تحقیقات جدید نشان می دهد آلاینده های سمی ناشی از مواد شیمیایی در هوای آلوده وجود دارند که همگی می توانند باعث حملات آسم در کودکان شوند.
به گزارش مهر به نقل از هلث دی نیوز، گروهی از محققان دانشگاه ایالتی واشنگتن گزارش میدهند که محل زندگی کودک- به عنوان مثال، نزدیک کارخانهها یا بزرگراهها- تأثیر زیادی بر میزان قرار گرفتن آنها در معرض این سموم دارد.
«سولماز امیری»، سرپرست این مطالعه و محقق کالج پزشکی دانشگاه واشنگتن، گفت: «این تنها یک آلاینده نیست که میتواند با پیامدهای آسم مرتبط باشد. این مطالعه انواع و ترکیبات سموم هوا را که ممکن است با علائم آسم مرتبط باشد، بررسی کرد.»
مطالعات قبلی در مورد این موضوع فقط بر روی چند عنصر سمی هوای آلوده متمرکز شده بودند، اما امیری گفت که تیم او از قدرت هوش مصنوعی برای بررسی طیف وسیعی از سمومی که توسط کودکان در محلههای مختلف تنفس میشود، استفاده کردند.
در مجموع، اثرات 109 آلاینده هوا بر کودکان مبتلا به آسم مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نمونهها توسط آژانس حفاظت از محیط زیست در محلههای اطراف 10 مدرسه ابتدایی جمع آوری شد.
دادههای این نمونهها با دادههای بهداشتی هر یک از مدارس در مورد علائم آسم مانند سرفه، خسخس سینه، مشکل در تنفس و نیاز به استفاده از دستگاه تنفسی مقایسه شد. دادهها در سالهای 2019 و 2020، قبل از شروع قرنطینههای دوران همهگیری کووید گرفته شده است.
سه آلاینده به ویژه برای تحریک علائم آسم در کودکان کلیدی به نظر میرسد: تری کلرواتان 1،1،1، 2- نیتروپروپان و 2، 4، 6 تری کلروفنل.
به عنوان مثال، تری کلرواتان 1،1،1 حلالی است که اکنون در صنعت استفاده میشود، اما قبلاً در پاک کننده ها و چسبهای خانگی یافت میشد. ماده شیمیایی دوم یک افزودنی به رنگها و سایر پرداختها است و سومی یک عامل ضد عفونی کننده و ضد کپک است که در دهه 1980 ممنوع شد اما ممکن است هنوز در محیط وجود داشته باشد.