در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید
************
تجاوز نظامی امریکا و انگلیس و متحدانشان به یمن با استقبال و تحسین رسانه اقتصادی اصلاحطلب «دنیای اقتصاد» مواجه شد، آن هم چندی پس از اجلاسیه این رسانه با چهرههای اصلی اصلاحطلب! گویی گردهم آمدن اصلاحطلبان و شیرینی خوردن با هم، اثرات تخریبی خودش را درباره ایران و دوستان ایران به خوبی نشان میدهد!
این روزنامه لیبرال مسلک گرچه در نسخه چاپی این خبر را تکذیب کرده اما در خبری که وبسایت خود منتشر کرده است با تیتر پیچه شدن نسخه یمن به استقبال آمریکاییها رفته است!
این استقبال رسانه اصلاحطلب از تجاوز نظامی به یمن با اعتراضات تندی در فضای مجازی مواجه شد. یک کانال تلگرامی با انتشار تصویری از این تیتر در سایت مذکور، نوشت: «ارگان خبری سازمانِ آموزش و پرورشِ دلالان ایران و نهاد روابط عمومی لیبرترینهای ایرانی، موسوم به “دنیای اقتصاد” است. نفرتانگیزهای ستون پنج در ایران و سخنگویان متجاوزان ناتو در تهران».
کانال تلگرامی دیگری هم با کپشن «خوشحالی غلام سیاهان امریکا در ایران از حمله اربابشان به یمن» نسبت به تیتر عجیب دنیای اقتصاد واکنش نشان داد.
در شبکه ایکس (توییتر) هم کاربرانی به تندی به دنیای اقتصاد اعتراض کردند. از جمله یک کاربر توییتر نوشت: «دنیای اقتصاد با خوشحالی تیتر زده امریکا نسخه یمن رو پیچید! البته که تعجبی نداره. تفکر حاکم بر دنیای اقتصاد همونیه که وقتی قدرت دستش بود، کشتی حامل کمکهای دارویی و غذایی رو که به سمت یمن میرفت بعد از تماس جان کری برگردوند!» کاربر دیگری هم نوشت: «دنیای اقتصاد همین است. دنیایی بدون آرمان و شرف. واداده در برابر غرب و دشمن مقاومت. خدا را شکر در جنگ غزه، دنیای اقتصادیها، بر سر کار نبودند.»
چندی پیش دنیای اقتصاد مراسمی مجلل در یکی از هتلهای تهران به مناسبت سالگرد تأسیس خود برگزار کرد که چهرههای مطرح اصلاحطلب و دولتمردان روحانی از جمله ظریف و همتی و جهانگیری و محمد شریعتمداری در آن حضور داشتند و سخنرانی کردند.
طبعاً اگر دنیای اقتصاد فقط یک رسانه بود و پیچیدگیهای تعاملات اقتصادی تعیینکننده نبود، این همه چهرههای مطرح بر سر آن میزهای پذیرایی حضور نداشتند. وقتی اقتصاد قرار است تعیین کننده همه چیز باشد، هم مهمانان مراسم عالی رتبه میشوند، هم نابودی یمن و تجاوز نظامی امریکاییها مورد استقبال قرار میگیرد.
بازگشت نوبخت با تاکتیک اعتدالی
اصلاحطلبان و اعتدالیها از لیست انتخاباتی خود با نام «یاران هاشمی» در انتخابات مجلس و خبرگان رونمایی کردند، این لیست سیاسی قرار است دربرگیرنده احزاب، گروهها و اشخاصی باشد که در انتخابات آتی مشارکت خواهند داشت.
گفته شده است که در این لیست انتخاباتی افرادی قرار میگیرند که با تفکرات هاشمی یا همان حزب کارگزاران سازندگی نزدیکی داشته باشند، این لیست آلترناتیو اصلاحطلبان میانهرو در برابر اصلاحطلبان رادیکال خواهد بود، مقدمه این اتفاق نیز برپایی همایشی به مناسبت هفتمین سال درگذشت هاشمی رفسنجانی بوده است.
روزنامه هممیهن که این روزها به مرور سیاسی و انتخاباتی شده با تیتر حاشیه نشینی ریشهدارها به ترغیب میانهروها برای ائتلاف سیاسی رفته و نوشته است:
هنوز نه بزرگان و نه بدنه اجتماعی کامل از صندوق رای و امکان مشارکت دست نشسته بودند و کنار ننشسته بودند. مهمترین نماد تداوم رویکرد کنشگرانه، خود هاشمیرفسنجانی بود که در اردیبهشتماه 1392 تردیدها را کنار گذاشت و برای چهارمین و آخرین بار در عمر خود نامزد انتخابات ریاستجمهوری شد. اگر دو بار نخست، او به یک پیروزی تقریباً قطعی رسید و اگر بار سوم (1384) با شکستی تلخ و تاریخی روبهرو شد؛ در بار چهارم، شگفتآورترین رخداد ممکن رخ داد: استوانه نظام و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و یکی از نزدیکترین یاران امام ردصلاحیت شد. ردصلاحیت هم، اما هاشمی را به حاشیه نراند!
روزنامه آرمان امروز نیز از لیست اعتدالیون با سرلیستی نوبخت پرده برداشته و مینویسد:
نوبخت هم اکنون بهعنوان دبیرکل حزب اعتدال و توسعه محسوب میشود که طبق گمانهزنیها میتواند در رقابتهای انتخاباتی نقش مهمی داشته باشد. از او بهعنوان سرلیست ائتلافی احتمالی پایتخت نام میبرند که قرار است بهعنوان یکی از چهرههای شناخته شده هم بر افزایش مشارکت تاثیر داشته باشد و هم رقیب پرقدرتی برای جناح تندروی اصولگراها محسوب شود. نوبخت یکی از چهرههایی است که تجربه 4 دوره نماینده شهروندان رشت در مجلس شورای اسلامی را در کارنامه خود دارد و حالا بعد از بیست سال دوری مجدد قصد حضور در پارلمان را دارد تا بتواند بهعنوان نفر اول اعتدالیها روند فعالیت خود را ادامه دهد. او این بار در حوزه تهران قرار است وارد بهارستان شود. در ادامه این گزارش به برخی از واکنشهای انتخاباتی او در ماههای اخیر خواهیم پرداخت.
میانهروها اعتقاد دارند که این لیست نه تنها زمینه کار فراکسیونی در مجلس است بلکه میتواند پایه حضور اصلاحطلبان در انتخابات سال 1404 نیز باشد.
محسن هاشمی معتقد است شرایط برای تشکیل و موفقیت ائتلاف میانهروها به شدت سخت شده و با این حال هنوز ممکن است با الگوگیری از مدل سیاستورزی مرحوم هاشمیرفسنجانی، به میدان آمد و این ائتلاف را به پیروزی رساند.