25 میلیون دلار جذب سرمایه فقط با 3 عرضه اولیه! شاید در نگاه اول این رقم عجیب بهنظر برسد، اما سولانا زمانی که در سال 2017 متولد شد، طوفانهای بسیاری بهپا کرد. علاوهبر این، در سال 2021 سولانا حدودا 314 میلیون دلار از شرکتهای سرمایه گذار خطرپذیر، سرمایه جذب کرد. در پاییز 2020 نت میانی این پروژه پیادهسازی شد و در حال حاضر در فاز بتا است و همین امر باعث شده تا آینده این ارز نگران کننده شود. بسیاری پیشبینی میکنند که سولانا پس از ورود به فاز آلفا قرار است مجددا بدرخشد و برخی دیگر میگویند سرمایه خود را از اکوسیستم سولانا بیرون بکشید!
برای خاتمه دادن به این حواشی دریافت دقیقترین پیشبینی از سولانا، فقط کافی است 5 دقیقه از وقت خود را به خواندن این مقاله اختصاص دهید.
1. آپتوس؛ ارزی که برای کشتن اتریوم کیلر آمده است!
اولین عامل تاثیرگذار روی آینده سولانا، ارز آپتوس است. سولانا با لقب اتریوم کیلر شناخته میشود، یعنی ارزی که برای کشتن اتریوم آمده بود. حال آپتوس توانسته لقب سولانا کیلر را ازآن خود کند و تبدیل به یک تهدید جدی برای سولانا شود. در اوایل ماه سپتامبر 2023، آپتوس توانست 300 میلیوندلار از شرکتهای سرمایهگذار خطرپذیر جذب سرمایه داشته باشد. علاوهبر پروژه آپتوس، سایه تیره یک قاتل دیگر به نام سویی روی اکوسیستم سولانا دیده میشود.
هردوی این ارزها با زبان برنامه نویسی Move و بر پایه Rust هستند و توسط شرکت اف تی ایکس پشتیبانی میشوند. باتوجهبه تاریخچه شرکت اف تی ایکس، احتمال میرود این پروژهها در اوایل روند کندی برای توسعه داشته باشد. این خبر خوب یعنی قیمت لحظه ای سولانا کمتر دچار نوسان خواهد شد و فعلا شرایط سولانا پایدار است.
2. فاندامنتالهای شبکه لایه اول سولانا چه اطلاعاتی به ما میدهند؟
برای بررسی آینده یک ارز مانند سولانا، باید فاندامنتالهای این شبکه را بررسی کنیم. مهمترین فاندامنتالهای شبکه سولانا فارغ از NFTها، کاربران و میزان سرمایه قفل شده است که در ادامه به بررسی این دو مورد میپردازیم.
کاربران شبکه در سولانا؛ 19.9 میلیون تراکنش فقط در 1 روز!
در روز 24 نوامبر سال 2023، تعداد تراکنشهای سولانا برابر با 19.9 میلیون بوده است. در رتبه دوم شبکه پالیگان با 3.1 میلیون تراکنش و در کمال تعجب اتریوم با 19.9 میلیون تراکنش در مقام سوم ایستاده است.
این آمار برتری نتورک سولانا نسبت به سایر نتورکهای لایه اول مطرح را مشخص میکند. برتری سولانا نسبت به سایر شبکهها همچنان ادامه دارد که ثابت میکند سولانا بههمینراحتیها زمین نمیخورد!
در کنار میزان تراکنشها، تعداد آدرسهای غیر فعال نیز معیار مناسبی برای سنجش محبوبیت یک ارز است. تا زمانی که تعداد مالکان این آدرسها بالاست و سولانا را نمیفروشند، قیمت سولانا صفر نخواهد شد.
مقایسه ارزش کل قفل شده سولانا با اتریوم و پالیگان
در بخش ارزشهای قفل شده، آمار کمی متفاوت است و سولانا رتبه اول را ندارد. شبکه اتریوم بهعنوان بزرگترین پلتفرم قراردادهای هوشمند، 23 میلیارد دلار دارایی قفل شده دارد. این عدد اختلاف بسیاری بین اتریوم و سایر رقبا ایجاد کرده است، بهصورتی که پالیگان با 1.1 میلیون دلار ارزش قفل شده در جایگاه دوم است.
بلاکچین لایه اول آوالانچ نیز با 809 میلیون دارایی قفل شده در مقام سوم بوده و در نهایت سولانا با 283 میلیون در جایگاه چهارم ایستاده است. البته که میزان ارزش قفل شده سولانا بالاتر بود، اما با سقوط شرکت اف تی ایکس، ترس بر بازار حاکم شد و نتیجه آن کاهش دارایی سولانا بود. البته این موضوع هم نتوانست سولانا را صفر کند یا سبب مرگ این ارز دیجیتال شود.
3. تاریک شدن آینده سولانا با سقوط FTX؛ ریزش بسیاری از توکنها و کوینها
زمانی که شکست اف تی ایکس و آلامدا ریسرچ، قیمت کلیه کوین و توکنهایی که این دو شرکت روی آنها سرمایه گذاری کرده بودند، ریزش شدیدی را تجربه کردند. مهمترین ارز داخل این لیست نیز سولانا بود که پس از این اتفاق اکوسیستم دچار بحران شدیدی شد. در همین حین قرار بود 1 میلیاد دلار از کوینهای سولانا آزادسازی شود که نتیجه این اتفاق برابر بود با فشار فروش بیشتر! البته بنیاد سولانا این آزادسازی را به تعویق انداخت.
ناگفته نماند همکاری سولانا با گوگل کلود نیز کنسل شد و آپتوس این فرصت را غنیمت شمرد. این اعلام همکاری در زمانی رخ داد که سولانا وضعیت خوبی نداشت و بهنوعی باعث ترس کاربران از سقوط سولانا شد. البته که سولانا منتظر شکست خود نیست و بههمینخاطر اخباری از ارائه نسخه نئون خود منتشر کرد که بسیار امیدوار کننده بودند.
آینده احتمالی سولانا؛ از احتمال مرگ تا اثر رقبای قدرتمند روی sol
برای پیشبینی آینده احتمالی سولانا، باید گفت روزنههای امیدی برای پیشرفت این ارز و افزایش قیمت دیده میشود. علاوهبر این، اکوسیستم سول هنوز هم از پروژههای قدرتمندی پشتیبانی میکند. اگر این پروژهها توسعه سازیهای گفته شده را پیادهسازی کنند، سولانا سود بسیار خوبی دریافت خواهد کرد. سولانا باید از بازار خرسی نجات یابد که لازمه آن کاهش قیمت ارز سولانا است. آینده دقیقتر سولانا فقط با گذر زمان مشخص میشود و باید دید که تی اف ایکس برای نجات از بدهیها چه خواهد کرد.