات ساخته شده توسط شرق و غرب در یک میدان نبرد با شرایط برابر باشد؛ علی رغم برتری فاحش تجهیزاتی روسیه در ابتدای جنگ، با گذشت زمان کشورهای غربی به رهبری ناتو دست به تجهیز ارتش اوکراین با تسلیحات مدرن خود کردند تا امروز تقریبا دو کشور در شرایطی نسبتا برابر به نبرد با یکدیگر در جنوب و شرق اوکراین بپردازند.

در سلسله گزارشات زیر قصد داریم به معرفی مهمترین تجهیزات به کار رفته توسط روسیه و اوکراین در جنگ اخیر و جزئیات عملکرد آنها بپردازیم.

با قیصر فرانسوی و دوربردترین هویتزر ارتش اوکراین آشنا شوید

هویتزر 155 میلیمتری خودکششی سزار (Caesar) در دهه 90 و به درخواست ارتش فرانسه برای جایگزینی هویتزرهای قدیمی GCT 155 طراحی شده و در دست تولید قرار گرفت؛ فرانسوی ها به دنبال هویتزری سبکتر بودند که به جای شاسی شنی دار روی کامیون چرخدار نصب شده باشد تا تحرک و حمل و نقل آنها سریعتر باشد.

این سیستم فرانسوی دارای یک توپ 155 میلیمتری مدل FH77 سوئدی است که با مهمات عادی بردی حدود 30 کیلومتر و با مهمات دارای خرج راکتی بردی بیش از 50 کیلومتر دارند؛ همچنین این هویتزر توانایی شلیک بین 4 تا 6 گلوله در دقیقه و جا به جایی سریع برای فرار از آتش متقابل دشمن را دارد.

نگاهی به عملکرد هویتزر "سزار" در جنگ اوکراین/ با قیصر فرانسوی و دوربردترین هویتزر ارتش اوکراین آشنا شوید +تصاویر


در ماه می 2022 میلادی چند ماه پس از آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین، دولت فرانسه 36 عراده هویتزر سزار را برای تقویت توپخانه ارتش اوکراین ارسال کرد؛ چندی پس از آن دولت دانمارک نیز 19 عراده از این هویتزر را که قبلا از فرانسه خریداری کرده بود به کی‌یف اهدا کرد تا مجموعا 55 عراده هویتزر سزار برای ارتش اوکراین ارسال شده باشد.

این هویتزرها نقش مهمی در آتش پشتیبانی توپخانه اوکراین در نبردهای تابستان 2022 داشتند؛ آنها بخشی از بار وظیفه جلوگیری از پیشروی بیشتر ارتش روسیه در جبهه شرقی و آزادسازی جزیره مار در دریای سیاه را بر عهده داشتند.

نگاهی به عملکرد هویتزر "سزار" در جنگ اوکراین/ با قیصر فرانسوی و دوربردترین هویتزر ارتش اوکراین آشنا شوید +تصاویر


با توجه به نصب روی کامیون و تحرک بالا، آنها از آتش متقابل توپخانه روسیه در امان بودند و برد بیش از 50 کیلومتری مهمات نیز کمک می‌کرد تا به عمق قابل توجهی از مناطق تحت کنترل روسیه دسترسی داشته باشند اما از پاییز سال 2022 هویتزرهای سزار با یک تهدید قابل توجه در زرادخانه ارتش وسیه مواجه شدند که موجب شد اولین تلفات ثبت شده برای آنها رقم بخورد.

سزار و معضلی به نام مهمات پرسه زن لنست

پاییز سال 2022 میلادی ارتش اوکراین در چند عملیات بزرگ بخش زیادی از مناطق استان های خارکیف و خرسون را تصرف کردند؛ پس از آن ارتش روسیه دست به تغییر تاکتیک و استفاده گسترده از برخی تسلیحات خود کرد.

یکی از مهمترین تسلیحات به کار رفته که تا امروز خسارات زیادی بر تجهیزات ارتش اوکراین وارد کرده است مهمات پرسه زن سری لنست هستند؛ لنست نخستین شکارچی هویتزر فرانسوی سزار نیز لقب گرفت.


در نوامبر 2022 یک عراده از این هویتزر توسط مهمات لنست3 هدف قرار گرفته و دچار آسیب شد؛ در نبردهای ماه های اخیر نیز دست کم 5 عراده سزار ارتش اوکراین منهدم شده یا دچار آسیب جدی شدند که 4 مورد مربوط به مهمات پرسه زن لنست و 1 مورد مربوط به آتش ضد آتشبار توپخانه ارتش روسیه بود.


به دلیل فشار زیادی که توپخانه ارتش روسیه بر خطوط دفاعی اوکراین وارد کرده بود اوکراینی ها ناچار بودند هویتزرهای سزار و دیگر تجهیزات غربی تحت کاربری خود را به مناطق نزدیک تر به خط مقدم بیاورند که این موضوع به قیمت شناسایی شدن آنها توسط پهپادهای روسی و هدف قرار گرفتن توسط مهمات پرسه زن انتحاری لنست تمام شد.

علی رغم خسارات فوق، ارتش اوکراین از کیفیت هویتزرهای سزار تحت خدمت خود کاملا راضی بوده و در حال مذاکره با طرف فرانسوی برای دریافت تعداد بیشتری از این هویتزرها است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان