امریکا 4 شهرک نشین اسرائیلی را به دلیل خشونت علیه فلسطینی ها تحریم کرد.
به گزارش عصرایران، دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه چهار اسرائیلی را به دخالت در اعمال خشونت آمیز شهرک نشینان در کرانه باختری متهم کرد و آنها را تحت تحریم قرار داد.
رویترز نوشت این تحریم نشان دهنده افزایش نارضایتی واشنگتن از سیاست های بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل است.
سازمان ملل متحد، امریکا و اروپا، شهرک های اسرائیل در دو منطقه کرانه باختری و قدس شرقی را غیرقانونی و ساخته شده در مناطق اشغالی می دانند زیرا آنها این دو منطقه را به علاوه غزه، مناطق در اشغال اسرائیل اعلام کرده اند. سازمان ملل، امریکا و اروپا خواهان برچیده شدن شهرک های اسرائیل در کرانه باختری و بخش شرقی شهر قدس (اورشلیم) هستند.
هم اکنون در کرانه باختری ، 3 میلیون فلسطینی و نیم میلیون شهرک نشین ساکن هستند. کرانه باختری در اشغال نظامی اسرائیل است اما امور غیرنظامی آن را دولت فلسطین به رهبری محمود عباس اداره می کند.
فرمان تحریم 4 شهرک نشین اسرائیل
جو بایدن، رئیس ایالات متحده امریکا روز پنجشنبه فرمان اجرایی با هدف مجازات (تحریم) شهرک نشینان یهودی در کرانه باختری اشغالی صادر کرد.
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید در بیانیهای گفت دستور بایدن سیستمی را برای مجازات / تحریم مالی و محدودیت صدور ویزا برای افرادی ایجاد میکند که مشخص شود به فلسطینیها حمله کرده یا آنها را با رعب و وحشت روبه رو کردهاند یا بر اموال و دارایی های فلسطینی ها سیطره پیدا کرده اند.
وی افزود: "هدف از اقدامات، افزایش صلح و امنیت برای اسرائیلی ها و فلسطینی ها به صورت جداگانه است".
تحریمهای وزارت امور خارجه امریکا، داراییهای چهار مرد شهرک نشین اسرائیلی را در امریکا توقیف وآمریکاییها را از معامله با آنها منع میکند.
در ماه دسامبر گذشته (دو ماه قبل)، ایالات متحده امریکا ممنوعیت صدور ویزای ورود به افراد درگیر در خشونت در کرانه باختری تحت اشغال اسرائیل را آغاز کرد.
4 شهرک نشین اسرائیلی کیستند؟
در بیانیه وزارت امور خارجه امریکا درباره این 4 شهرک نشین اسرائیلی آمده است "دیوید خای خاسدایی" خرابکاری و آشوب را در شهر فلسطینی حواره آغاز و رهبری کرد که شامل آتش زدن خودروها و ساختمان ها و خسارت به اموال افراد و منجر به کشته شدن یک غیرنظامی فلسطینی بود.
نفر دوم تحت تحریم ، "اینان تانگیل" نام دارد که به گفته وزارت خارجه امریکا، به سمت کشاورزان فلسطینی و فعالان اسرائیلی حمله کرد و با سنگ و باتوم به آنها ضربه زد در نتیجه جراحاتی وارد کرد که نیاز به مراقبت های پزشکی داشت.
درباره نفر سوم هم اینگونه توضیح داده شده است: " شالوم زیخرمان" بر اساس شواهد تصویری، به فعالان اسرائیلی و خودروهای آنها در کرانه باختری حمله کرد. مانع از عبور آنها در خیابان شد و سعی کرد شیشه خودروهای عبوری حامل فعالان را بشکند؛ حداقل دو فعال را محاصره و هر دو را زخمی کرد.
" یینون لیویی" گروهی از شهرک نشینان را رهبری می کرد که به غیرنظامیان فلسطینی و بادیه نشین حمله کردند، مزارع آنها را سوزاندند و اموال آنها را ویران کردند.
یکی از شهرک های یهودی نشین اسرائیل ساخته شده در خاک فلسطین - کرانه باختری
منظور از فعالان اسرائیلی، فعالان اسرائیلی صلح طلب و مخالف شهرک نشینی است.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا هم در بیانیهای جداگانه ای گفت: "اسرائیل باید اقدامات بیشتری را برای توقف خشونت علیه غیرنظامیان در کرانه باختری انجام دهد و مسئولین آن را بازخواست کند."
