وبلاگ مشرق

روایت توکلی از گورستان خاتمی برای مردم/ "گران‌سازی بنزین" نسخه‌ای کشنده برای مشکلات اقتصادی

لیدر جریان اصلاحات با اعلام رسمی رأی ندادن خود در انتخابات؛ دشمنی ۱۴ ساله‌اش با نظام و مردم را علنی کرد.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

روایت توکلی از گورستان خاتمی برای مردم

روایت توکلی از گورستان خاتمی برای مردم/ "گران‌سازی بنزین" نسخه‌ای کشنده برای مشکلات اقتصادی

احمد توکلی، چهره شهیر اصولگرا و سخنگوی دولت شهید رجایی طی سخنانی در همایش سازمان دیده‌بان شفافیت و عدالت با بیان اینکه امروز ما در کشور مشکلات بسیار جدی داریم و خطرناک‌ترین آن یاس است؛ خاطرنشان کرد: با این حال حق نداریم مایوس شویم، نباید مأیوس شد و از کسانی که در این وانفسای کشور بدون چشمداشت، از خود هزینه می‌کنند و برای مبارزه با فساد تلاش دارند باید تشکر کرد. خدا انشاالله از آنها گران بخرد.

به گزارش جماران، او همچنین در اشاره به انتخابات و تز اصلاح طلبان برای تحریم آن گفته است: از جوانی پرسیدم گفت در انتخابات شرکت نمی‌کنم گفتم پدرت مریض شود، کجا می‌بری؟ گورستان یا بیمارستان میبری! بیمارستان بهتر است. بنابراین نباید رها کرد.[1]

*استدلال دکتر توکلی در لزوم حضور در انتخابات در هر شرایطی؛ همان بیت الغزلی است که چپهای تحریمی در تمام طول 5 سال گذشته اجازه نداده اند در گوش فریب خوردگان پژواک پیدا کند.

در اقتفای استدلال دکتر توکلی باید افزود که تکلیف شرکت در انتخابات در هیچ حالتی از شهروندان یک جامعه ساقط نمی شود و یک شهروند ولو حتی در حالتی که هیچ نامزدی هم در انتخابات ندارد اما باید رأی بدهد و "نامزد نزدیک" را انتخاب کند. نظیر رفتاری که اصلاح طلبان در انتخابات سال 92 انجام دادند و از شیخ حسن روحانی حمایت کردند. رفتاری صحیح که البته به دلیل در دستور کار قرار گرفتن تحریم انتخابات و "اعلام علنی خیانت" در 3 انتخابات اخیر از جانب آنان تکرار نشده است!

صحبت های توکلی در حالی است که محمد خاتمی، لیدر اصلاح طلبان اخیرا بصورت رسمی اعلام کرد که در انتخابات شرکت نکرده است.

***

دشمنی 14 ساله لیدر اصلاحات علنی شد

روایت توکلی از گورستان خاتمی برای مردم/ "گران‌سازی بنزین" نسخه‌ای کشنده برای مشکلات اقتصادی

محمد خاتمی، لیدر اصلاح طلبان به تازگی در سخنانی در جمع مشاوران خود پیرامون انتخابات گفته است: در یک نظام مردم سالار، انتخابات بسیار مهم است در صورتی که «حدّ نصاب ضابطه و معیارهائی که انتخابات را انتخابات می کند»، رعایت شود.

به گزارش جماران، او می افزاید: این بنده کوچک خدا همیشه بر انتخابات و اهمیت آن تاکید داشته است و دارد و راه خیر خواهانه اصلاح وضع نگران کننده کشور را «اثربخش کردن نهاد انتخابات» می داند. من آنچه را که برای بهبود وضع و در جهت منافع ملت و کشور و حتی حکومت به نظرم می آمده است، تاکنون گفته ام و پیشنهاد کرده ام، امّا متاسفانه به آن اعتنایی نشده است. این بار تصمیم گرفتم که اگر نمی توانم کاری برای مردم بکنم همراه و همنوا با خیل ناراضیانی باشم که در عمق وجودشان بر این باورند که اگر راه نجاتی باشد راه اصلاح امور است. آگاهانه و صادقانه رأی ندادم تا به هیچکس دروغ نگفته باشم. بدون اینکه با انتخابات معنا دار به عنوان منشأ تقویت قدرت و حاکمیت ملت و امنیت ملی و ترمیم اعتماد همگانی، مخالف باشم و بدون اینکه با رأی دادن مردم مخالفت کنم، رأی ندادن را در شرایط نامطلوب کنونی وجه دیگری از رأی دادن در وضعیت حتی نسبتاً مطلوب انتخابات می دانم؛ به این امید که با رأی ندادن در این شرایط اعتماد آسیب دیده مردم از حکومت و جریانهای سیاسی از جمله اصلاح طلبی(که دامنه اش گسترده تر از دائره اصلاح طلبان رسمی است) تا حدی ترمیم شود.[2]

*شرکت نکردن در انتخابات هیچ توجیهی ندارد و هنگامی که از سوی رجال و گروه های سیاسی رخ بدهد؛ مصداق اتمّ خیانت است و باید با نگاه تبیینی_امنیتی با آن روبه‌رو شد.

اظهارات آقای خاتمی در بالا هم واجد هیچ ارزش سیاسی نیست. بلکه یک فاکتور دو امضایی است که یک نسخه آن برای ستاد تحریم انتخابات در اردوگاه اصلاحات ارسال می شود تا بعنوان "بیعت خاتمی با خیانتکاران" در پرونده او مضبوط گردد.

و یک نسخه هم برای روز مبادا در نظر گرفته می شود تا اگر نظام اسلامی تصمیم به برخورد با "بانیان تحریم انتخابات" گرفت؛ امثال خاتمی اظهارات تأکیدآمیز خود بر انتخابات را روی میز بگذراند و بگویند: "رأی ندادیم ولی حامی انتخابات بودیم"!

در اینجا باید دقت شود که اظهارات خاتمی مبنی بر اینکه "مخالفم بدون اینکه با رأی دادن مردم مخالفت کنم"! یک حرف کاملا غلط و بی معنیست زیرا مردم به رجال سیاسی بعنوان الگوهای خود نگاه می کنند و هنگامی که یک رجل سیاسی می گوید من مخالفم و رأی هم نمی دهم؛ طبعا کسانی از مردم فریب می خورند و متبع رفتار غلط او می شوند. پس آقای خاتمی رسما و علنا با انتخابات مخالفت کرده و مرتکب خیانت به صندوق رأی و مردمسالاری شده است.

در قبال کار زشت خاتمی باید به این نکته بیشتر وقوف یافت که چرا رفتار فتنه گران سال 88 حاوی خطرات بزرگ بود و رهبر بصیر انقلاب چگونه متوجه دست چدنی فتنه گران در زیر دستکش چرمی شده بود. در واقع رهبری چیزی را در خشت خام می دیدید که دیگران در آینه هم نمی دیدند و آن ژست مردمسالاری و انتخاباتی چپهای تحریمی بود.

رفتار خاتمی در 14 سال پس از فتنه 88 و رأی ندادن او عملا نشان داد که اینان اساسا مخالف مردمسالاری و صندوق رأی هستند.

***

"گران‌سازی بنزین" نسخه‌ای کشنده برای مشکلات اقتصادی

روایت توکلی از گورستان خاتمی برای مردم/ "گران‌سازی بنزین" نسخه‌ای کشنده برای مشکلات اقتصادی

مسعود نیلی، از اقتصاددانان نزدیک به جریان اصلاحات در اظهاراتی در همایش نفت و نیرو گفته است:

"اگرچه پالایشگاه ستاره خلیج فارس بعنوان یک اتفاق خوب در کشور مطرح است اما با هدف -عدالت- اجتماعی با 10 دلار ضرر و با قیمت یارانه‌ای فرآورده را عرضه می‌کند و این رویه همان چیزی است که دولت را با کسری و مردم یا همان دریافت کنندگان انرژی یارانه‌ای را با تورم مواجه کرده است."[3]

*این اظهارات به معنای تشویق دولت به گران سازی بنزین است!

همان نسخه ای که سبب ساز فاجعه آبان 98 شد.

دقت شود که مسئله هرگز بر سر ثابت ماندن همیشگی قیمت سوخت نیست و مردم می دانند که قیمت سوخت نیز باید در یک پلکان منطقی افزایش قیمت داشته باشد. لکن کسانی که هیچ گزینه ای جز گران سازی بنزین در ایران ندارند و سوخت سوبسیدی را به سخره گرفته اند؛ عملا متوجه مقتضیات فضای ایران و مبحث مهم کشش تورمی نیستند. همانطور که از ریشه "گرانی بیقاعده" فعلی هم هیچ نمی دانند و متوجه نیستند که نسخه های رفع مشکل در اقتصاد؛ نسخه هایی با متن واحد نیستند و بلکه برای هر منطقه ای و هر اقتصادی و هر مشکلی باید یک راهکار و نسخه اختصاصی ایجاد کرد.

محافل آگاه تحلیلی معتقدند مبحث قیمت سوخت در شرایط فعلی هیچ جایی در سرفصل مشکلات اقتصادی ایران ندارد و باید کار را از نقاطی مثل "مطالبه از دولت برای نظارت بر بازار به منظور کاستن از گرانی بیقاعده" شروع کرد.

دقت شود که امثال آقای نیلی متوجه این مبحث بدیهی هم نیستند که تلاش یک حکومت برای بسط عدالت اجتماعی ولو به قیمت اعطای یارانه و پذیرش برخی هزینه ها؛ یک اقدام ممدوح است نه مذموم و مردم هم این را می دانند.

***

1_https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1625597

2_https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1625431

3_https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1456712

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان