بر اساس مطالعهای که در نشریه طب کودکان جاما منتشر شده است، آمادگی جسمانی در میان کودکان و نوجوانان ممکن است از بروز علائم افسردگی، اضطراب و اختلال کمتوجهی-بیشفعالی (ADHD) محافظت کند.
به گزارش زومیت، مطالعهی جدید همچنین نشان داده است که عملکرد بهتر در فعالیتهای قلبی عروقی، قدرت و استقامت عضلانی با محافظت بیشتر در برابر بیماریهای روانی اشارهشده مرتبط هستند. محققان این ارتباط را «وابسته بهو اشاره کردند که کودک یا نوجوانی که تناسب اندام بیشتری دارد ممکن است احتمال کمتری برای ابتلا به یک اختلال سلامت روانی داشته باشد.
این یافتهها در بحبوحهی افزایش تشخیص مشکلات سلامت روان در میان کودکان و نوجوانان، در ایالات متحده و دیگر کشورها به دست آمد. افزایش این مشکلات باعث شده است تا تلاشهایی بهمنظور یافتن راهکار برای درک و مهار آنها انجام شود.
مطالعهی جدید که توسط محققان در تایوان انجام شد، دادههای دو مجموعهی دادهی بزرگ را با هم مقایسه کرد: آزمونهای ملی تناسب اندام دانشآموزان تایوان که عملکرد تناسب اندام دانشآموزان را در مدارس اندازه میگیرد و پایگاهدادهی تحقیقات بیمهی ملی که دعاوی پزشکی، نسخههای تشخیصی و دیگر مدارک پزشکی را ثبت میکند. محققان به نام دانشآموزان دسترسی نداشتند، اما توانستند از دادههای بینامونشان برای مقایسهی نتایج آمادگی جسمانی و سلامت روان دانشآموزان استفاده کنند.
خطر ابتلا به اختلال سلامت روان با سه معیار برای آمادگی جسمانی سنجیده شد: سلامت قلب که با زمان تمامکردن یک دوی 800 متر توسط دانشآموز، استقامت عضلانی که با تعداد درازونشستهای انجامشده و قدرت عضلانی که با پرش طول ایستاده اندازهگیری شد.
بهبود عملکرد در هر فعالیت با خطر کمتر اختلال سلامت روان مرتبط بود. به عنوان مثال، کاهش 30 ثانیهای در زمان دوی 800 متر در دختران با خطر کمتر اضطراب، افسردگی و A.D.H.D همراه بود و در پسران، با اضطراب کمتر و خطر ابتلای کمتر به A.D.H.D همراه بود.
افزایش پنج درازنشست در دقیقه با کاهش اضطراب و خطر ابتلا به اختلال A.D.H.D در پسران و با کاهش خطر افسردگی و اضطراب در دختران همراه بود.
محققان در مقاله نوشتند: «این یافتهها پتانسیل سلامتی قلبی-تنفسی و عضلانی را به عنوان عوامل محافظتی در تعدیل شروع اختلالات سلامت روان در بین کودکان و نوجوانان نشان میدهد.»
آنها افزودند که قبلاً تصور میشد سلامت جسمی و روانی مرتبط هستند، اما تحقیقات قبلی عمدتاً بر پرسشنامهها و گزارشهای شخصی تکیه کرده بود، در حالی که مطالعه جدید از ارزیابیهای مستقل و استانداردهای عینی استخراج شده بود.
دکتر ویویک اچ. مورتی، جراح عمومی، سلامت روان را «بحران سلامت عمومی تعیینکنندهی زمان ما» نامیده و سلامت روان نوجوانان را محور مأموریت خود قرار داده است. در سال 2021 او یک توصیهی عمومی نادر در مورد این موضوع صادر کرد. آمارها در آن زمان روندهای نگرانکنندهای را نشان دادند: از سال 2001 تا 2019، نرخ خودکشی برای آمریکاییهای 10 تا 19 ساله 40 درصد و مراجعات اضطراری مربوط به خودآزاری 88 درصد افزایش داشت.
برخی از سیاستگذاران و محققان، استفادهی زیاد از شبکههای اجتماعی را عامل افزایش شدید مشکلات سلامت روان میدانند، اما تحقیقات محدود و یافتهها گاهی متناقض بوده است. کارشناسان دیگر این نظریه را مطرح میکنند که استفادهی زیاد از صفحهنمایش به جای خوابیدن، ورزش و فعالیتهای حضوری که همگی برای رشد سالم حیاتی هستند، سلامت روان نوجوانان را تحتتاثیر قرار داده است. مطالعهی جدید از ارتباط بین آمادگی جسمانی و سلامت روان پشتیبانی میکند.
نویسندگان مطالعه نتیجه گرفتند: «یافتهها بر نیاز به تحقیقات بیشتر در مورد برنامههای آمادگی جسمانی هدفمند تأکید میکند. چنین برنامههایی پتانسیل قابلتوجهی به عنوان مداخلات پیشگیرانه اولیه در برابر اختلالات روانی در کودکان و نوجوانان دارند.»