وی افزود: ایالات متحده امریکا به اقدامات برای پیشبرد اهداف سیاست خارجی خود از جمله موفقیت راه حل دو کشور ادامه خواهد داد و به امنیت و کرامت اسرائیلی ها و فلسطینی ها متعهد خواهد بود.
قبلا بایدن و دیگر مقامات ارشد آمریکایی بارها هشدار داده بودند اسرائیل باید برای توقف خشونت شهرک نشینان اسرائیلی علیه فلسطینی ها در کرانه باختری اقدام کند.
یک مقام ارشد امریکایی هم گفت بایدن این موضوع را مستقیم با نتانیاهو در میان گذاشته بود. رئیس جمهور آمریکا به دنبال ایجاد راهی برای اجرایی شدن راه حل دو کشوری برای اسرائیل و فلسطینی ها پس از پایان درگیری غزه است.
"متیو میلر" سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت مقامات آمریکایی موارد مستند خشونت شهرک نشینان را به همتایان اسرائیلی خود ارائه کرده اند و اسرائیل در برخی موارد اقدام کرده است.
شهرک نشینان اسرائیلی در کرانه باختری
سخنگو در کنفرانس مطبوعاتی گفت سطح خشونت شهرک نشینان در کرانه باختری طی نزدیک به دو ماه اخیر یعنی از زمان دخالت مقامات امریکایی کاهش یافته است.
وی افزود اسرائیل سه نفر از چهار مردی که تحریم شده اند را محاکمه کرده است.
سخنگو افزود تحریم روز پنجشنبه ، شهروندان خارجی را هدف قرار می دهد. او در عین حال گفت که بعید نیست اقدامات بیشتر امریکا علیه شمار بیشتری از شهرک نشینان یهودی اسرائیلی که شهروندی امریکا صورت بگیرد.
او ادامه داد: شما نباید به این نتیجه برسید که ما متوقف شده ایم.
رویترز نوشت: نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل که رهبری ائتلافی از احزاب ملیگرا و مذهبی را بر عهده دارد و متعلق به جناح راست است در برابر درخواستهای واشنگتن برای تهیه طرحی در مورد غزه پس از پایان جنگ و اعلام توافق صلح که در آن یک کشور اسرائیلی در کنار یک کشور فلسطینی در کنار هم باشند، مقاومت میکند.
واکنش نتانیاهو
روز پنجشنبه، دفتر نتانیاهو به اقدامات آمریکا پاسخ داد و گفت که این اقدامات ضروری نیست.
دفتر نخست وزیری اسرائیل اکثریت قریب به اتفاق شهرک نشینان اسرائیلی در کرانه باختری را "قانون مدار" توصیف کرد و گفت که با کسانی که از قانون تبعیت نمی کنند برخورد می کند.
رویترز نوشت: این نشان دهنده نگرانی نخست وزیری اسرائیل از تشدید تحریم های امریکا علیه شهرک نشینان متهم به حمله به فلسطینی هاست.
در بیانیه دفتر نخست وزیر بنیامین نتانیاهو با اشاره به تحریم جدید دولت امریکا علیه شهرک نشینان آمده است: "اسرائیل علیه همه قانون شکنان در همه جا اقدام می کند. بنابراین نیازی به اقدامات بیشتر در این زمینه نیست".
با این حال وزیر تندرو مذهبی کابینه اسرائیل یعنی "بتسلئیل اسموتریچ" وزیر دارایی در بیانیه ای اعتراض خود را به فرمان تحریم بایدن اعلام کرد.
اسموتریچ گفت: "خشونت شهرک نشینان یک دروغ یهودی ستیزانه است که توسط دشمنان اسرائیل با هدف تحریف و آسیب رساندن به اولین شهرک نشینان و شهرک سازی و در نتیجه بی اعتبار کردن کل کشور اسرائیل منتشر شده است."
اسموتریچ رئیس حزب "صهیونیسم دینی" به جناح راست افراطی تعلق دارد و از شهرک سازی اسرائیل در سرزمین های فلسطینی تحت اشغال یعنی کرانه باختری و قدس شرقی حمایت می کند.
او قبل از این با حمله به انتقادات جو بایدن از شهرک نشینان و رفتارهای دولت اسرائیل گفته بود اسرائیل ستاره ای در پرچم امریکا نیست.