در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید
************
روزنامههای امروز شنبه 22 اردیبهشت ماه در حالی چاپ و منتشر شد که تغییر دکترین هستهای در صورت تهدید موجودیت ایران، مذاکرات آتشبس غزه شکست خورد، بیمها و امیدهای مجلس دوازدهم و عقبنشینی در مقابل شفافسازی طلافروشان در کنار بازتاب دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در صفحات نخست روزنامههای امروز برجسته شده است.
سیدمحمد خاتمی در اظهاراتی که به نظر میآید زمان آن برای پیش از برگزاری انتخابات 1402 است گفته است که من نمیخواهم برای کسی تعیین تکلیف کنم او در این فایل صوتی به صورت تلویحی اصلاحطلبان را به تحریم انتخابات تشویق کرده است، اما در اتفاقی جالب توجه هیچکدام از رسانههای اصلی جریان اصلاحات حاضر به توضیحی درباره این فایل صوتی نشدهاند، این سکوت مرموز نشان از تعارضات سنگین در جناح چپ دارد.
بررسی ها نشان میدهد رادیکالهای جریان اصلاحات که نافرمانی مدنی و خیابان را به عنوان یکی از اهرم خود برای مبارزه سیاسی برگزیده و به طور مستمر در حال قطبی سازی در حوزه معیشتی- اقتصادی و مساله حجاب از جانب دیگر هستند طی یک نعل وارونه می کوشند تا طیف مقابل خود را متهم به کشاندن مردم به خیابان ها کرده و تلاش های آشکار و پنهان خود از هم اکنون به مخالفان خود الصاق کند.
رفتارشناسی جریان اصلاحات نشان می دهد که آنان همواره یکی از راهبردهای ثابت خود را بهره گیری از نافرمانی مدنی، خیابان و تحریک جامعه اعتراضی تعریف کرده اند.
بررسی کنش های سیاسی و رسانه ای آنان طی ماه های گذشته نشان می دهد راهبرد تجویزی اصلاح طلبان ساختاری برای کنشگری در عرصه سیاسی- اجتماعی صید موقعیت ها، بهره گیری از فرصت ها، تشدید انقادات و در آینده دامن زدن به اعتراضات می باشد.
اصلاح طلبان ساختاری در قالب آنچه که خود را برساختار و اپوزیسیونی با جبهه رقیق تعریف می کنند تاکید دارند که مولفه متعددی در تغییر توازن قدرت برای اصلاح طلبان وجود دارد اما توجه به 2 اصل کانونی سازی انتقادات و اعتراضات از سویی و سیاست بهره گیری از فرصت های خلق شده باید در دستورکار مستمر این جریان باشد.
در همین زمینه است که بررسی اظهارات برخی چهره های رادیکال و رسانه های جریان اصلاحات نشان می دهد که آنان به شکل افراط گونه ای از ابتدای سال انتقاد از دولت، مجلس و کلیت جبهه انقلاب و گام دوم انقلاب را در دستورکار خود داشته و به انحای مختلف در دو سطح اقتصادی- معیشتی(سطح زندگی) و فرهنگی- اجتماعی(سبک زندگی) به تولید محتوا، سیاه نمایی و ناامیدی از شرایط آینده می پردازند.
این تلاش ها که به طور مشخص در خصوص قیمت ارز، حقوق کارگران، تورم و...در بخش معیشتی و در طرح نور و پیگیری ادعای دروغ بی بی سی در خصوص نیکا شاکرمی در بخش فرهنگی- اجتماعی خود را ظهور و بروز داده بیانگر آن است که این طیف به دنبال ایجاد عصبیت، تولید نفرت، تولید لجاجت و...در افکارعمومی بوده و چند هدف را پیگیری می نماید.
بررسی این اهداف نشان می دهد که طیف رادیکال جریان اصلاحات به دنبال بهره برداری از موقعیت ها، خلق مناسبت ها و نیز فرصت هایی است که بتواند علاوه بر تولید خشم، جامعه اعتراضی در راستای اهداف ذکر شده مدیریت نماید.
اصلاح طلبان رادیکال در حالی تلاش برای بازگشت به خیابان دارند اما می کوشند تا با ضمن تبرئه خود از اقدام ضدامنیتی از هم اکنون عملیات را به نام دیگر سند بزنند!
قالیباف رئیس مجلس خواهد ماند
پس از برگزاری دور دوم انتخابات روزنامههای اصلاحطلب نگاهشان به سوی کرسی ریاست مجلس است، روزنامه آرمان ملی در یک پیشبینی قابل توجه نوشته است:
چالش رائفیپور و قالیباف از نگاه برخی برای یک کرسی است. اما آیا قالیباف میتواند از این کرسی بلند نشود؟ برخی معتقدند او در نهایت رئیس مجلس خواهد شد اما با توجه به اتفاقاتی که رخ داده، فرمانده سابق نیروی انتظامی دیگر اقتداری در بهارستان نخواهد داشت و مخالفانش به او اجازه فعالیت مفید نمیدهند. برخی پیشنهاد میکنند قالیباف از مجلس دوازدهم استعفا دهد تا بیش از این تخریب و تبدیل به مهره سوخته نشود. از سوی دیگر قالیباف ناخواسته از دایره سیاست به بیرون رانده میشود و اگر استعفا دهد، تبدیل به مهره ساکت و بیتاثیر خواهد شد. قالیباف این روزها در برزخ است و ناراحت!
اصلاح طلبان و حامیان لاریجانی تلاش دارند تا با طرح این اخبار فضایی مبتنی بر بی ثباتی در جبهه انقلاب تصویر سازی کرده و با مشغول سازی طیف های مختلف اصولگرایی به یکدیگر در حاشیه، بازی های انتخاباتی خود را دنبال نمایند.
این طیف ها تلاش دارند با طرح این خبر به طراحی اختلافات میان طیف های مختلف مجلس جدید پرداخته و طیف های مقابل قالیباف را جهت معارضه با وی تحریک نمایند. قطبی شدن مجلس به همراه سیاسی شدن آن فراتر از نُرم ممکن، به تعبیر این طیف ها یعنی داغ ساختن فضای انتخاباتی!