ماهان شبکه ایرانیان

وبلاگ مشرق

زوال معنای تاجزاده پس از اصابت موشک‌های ایران به اسرائیل/ راه حل گرانی نزد دولت است یا مجلس؟!

آیت الله جوادی آملی با اشاره به امکانات کشور تأکید کرد: وجود اینقدر گرانی درست نیست.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

راه حل گرانی نزد دولت مبسوط‌الید است یا مجلس؟!

زوال معنای تاجزاده پس از اصابت موشک‌های ایران به اسرائیل/ راه حل گرانی نزد دولت است یا مجلس؟!

یکی از مسئولان محترم کشورمان اخیراً طی سخنانی در یک مراسم تودیع و معارفه گفته است: امروز دولت سیزدهم بسیاری از موانع را توانسته با توکل بر خدا و اقدام جهادی و راهبردهای پیامبرگونه مقام معظم رهبری از میان راه بردارد و روز به روز موفق تر شود.

به گزارش مشرق، او می افزاید: بخش قابل توجهی از مردم در سختی معیشت بوده و همه چشم‌ها به مجلس است(!) مردم در دور دوم انتخابات نیز بدون شک بیشتر و بهتر از دور اول شرکت خواهند کرد و نمایندگانشان را به مجلس می‌فرستند.[1]

*از مسئولان کشور انتظار است در تشریح جایگاه قوای کشور و نقش هریک از آنها در زندگی و زمانه و معیشت مردم توضیحات صحیح تری را ارائه کنند.

آیا این منطقی است که به مردم بگوییم دولت موانع را برداشته و روز به روز موفق تر است اما در ادامه با اذعان به اینکه بخش زیادی از مردم در مرارت معیشتی هستند بگوییم: "همه چشم ها به مجلس است"؟!

مجلس چه جایگاهی در اجرائیات کشور دارد و کدام اختیار را دارد که همه انتظارات معیشتی از نظر این مقام مسئول باید به سمت مجلس معطوف باشد؟

جای آن بود که این مقام محترم به مردم و مخاطبان خود می گفت که مجلس صرفا نقش ریل گذاری دارد و این دولت است که مسئول تمام اجرائیات و معیشت مردم است.

دولت در نظام اجرائیات ایران به حدی صاحب اختیار و بسط ید است که حتی می تواند مصوبات مجلس را نیز به نحو دلخواه خود اجرا کند و با وضع آیین نامه هایی بر اجرای قوانین؛ قانون را هم بر اساس آیین نامه خود اجرا کند.

نگاهی به تجربه قوانینی مثل واردات خودرو، قوانین مربوط به تسهیلات جوانی جمعیت، کالابرگ و... که به اذعان نمایندگان مجلس به خوبی اجرا نشدند؛ گواهیست بر همین مدعا!

بدیهیست که ایجاد انتظارات غلط در مردم نسبت به جایگاه هریک از نهادهای کلان کشور موجب انحراف مطالبات در اجتماع و اثرات سوء در حکمرانی خواهد شد.

در این میان البته باید اذعان کرد که برخی نمایندگان نیز همواره و در هر دوره ای بدون اطلاع از میزان اختیارات مجلس شعارهایی می دهند که البته پر واضح است این اقدام رفتار درستی نیست و ارائه وعده ها باید با میزان اختیارات متناسب باشد.

***

آیت‌الله جوادی آملی: وجود اینهمه گرانی درست نیست

زوال معنای تاجزاده پس از اصابت موشک‌های ایران به اسرائیل/ راه حل گرانی نزد دولت است یا مجلس؟!

آیت ا... جوادی آملی، از مراجع عظام تقلید در دیدار با حجت الاسلام و المسلمین سیدعلی‌اکبر اجاق نژاد، تولیت مسجد مقدس جمکران با بیان اینکه باید ارتباط خود را با امام زمان محکم کنیم، گفت: جامعه ای می تواند از جاهلیت نجات پیدا کند که ارتباطش با امام زمان محکم باشد.

به گزارش رسا، وی افزوده است: زیارت و دعا و اینها سرجایش محفوظ است و ثواب خاص خودشان را دارند. توسل به امام معصوم در همه حال [چه حاضر و چه غایب] اثر دارد، اما اگر یک کشوری بخواهد تدیّن پیدا کند که تدیّن او تمدن ساز باشد، این باید ببیند امامش چکار کرده است؟ رابطه داخلی چکار کرده؟ باید جهان را بشناسد، الآن که کل جهان یک دهکده است، با چه کسی بجنگند؟ با چه کسی نجنگد؟ چرا بجنگد؟ بیخود نجنگد! پس اگر کسی بخواهد تمدن درست کند، باید ببیند امام چه گفته است؟

آیت ا... جوادی آملی تصریح می کند: اداره اقتصاد کشور با سفارش حل نمی شود، بلکه اقتصاد و تولید را اگر کسی بخواهد اداره کند، این یک علم است، و لذا باید در کشورداری اول تدین و تمدن پیدا کرد و اگر کسی بخواهد تمدن درست کند، باید ببیند امام چه گفته است؟ این بیان نورانی حضرت امیر است «مَنْ وَجَدَ مَاءً وَ تُرَاباً ثُمَّ افْتَقَرَ فَأَبْعَدَهُ اللَّه‏»؛ کشوری که آب دارد خاک دارد اما اینقدر گرانی و گرسنگی و فقر و فلاکت و اینها باشد، این درست نیست.[2]

*ما اگرچه در ایران با معضل گرسنگی مواجه نیستیم اما در مقولاتی مثل گرانی و فقر با مشکلاتی مواجهیم و دولت حتما باید به توصیه های علمای بصیری همچون آیت الله جوادی گوش فرا دهد.

جالب است بدانیم که بخش اعظمی از گرانی فعلی اساسا ریشه اقتصادی ندارد و با یک نظارت ساده دولت بر بازار و قیمتهای لجام گسیخته تنها در مدت چند روز حل خواهد شد. اما شاهدیم که این نظارت به نحو کارا اعمال نمی شود.

***

"گرانی اثر حضور ما در سوریه است"!

زوال معنای تاجزاده پس از اصابت موشک‌های ایران به اسرائیل

زوال معنای تاجزاده پس از اصابت موشک‌های ایران به اسرائیل/ راه حل گرانی نزد دولت است یا مجلس؟!

مصطفی تاجزاده، از فعالان ستادی اصلاح طلب که هم اکنون در زندان به سر می برد به تازگی در تحلیلی پیرامون حمله انتقامی ایران به اسرائیل که انصاف نیوز آنرا منتشر کرد، نوشته است: استراتژی [نادرست سیستم] در منطقه، به‌ویژه در اعزام نیروهای نظامی به سوریه افزون بر هزینه سرسام‌آورش، نقش مهمی در عقب ماندن از همسایگان و تحمل تورم و گرانی کمر شکن برمردم نموده، انتخاب‌های کشور را در منطقه روز به روز محدودتر و پرمخاطره‌تر کرده است!

او در ادامه می افزاید:

"در آخرین نمونه پس از حمله‌ی خونبار و تحریک کننده اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق که در تعارض با حقوق و موازین بین‌المللی بود، و در عین حال با سکوت مجامع مسئول بین‌المللی همراه شد، حاکمیت خود را در انتخاب بین بد و بدتر گرفتار دید.

اگر ایران به اسرائیل حمله نمی‌کرد، نتانیاهو گستاخ‌تر از پیش به انهدام مراکز وابسته به جمهوری اسلامی و کشتار وابستگانش می‌پرداخت و اعتبار سیاسی و نظامی سیستم آسیب فراوان می‌دید و چنان‌که حمله می‌کرد، نتانیاهو را از انزوا و تنگنای اخیر او ناشی از رد آتش‌بس و ادامه جنایاتش در غزه، در عین ناکامی در دستیابی به اهداف اعلامی‌ خود تا حدود زیادی خارج می‌کرد. احتمال بروز جنگ را افزایش می‌داد، غرب را به دفاع از دولت اسرائیل تحریک و کمک‌های نظامی و مالی بیشتری برای تل‌آویو ارسال می‌شد. ایران هراسی نیز با شدت بیشتری در دستور کار قرار می‌گرفت.

در حالت دوم پاسخ ایران نمی‌بایست به کشتن افراد و تخریب مراکز مهم اسرائیل منجر می‌شد. تا نتانیاهو برای تداوم راهبرد جنگ طلبانه‌اش بهانه دندان‌گیری بدست نیاورد.

تأسف‌بارتر این که ایران چه به تهاجم و کشتار اسرائیل پاسخ می‌داد و چه آن را بی‌پاسخ می‌گذاشت، بهای طلا و دلار و بسیاری کالاها افزایش می‌یافت و فشار بیشتری بر مردم‌ وارد می‌آمد که آمده است.

حتی پس از اعلام پایان یافتن عملیات در این مرحله، کشور هم‌چنان در شرایط صلح مسلح قرار دارد. و چشم انتظار تصمیمات اسرائیل است.

امید آن که چرخه باطل و خطرناک «زدی ضربتی، ضربتی نوش کن» شکل نگیرد و به جنگی خانمان‌سوز منجر نشود. تأسف بزرگ‌تر آن‌که حتی اگر جنگی درنگیرد، ملت ما هم‌چنان آثار و پیامدهای یک جنگ و تحریم‌هایی به مراتب شدیدتر از دوران جنگ هشت ساله را تحمل می‌کند، بدون آن‌که رسماً با کشوری در حال جنگ باشد.

به‌نظر من مادام که استراتژی ایران تغییر نیابد و میدان در خدمت دیپلماسی، توسعه و رفاه مردم قرار نگیرد، چشم‌انداز روشنی در افق ملی پدیدار نخواهد شد."

تاجزاده همچنین نوشته است:

من هم‌چنین افزایش توان و قدرت نظامی کشور را در منطقه جنگ و ترور و داعش زده خاورمیانه مفید و بلکه لازم می‌دانم. اما بار دیگر یادآور می‌شوم آن‌چه باعث نظم و ثبات سیاسی می‌شود، رضایت و اعتماد ملت است نه بمب و موشک![3]

*تحلیل آقای تاجزاده دچار زوال معناست.

و البته تاجزاده از همان روزی که در فتنه 88 نقش ایفا کرد و سپس به خیل بانیان تحریم انتخابات پیوست دچار زوال معنا شد.

بدیهیست که در فضای زوال معنا؛ همه چیز از حقیقت ذاتی خود خارج می شود و رجل سیاسی که دچار این بلیه می شود نیز جهان پیرامونش را صرفا در سمتی می خواهد و تفسیر می کند که به نفع خودش و امیالش باشد نه به نفع حقیقت!

در پاسخ به اظهارات تاجزاده باید مشخص کرد که اولا گرانی های امروز کشور ریشه در سوء مدیریت دارد نه در کمی بودجه یا نبود پول و امکانات.

ثانیا همه کشورهای بزرگ دنیا از این عقلانیت برخوردار هستند که امنیت را مهمترین وجه وجودی خود بدانند و در داخل و خارج از مرزهایشان برای این امنیت هزینه کنند. اینکه آقای تاجزاده پذیرای این عقلانیت نیست البته مشکل نظام جمهوری اسلامی ایران و شهروندان خواهان امنیت آن نیست!

زوال معنای رخ داده شده در تحلیل تاجزاده همچنین از اینجا بیشتر رخ می نماید که او متوجه نیست و یا نمیخواهد متوجه باشد که "استراتژی الزامی تأمین امنیت" بصورت ذاتی در خدمت دیپلماسی و پیشرفت و رفاه مردم است و کسی که قصد دارد بین تأمین امنیت و رفاه دوقطبی ایجاد کند؛ یا هیچ از سیاست نمی داند و یا در سمت تمایل دشمن برای امنیت زدایی از کشور قرار گرفته است.

تأکید تاجزاده بر اینکه آنچه باعث نظم سیاسی می شود رضایت و اعتماد مردم است نه بمب و موشک نیز حرفی عبث و برای خالی نبودن عریضه است وگرنه ایران امروز هیچ مشکلی در بحث نظم سیاسی ندارد. ضمن اینکه حتی در شهربازی رمان پینوکیو هم نمی توان کسی را یافت که به دنبال ایجاد نظم سیاسی با بمب و موشکی باشد که کاربرد خارجی دارد نه داخلی!

بماند که شاید منظور تاجزاده از دو گانه رضایت و بمب؛ طرح این کنایه به حاکمیت باشد که "با موشک هایی که بر سر اسرائیل ریختید توان ایجاد رضایت عمومی ندارید".

کنایه ای که باید گفت باز هم عبث است و اولا حاکمیت ایران مشکل خاصی در بحث رضامندی مردمش ندارد، ثانیا انتقام از اسرائیل اهداف خارجی داشت نه داخلی و ثالثا مردم بصورت ذاتی و در تمام کشورهای جهان خواهان و مشوّق امنیت و اقتدار نظام سیاسی خود هستند و تاجزاده برای اثبات مطالبات زوال یافته و عبث خود نمی تواند در مقابل عقلانیت بدیهی بایستد.

***

1_mshrgh.ir/1595521

2_https://fa.shafaqna.com/?p=1780379

3_https://ensafnews.com/511709

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان