اولین کارآزمایی بالینی انسانی در جهان روی داروی رشد مجدد دندان چند ماه دیگر آغاز میشود. این امر راه را برای عرضه تجاری این دارو در سال 2030 هموار میکند.
به گزارش زومیت، در کارآزمایی که از سپتامبر تا اوت سال 2025 در بیمارستان دانشگاه کیوتو ژاپن برگزار میشود، 30 مرد 30 تا 64 ساله که حداقل یک دندان آسیای بزرگ خود را از دست دادهاند، تحت درمان جدید قرار میگیرند.
درمان داخل وریدی جدید پس از رشد موفقیتآمیز دندانهای جدید در مدلهای موش و راسوی اهلی بدون عوارض جانبی، روی انسان آزمایش میشود. پژوهشگران در حال ثبتنام شرکتکنندگان برای این مرحله از کارآزمایی هستند. آنها سپس به دنبال تکرار کارآزمایی روی افراد دچار بیدندانی جزئی یا افرادی هستند که یک تا پنج دندان دائمی خود را به دلیل عوامل محیطی از دست دادهاند.
پس از مرحله اول که 11 ماه طول میکشد، پژوهشگران دارو را روی بیماران 2 تا 7 ساله که حداقل چهار دندان خود را به دلیل کمبود مادرزادی دندانها از دست دادهاند، آزمایش خواهند کرد.
داروی مورد بررسی، پروتئین USAG-1 را غیرفعال میکند. ژنی که این پروتئین را رمزگذاری میکند، در سرکوب رشد دندان نقش دارد. بنا به گزارش منتشرشده در سال 2023، مهار تعامل USAG-1 با سایر پروتئینها، پیامرسانی پروتئین ریختزایی استخوان (BMP) را در پی دارد و از این طریق موجب رشد استخوان جدید میشود.