تیم فوتبال کره جنوبی پس از سال 1960 که موفق به کسب عنوان قهرمانی جام ملت های آسیا شد دیگر نتوانست این عنوان را تکرار کند و خیلیها آن را نفرینی برای فوتبال این کشور می دانند.
به گزارش مهر، تیم ملی فوتبال کره جنوبی در سال 1956 موفق شد برای نخستین بار عنوان قهرمانی جام ملتهای آسیا را کسب کند. کرهای ها در این مسابقات که به میزبانی هنگ کنگ برگزار شد موفق شدند در دیدار نهایی برابر رژیم صهیونیستی به برتری برسند و تیم میزبان هم عنوان سومی را از آن خود کرد.
کره جنوبی در دوره بعدی این مسابقات و در سال 1960 توانست میزبانی این رقابتها را از آن خود کند. آنها با ساخت ورزشگاه «هیوچانگ» خود را برای میزبانی از این رقابتها و کسب دومین عنوان قهرمانی آماده کردند و این امر محقق شد. این تیم توانست در این دوره از رقابتها عنوان قهرمانی را تکرار کند اما پس از آن هرگز طعم قهرمانی آسیا را نچشید.
این تیم با وجودی که 11 بار توانسته است به جام جهانی راه پیدا کند و از سال 1986 هم به طور متوالی در این رقابتها حاضر بوده است و حتی به نیمه نهایی جام جهانی صعود کرد اما دیگر نتوانست جام ملتهای آسیا را فتح کند. سال 1960 که مصادف با آخرین قهرمانی این تیم در آسیا بود آبستن حوادث گوناگونی بود. یکی از خبرسازترین این رویدادها مدالهای طلایی بود که به تیم قهرمان اهدا شد. بازیکنان کره جنوبی در آن روز مدالهای خود را گرفتند و به برگزاری جشن قهرمانی مشغول شدند و 54 سال بعد خبر عجیبی از این مسابقات مخابره شد.
در سال 2014 فدراسیون فوتبال کره جنوبی سکوت خود را شکست و اعلام کرد که مدالهای طلایی که در سال 1960 اهدا شد تقلبی بودند و صرفاً یک روکش بی کیفیت از طلا بر روی یک فلز بی ارزش بود. این مساله موجب یاس و ناامیدی بسیاری از هواداران فوتبال در کره جنوبی شد.
فدراسیون فوتبال کره جنوبی سپس به دنبال جبران این رویداد برآمد و مدالهای جدیدی ساخت و تلاش کرد بازیکنانی که در آن سال در تیم ملی این کشور حضور داشتند را پیدا کند و مدالهای جدید را به آنها اهدا کند. اما چالش آنها این بود که اسامی و اسناد مربوط به آن دوره را در اختیار نداشتند. پس 23 مدال طلا ساختند و به جست و جوی بازیکنان و یا بازماندگان آنها پرداختند و بعدها متوجه شدند که در آن مسابقات فقط 18 بازیکن شرکت کرده بودند. بسیاری از بازیکنان دیگر در قید حیات نبودند.
این فدراسیون پیش از مسابقات جام ملتهای 2015 آسیا مدالهای 6 نفر را به بازیکنان و یا خانواده آنها تحویل داد. کره جنوبی در دیدار نهایی این دوره از مسابقات با نتیجه 2 بر یک از استرالیا شکست خورد. پیش از جام ملتهای 2019 هم جایزه 4 بازیکن دیگر را اهدا کردند. در این دوره هم کره جنوبی به عنوان سومی دست پیدا کرد. اما 10 مدال هنوز صاحب خود را پیدا نکرده است و جست و جو ها برای یافتن این بازیکنان و یا خانواده آنها ادامه دارد.
اما با این حال بسیاری از مردم کره جنوبی معتقدند ناکامیهای پیاپی این کشور در جام ملتهای آسیا حاصل نفرینی است که از این طلاهای جعلی گریبان فوتبال این کشور در مسابقات آسیایی را گرفته است. وقتی کرهای ها در سال 2015 به فینال جام ملتهای آسیا صعود کردند بسیاری بر این باور بودند که شاید نفرین طلاهای جعلی به پایان رسیده است. اما کسانی هم معتقدند تا روزی که همه مدالها به بازیکنان و یا بازماندههای نسل 1960 نرسد این نفرین به قوت خود باقی خواهد بود و کره طعم قهرمانی را نخواهد چشید.
مسابقات جام ملتهای 2023 آسیا از 22 دی با حضور 24 کشور به میزبانی قطر برگزار خواهد شد و تیم فوتبال کره جنوبی در گروه E با تیمهای مالزی، اردن و بحرین همگروه است.